Uborkatermesztés kis területen

hirdetes

Így termessz akár 1000 uborkát egy négyzetméteren!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Neked is meggyűlt már a bajod az uborkatermesztéssel? Az idei év más lesz, elhoztam nektek szakértőnk egyik legszuperebb ötletét, melyben megmutatjuk, hogyan termeszthetsz rekord mennyiségű uborkát kis területen!

1 négyzetméteren termeszthetsz rekord mennyiségű uborkát

Uborkatermesztés – Az előnyök

Biztos vagyok benne, hogy te is szereted a finom, friss, ropogós és lédús uborkát, ugye? A boltban kapható uborka viszont egyrészt nagyon drága, másrészt soha nem lesz olyan finom, mint amit te magad megtermelsz, harmadrészt pedig nagyon ritkán fogsz találni igazi magyar uborkát! A friss, kertben termett uborkának nincsen párja, érdemes fogyasztani belőle minél többet, hiszen rengeteg pozitív hatása van amellett, hogy istenien finom!

Kevesen tudják, de az uborka C-vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, nátriumot és még vasat is tartalmaz, kedvező hatással van a gyomor működésére, káliumtartalma miatt pedig vízhajtó hatású is! Emellett reumatikus fájdalmakra is alkalmazható, dunsztolva téli savanyúságként is finom, de igazán nyersen a legjobb! Gondolom, hogy ez titeket annyira nem érdekel, inkább arra vagytok kíváncsiak, hogyan termeszthetünk rekord mennyiségű uborkát, nézzük is!

hirdetes

Uborkatermesztés kis területen

A legszuperebb az egészben valóban az, hogy nincsen szükségünk hatalmas kertre, elég pár négyzetméter ahhoz, hogy akár 1000 uborkánk is legyen! A megoldás pedig a zsákos ültetés! Mindenekelőtt szerezzünk zsákot, 70-100 kilogrammos zsákra lesz szükségünk, ami vastagabb, műanyagból készült. A zsákot vagy zsákokat töltsük meg komposzt és föld keverékével, ügyeljünk arra, hogy a zsák stabilan álljon, ne billegjen, ne boruljon fel!

A zsákok közepébe szúrjunk egy fakarót, ami nagyjából másfél-két méteres. A karó végébe üssünk egy szöget, majd erre kössünk drótot vagy erősebb madzagot, erre fog felfutni az uborka a későbbiekben. Szükségünk van még pár műanyag csőre, amire lyukakat vágunk, majd a földbe süllyesztünk. Ezek az öntözést segítik majd. Jöhetnek az uborkamagok, nagyjából 3-4 magot ültessünk a zsákba, inkább a közepébe, megfelelő távolságra egymástól. Kész is vagyunk!

hirdetes

Amit tudni kell még, az az, hogy minden nap öntözzük a növényeket, a műanyag csövön keresztül. Ha nagyon meleg lenne, akkor akár naponta kétszer, reggel és este! Ha minden jól alakul, hamarosan megjelennek az első levelek, ezután nincs más dolgunk, mint a vezetőkötélre terelni a növényeket.

Még egy jó tanács az uborkatermesztéshez

Érdemes különböző fajtájú uborkákat termesztenünk, így elérhetjük azt, hogy egész nyáron szüretelhetünk. Ha csak egy fajtával próbálkozunk, akkor egyszerre fognak teremni, és egyszerre fognak elfogyni! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


92/2008. (VII. 24.) FVM-KvVM együttes rendelet

A védett õshonos mezõgazdasági állatfajták és a veszélyeztetett mezõgazdasági... Tovább

Prudentia (B 1202)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség