Így marad sokáig életben a vágott virág! - Ide ne rakd sose a vágott virágot, ha sokáig életben akarod tartani!

hirdetes

Hova NE tegyük a virággal teli vázát?

ZH

Az ajándékba kapott virágcsokrot minél előbb egy vízzel teli vázába tesszük, hogy sokáig gyönyörködhessünk benne. De az sem mindegy ám, hogy hova tesszük ezt a vázát. Cikkünkből kiderül mi a legjobb hely a vágott virágok számára, hogy minél tovább élhessenek.

Így marad sokáig életben a vágott virág

A vágott virág legjobb helye


Az ajándékba kapott szép virágcsokor nem csak a lakást teszi otthonosabbá és barátságosabbá, de a kedvünkre is pozitív hatással van, így érthető miért szeretjük, hogy ha virágot kapunk ajándékba. Célunk, hogy ezek a virágok minél tovább éljenek, aminek eléréséhez nem elegendő, ha csak beletesszük egy váza vízbe. A hosszú életben tartáshoz szükséges a rendszeres vízcsere vagy a virágok szárának megfelelő vágása, valamint még egy tényezőre oda kell figyelnünk és talán ez a legfontosabb, ha azt szeretnénk, hogy virágaink sokáig éljenek – a megfelelő helyre kell elhelyeznünk a virággal teli vázánkat!

hirdetes

Erre a helyre soha ne tedd a vágott virágot!


A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a vágott virágaidat gyümölcsök mellé helyezed el. Az érett gyümölcsökből, csakúgy, mint a vágott virágokból árad az etilén, aminek hatására előbb hullatják le leveleiket. Amennyiben az a célunk, hogy vágott virágaink minél tovább megőrizzék frissességüket és a szépségüket, akkor soha ne tegyük egy gyümölcsös tál mellé a vázánkat. 


Leginkább az alma, a körte, a banán és a paradicsom azok a gyümölcsök, amik károsan hatnak a vágott virágaink frissességére, ugyanis ezeknek hihetetlenül magas az etilén tartalmuk, így mindenképp kerüljük az egymás mellé helyezésüket. A legfontosabb szabály tehát, ha sokáig szeretnénk gyönyörködni a virágcsokrunkban, ha soha nem tesszük a virággal teli vázát két méternél közelebb egy gyümölcsökkel teli tálhoz.

hirdetes

Így marad sokáig életben a vágott virág


Erre szintén figyelj, ha azt szeretnéd, hogy sokáig életben maradjon a vágott virág!


Amennyiben kályhával vagy kandallóval fűtünk, akkor a fa égetése során is etilén keletkezik, így a nagy meleg, amit kiáraszt magából, ezért sem érdemes a közelébe helyeznünk a vágott virággal teli vázánkat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-06

Gozo sziget 10 kihagyhatatlan látnivalója – Ismerd meg Kalüpszó szigetét

Homérosz Odüsszeia-jából Gozot Kalüpszó szigeteként ismerhetjük, ahol idilli halász falvakat és békés öblöket találkozhatunk a Máltához tartozó kis szigeten.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-07-06

Mesebeli helyszín a Felvidéken – Hamupipőke kastélyában érezhetjük magunkat Bajmócon

A Felvidék egyik legnépszerűbb és leglátványosabb látnivalójának számít a bajmóci várkastély, amely egy ősparkkal övezett domb tetején helyezkedik el.

2022-07-06

Hol együnk a Balatonnál? – Ezek az Északi part legjobb éttermei

A Balaton északi partján rengeteg olyan éttermet találhatunk, ahol remek ételeket kóstolhatunk, ráadásul lenyűgöző panoráma mellett fogyaszthatunk mindent.

További cikkek ebben a témában


általános forgalmi adó (ÁFA)

olyan -> hozzáadott érték típusú közvetett —>adó, amely az egyes termelési fázisokban... Tovább

hízékonyságvizsgálat

a hústermelő képesség örökítő értékének megállapítása, az utódok termelése alapján,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág