Szeretnél télen is finom, friss, ropogós uborkát enni? A most következő cikkben egy nagyon egyszerű, ám annál nagyszerűbb módszert osztok meg, ami segít abban, hogy az uborka hónapok múlva is ropogós maradjon!
![Tartósítsd az uborkát eredményesen Uborka tartósítása egyszerűen](/kep/730x400/73190.jpg)
Tartósított uborka
Sokan meg sem próbálják az uborkát tartósítani, inkább gyorsan megeszik frissen, vagy elajándékozzák a szomszédoknak, rokonoknak. Én viszont teljesen odáig vagyok az uborkáért, minden évszakban szeretem, ezért kipróbáltam minden módszert, hogy a megtermelt uborkát tartósítsam.
Nem volt olyan egyszerű, de rátaláltam a tökéletes módszerre, amit a tavalyi évben ki is próbáltam! November környékén a boltok polcairól teljesen eltűntek az uborkák, én pedig elővettem a saját földben nevelt gyöngyszemeimet, és ettem belőlük pár darabot.
Eléggé meglepődtem, de tényleg olyanok voltak, mintha most szedtem volna le a kertből, úgyhogy idén is alkalmazni fogom ezt a szuper módszert! A következő oldalon megtudhatod te is, mit kell tenned, ne maradj le róla, és mutasd meg ismerőseidnek is!
Hozzávalók a tartósított uborkához
- Uborka
- 1 gyertya
- Befőttesüveg
Tartósított uborka elkészítése
Friss, egészséges uborkákat válasszunk, amelyeken nincsenek repedések. Mossuk meg mindet, de ne áztassuk a vízben, majd töröljük szárazra. Nem szükséges sokáig mosni, ha majd úgy érzed, fogyasztás előtt mosd át még egyszer, ugyanis tovább eláll, ha nincs hosszú ideig a vízben.
Az uborkákat tegyük egy befőttesüvegbe, de ne töltsük meg teljesen, a tetejére tegyünk egy gyertyát, nyomjuk az uborkák közé, hogy megálljon és gyújtsuk meg.
A gyertyának 8 – 10 percig kell égnie a nyitott üvegben, hogy az üveg alján lévő oxigén elégjen. Majd rá kell tenni a befőttesüveg tetejét, nagyon figyeljünk rá, hogy ne aludjon el a gyertya lángja. Miután rátettük az üveg tetejét, még legalább fél percig égnie kell a gyertyának. Ez azért fontos, hogy az üvegben lévő maradék oxigén is elégjen, így az uborka hosszú ideig eltartható. A lezárt üveget tegyük fénytől védett helyre, a legjobb, ha a pincében tartjuk.
Forrás: Bidista.com