Újrahasznosítás a kertben - A gazdaságos kertész okos trükkjei újrahasznoítással

hirdetes

Újrahasznosítás a kertben - A gazdaságos kertész okos trükkjei

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kertészek hajlamosak felhalmozni a dolgokat birtokukon. Jó eséllyel nálad is pihen néhány kertészeti holmi a komposzthalom mögött vagy éppen az egyik kerti pad alatt, amiről tudod, hogy hasznos lesz valamire, csak még nem döntötted el, hogy mire. A kreatív újrahasznosítás nem csak érdekes és hasznos eredményekhez vezethet, hanem rengeteg pénzt is spórolhatsz vele. Az alábbiakban ehhez kínálunk néhány ötletet!

Újrahasznosítás ötletek a kertben

Régi komposztáló zsákok

A régi komposztzsákokat megéri megtartani. Felhasználhatod őket többek között kerti hulladék szállítására, felvágva pedig a gyomokat is leszoríthatod velük.
Egy másik lehetőség kibélelni velük az emelt ágyásokat (csak ne felejts el vízelvezető lyukakat szúrni rájuk), vagy burgonyát termelni bennük.

Műanyag palackok

Egy nagyobb műanyag palack nagyszerű „mini üvegház” vagy védőbúra lehet fiatal palántáid számára. Egyszerűen csak távolítsd el róla az esetleges papír matricákat, majd vágd körbe legalul, és helyezd a növényre. Az extra szellőzés érdekében letekerheted a kupakot a tetejéről.

hirdetes

Akváriumvíz és a kerti tó üledéke

Ha halakat tartasz otthonodban, akkor az akvárium vizével is megöntözheted növényeidet, amikor kitakarítod azt. A halak is éppen úgy termelik a trágyát, mint más állatok, amit rögtön egy vízben feloldott, könnyedén felszívódó formában öntözhetsz növényeid alá.

A kerti tavak alján lerakódott üledék szintén ideális erre a célra, ha a szabadban tartasz halakat. Ezt érdemes külön tárolni és megvárni, hogy feketére komposztálódjon, mielőtt felhasználnád.

Jégkrémpálcikák

A fából készült jégkrémpálcikák nagyszerű ágyásjelölők lehetnek a frissen ültetett növények mellett.

hirdetes

WC-papír gurigák

Az üres WC-papír gurigák tökéletesen borsók, sárgarépák és egyéb olyan növények ültetéséhez, amelyek mély gyökereket eresztenek. Töltsd fel gurigáidat komposzttal és ültesd abba a magvakat, a guriga egyik végébe. Amikor a kiültetésre kerül a sor, a gurigával együtt helyezd a talajba a palántákat – a papír idővel lebomlik majd a földben.
 

Lapozz, mert mutatunk még sok-sok kerti újrahasznosítás ötletet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-02-09

Így ültess cserépbe díszcserjéket, fákat, akár gyümölcsfákat is

Csak szűk helyed van a fa ültetésére, kicsi a kerted, éppen csak akkora, hogy néhány nagyobb cserép elfér, de te mégis szeretnél fát ültetni? Mutatjuk hogyan tudsz!

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

pároztatás

azonos ivarzási periódusban rövid időközben ua.-zal v. másik apaállattal megismételt... Tovább

talajtan (pedológia)

a —>talajjal és annak >termékenységével foglalkozó tudomány. Az ált. t. a talajképző... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Házi kert kert Kertészet