Így marad sokáig életben a vágott virág! - Ide ne rakd sose a vágott virágot, ha sokáig életben akarod tartani!

hirdetes

Hova NE tegyük a virággal teli vázát?

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az ajándékba kapott virágcsokrot minél előbb egy vízzel teli vázába tesszük, hogy sokáig gyönyörködhessünk benne. De az sem mindegy ám, hogy hova tesszük ezt a vázát. Cikkünkből kiderül mi a legjobb hely a vágott virágok számára, hogy minél tovább élhessenek.

Így marad sokáig életben a vágott virág

A vágott virág legjobb helye


Az ajándékba kapott szép virágcsokor nem csak a lakást teszi otthonosabbá és barátságosabbá, de a kedvünkre is pozitív hatással van, így érthető miért szeretjük, hogy ha virágot kapunk ajándékba. Célunk, hogy ezek a virágok minél tovább éljenek, aminek eléréséhez nem elegendő, ha csak beletesszük egy váza vízbe. A hosszú életben tartáshoz szükséges a rendszeres vízcsere vagy a virágok szárának megfelelő vágása, valamint még egy tényezőre oda kell figyelnünk és talán ez a legfontosabb, ha azt szeretnénk, hogy virágaink sokáig éljenek – a megfelelő helyre kell elhelyeznünk a virággal teli vázánkat!

hirdetes

Erre a helyre soha ne tedd a vágott virágot!


A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a vágott virágaidat gyümölcsök mellé helyezed el. Az érett gyümölcsökből, csakúgy, mint a vágott virágokból árad az etilén, aminek hatására előbb hullatják le leveleiket. Amennyiben az a célunk, hogy vágott virágaink minél tovább megőrizzék frissességüket és a szépségüket, akkor soha ne tegyük egy gyümölcsös tál mellé a vázánkat. 


Leginkább az alma, a körte, a banán és a paradicsom azok a gyümölcsök, amik károsan hatnak a vágott virágaink frissességére, ugyanis ezeknek hihetetlenül magas az etilén tartalmuk, így mindenképp kerüljük az egymás mellé helyezésüket. A legfontosabb szabály tehát, ha sokáig szeretnénk gyönyörködni a virágcsokrunkban, ha soha nem tesszük a virággal teli vázát két méternél közelebb egy gyümölcsökkel teli tálhoz.

hirdetes

Így marad sokáig életben a vágott virág


Erre szintén figyelj, ha azt szeretnéd, hogy sokáig életben maradjon a vágott virág!


Amennyiben kályhával vagy kandallóval fűtünk, akkor a fa égetése során is etilén keletkezik, így a nagy meleg, amit kiáraszt magából, ezért sem érdemes a közelébe helyeznünk a vágott virággal teli vázánkat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-24

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Mutatjuk az extra gyors, és nagyon látványos titkos módszerünket!

2023-01-23

A Zichy Kastélyok nyomában – Az egykori nemesi család hagyatéka

Magyarországon számtalan a múltszázadokból fennmaradt kastélyokat fedezhetünk fel, mi most a Zichy család hátrahagyott csodálatos műremekeit gyűjtöttük össze.

2023-01-24

Csodás kaktuszokat termeszthetsz akár a kertedben is: Tűpárnakaktusz gondozása

A Mammillaria vagy más néven tűpárnakaktusz, télálló, zömök növények, amelyek általában nem nőnek 15 cm-nél magasabbra. Csodásan mutatnak a te otthonodban is!

2023-01-24

Emiatt sárgul meg az orchidea levele- 7 dolog, amit érdemes elkerülni!

Számos tényező okozhatja az orchidea leveleinek elszíneződését, beleértve a napfényt, az alacsony hőmérsékletet és a gyökérrothadást. Nézzük részletesen!

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-01-23

Bakteriális levélfoltok- egy gyakori növényprobléma és a megoldás ellene

A szobanövények bakteriális levél foltossági problémái súlyosak lehetnek, és típustól függően a növény pusztulásához vezethetnek. Mit tehetünk ellene?

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bradfordi gyapjúfinomsági fokozatok

a fésűs szövetek angliai központjában, Bradfordban készült minősítőskálát elsősorban a... Tovább

immisszió

egy adott területen különböző szennyeződést okozó anyagoknak a környezetbe (levegőbe,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág