A vegán életmód tönkre tette az egészségét

Vérző íny, kiütések, rákgyanú - Így tette tönkre egy nő életét a vegán életmód!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A vegán életmód tette tönkre

Álmatlanul feküdtem az ágyban és pörögtek a lehetőségek a fejemben: nem dohányoztam vagy ettem gyorsételeket; nem tudtam semmilyen öröklődő problémáról, ami ezt okozhatta. Kétségbeesésemben a Google-hoz fordultam. Számos fórumot találtam, tele aggódó nőkkel, akik hasonló tünetektől szenvedtek. „Lehet, hogy rák – kértél beutalót a háziorvosodtól?” ez volt a hozzászólás, ami kitűnt a többi közül.

Rémülten kutattam tovább és megtaláltam számos rák leírását, amelyek némileg passzoltak a tüneteimhez. Néhány héttel később egy nagy városi kórházban voltam, ahol egy rettentően fájdalmas biopszián estem át. „Gondolja, hogy rák?” kérdeztem a konzulenst, miután végzett. „Nem valószínű, de nem tudok biztosat mondani” mondta, ezzel további hetekig tartó rettegésre ítélve engem, amíg az eredmények meg nem érkeztek. Hatalmas megkönnyebbülés volt, de persze nem álltam közelebb a válaszhoz.

Gondolkodtam, hogy talán ételallergia lehet. Minden évben szénanáthás vagyok és az antihisztaminok segítettek átmenetileg enyhíteni a viszketést. De minden információ, amit találtam arra utalt, hogy az ételallergia ekcémát, zihálást és émelygést okoz – de egyiket sem tapasztaltam. A változás akkor történt, amikor újra elküldtek a kórházba, hogy egy másik rákspecialista is megbizonyosodjon róla, hogy „végleg elvethessük” a gondolatot.

A konzulens megértő volt és meghallgatott. Elkerepeltem neki a tüneteimet és kétségbeesetten ezzel zártam: „Képtelen vagyok úgy folytatni, hogy nem tudom, mi a baj velem!” Ezután megkérdezte: „Mondja, szokott ékszereket viselni?”Óvatosan hátrahajtotta a fülemet és benézett mögé. „Hmm. Vörös” mondta. Megállapítottuk, hogy az olcsó ékszerek okozták a kiütéseket és a bőrviszketést. „Oké” mondta.

„Azt hiszem, hogy megvan a válasz – magának nikkelallergiája van.” Ennek semmi értelme nem volt. Megjegyeztem, hogy a bugyimban nincs nikkel. Elmagyarázta, hogy rengeteg étel tartalmaz nikkelt. A test nem képes felszívni – és az ételekből kiváló nikkel okozta a rettentően fájdalmas kiütést. A fogínyem is ezért vérzett: a nikkel megtámadta a puha szöveteimet.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

törzsnyáj

A legjobb termelésű juhokból áll; a tenyésztési céloknak legmegfelelőbb csládok és... Tovább

bőrgyapjú

a valamilyen okból leölt juhok lenyúzott bőréről lenyírt gyapjú elnevezése. Az élő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek