Így marad sokáig életben a vágott virág! - Ide ne rakd sose a vágott virágot, ha sokáig életben akarod tartani!

Hova NE tegyük a virággal teli vázát?

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az ajándékba kapott virágcsokrot minél előbb egy vízzel teli vázába tesszük, hogy sokáig gyönyörködhessünk benne. De az sem mindegy ám, hogy hova tesszük ezt a vázát. Cikkünkből kiderül mi a legjobb hely a vágott virágok számára, hogy minél tovább élhessenek.

Így marad sokáig életben a vágott virág

A vágott virág legjobb helye


Az ajándékba kapott szép virágcsokor nem csak a lakást teszi otthonosabbá és barátságosabbá, de a kedvünkre is pozitív hatással van, így érthető miért szeretjük, hogy ha virágot kapunk ajándékba. Célunk, hogy ezek a virágok minél tovább éljenek, aminek eléréséhez nem elegendő, ha csak beletesszük egy váza vízbe. A hosszú életben tartáshoz szükséges a rendszeres vízcsere vagy a virágok szárának megfelelő vágása, valamint még egy tényezőre oda kell figyelnünk és talán ez a legfontosabb, ha azt szeretnénk, hogy virágaink sokáig éljenek – a megfelelő helyre kell elhelyeznünk a virággal teli vázánkat!

Erre a helyre soha ne tedd a vágott virágot!


A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a vágott virágaidat gyümölcsök mellé helyezed el. Az érett gyümölcsökből, csakúgy, mint a vágott virágokból árad az etilén, aminek hatására előbb hullatják le leveleiket. Amennyiben az a célunk, hogy vágott virágaink minél tovább megőrizzék frissességüket és a szépségüket, akkor soha ne tegyük egy gyümölcsös tál mellé a vázánkat. 


Leginkább az alma, a körte, a banán és a paradicsom azok a gyümölcsök, amik károsan hatnak a vágott virágaink frissességére, ugyanis ezeknek hihetetlenül magas az etilén tartalmuk, így mindenképp kerüljük az egymás mellé helyezésüket. A legfontosabb szabály tehát, ha sokáig szeretnénk gyönyörködni a virágcsokrunkban, ha soha nem tesszük a virággal teli vázát két méternél közelebb egy gyümölcsökkel teli tálhoz.

Így marad sokáig életben a vágott virág


Erre szintén figyelj, ha azt szeretnéd, hogy sokáig életben maradjon a vágott virág!


Amennyiben kályhával vagy kandallóval fűtünk, akkor a fa égetése során is etilén keletkezik, így a nagy meleg, amit kiáraszt magából, ezért sem érdemes a közelébe helyeznünk a vágott virággal teli vázánkat.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

2024-04-15

5+1 érdekesség, amit nem tudtál a tavirózsáról

Fedezz fel lenyűgöző érdekességeket a tavirózsákról! Tudj meg többet a Hévízi-tó különleges virágairól, a fehér tündérrózsák sorsáról és sok más meglepetésről!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-04

4 csodálatos virágkombináció áprilisra

Tavaszi virágok - Mutatjuk is, hogy hogyan és miként lehet ezeket a virágokat kombinálni, hogy még lenyűgözőbb legyen az eredmény. Próbáld ki te is!

2024-04-16

Ideje elültetni a cukkinit, mutatjuk, hogyan csináld helyesen!

Egyre népszerűbb a cukkini hazánkban is. Ültess 2024-ben te is cukkinit, mutatjuk, hogy mikor, és hogyan csináld, hogy a legtöbb, legjobb termésed legyen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Nemathorin 10 G

Talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen.Hatóanyag: fosztiazat 10%Felhasználható: - burgonya... Tovább

115/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

Az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény végrehajtásáról szóló... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág