notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tudd meg, hogyan lesz hónapok múlva is ropogós az uborka

Hirdetés

Így tartósíthatod az uborkát eredményesen

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Szeretnél télen is finom, friss, ropogós uborkát enni? A most következő cikkben egy nagyon egyszerű, ám annál nagyszerűbb módszert osztok meg, ami segít abban, hogy az uborka hónapok múlva is ropogós maradjon! 

Uborka tartósítása egyszerűen

 

Sokan meg sem próbálják az uborkát tartósítani, inkább gyorsan megeszik frissen, vagy elajándékozzák a szomszédoknak, rokonoknak. Én viszont teljesen odáig vagyok az uborkáért, minden évszakban szeretem, ezért kipróbáltam minden módszert, hogy a megtermelt uborkát tartósítsam.

 

Nem volt olyan egyszerű, de rátaláltam a tökéletes módszerre, amit a tavalyi évben ki is próbáltam! November környékén a boltok polcairól teljesen eltűntek az uborkák, én pedig elővettem a saját földben nevelt gyöngyszemeimet, és ettem belőlük pár darabot.

 

Eléggé meglepődtem, de tényleg olyanok voltak, mintha most szedtem volna le a kertből, úgyhogy idén is alkalmazni fogom ezt a szuper módszert! A következő oldalon megtudhatod te is, mit kell tenned, ne maradj le róla, és mutasd meg ismerőseidnek is! 

Hirdetés

 

Uborka tartósítása egyszerűen

 

Hozzávalók

  • Uborka
  • 1 gyertya
  • Befőttesüveg

 

Hirdetés

Elkészítése

Friss, egészséges uborkákat válasszunk, amelyeken nincsenek repedések. Mossuk meg mindet, de ne áztassuk a vízben, majd töröljük szárazra. Nem szükséges sokáig mosni, ha majd úgy érzed, fogyasztás előtt mosd át még egyszer, ugyanis tovább eláll, ha nincs hosszú ideig a vízben.

 

Az uborkákat tegyük egy befőttesüvegbe, de ne töltsük meg teljesen, a tetejére tegyünk egy gyertyát, nyomjuk az uborkák közé, hogy megálljon és gyújtsuk meg.

 

A gyertyának 8 – 10 percig kell égnie a nyitott üvegben, hogy az üveg alján lévő oxigén elégjen. Majd rá kell tenni a befőttesüveg tetejét, nagyon figyeljünk rá, hogy ne aludjon el a gyertya lángja. Miután rátettük az üveg tetejét, még legalább fél percig égnie kell a gyertyának. Ez azért fontos, hogy az üvegben lévő maradék oxigén is elégjen, így az uborka hosszú ideig eltartható. A lezárt üveget tegyük fénytől védett helyre, a legjobb, ha a pincében tartjuk.

 

Forrás: Bidista.com

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-11-20

10+1 zöldség és gyümölcs, amit vétek meghámozni!

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amiket nem szükséges meghámozni. Mostani cikkemben a hámozás nélkül fogyasztható zöldségeket és gyümölcsöket mutatom be!

2019-09-21

Védekezés a taplótámadás ellen

Erdészeti területeken, gyümölcsösökben, de már házikertekben is egyre gyakrabban találkozhatunk a taplógombával, éppen ezért most elmondom nektek, mit érdemes tenni ellene!

2019-11-18

Te is rosszul csinálod – 10 termék, amit soha ne tegyél hűtőbe!

Mostani cikkemben elmondom nektek, miért nem szabad soha betenni a hűtőbe a paradicsomot. Ezenkívül mutatok még 9 terméket, amit semmiképp ne tegyetek a hűtőbe.

2019-10-31

Hasznos tudnivalók az édesburgonya termesztéséről, felhasználásáról

Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbban felhasználható, legegészségesebb zöldség az egész világon, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az édesburgonya termesztéséről!

2019-10-15

Elfeledett szuperzöldség – Szegények eledele, a csicsóka

A csicsóka egy nagyon különleges finomság, amit mindenkinek érdemes lenne megkóstolnia. Régen a szegények eledele volt, viszont tele van számos fontos vitaminnal és tápanyaggal, ami mindenki számára szükséges.

2019-10-29

Cékla minden mennyiségben – Céklafelhasználási tippek mindenkinek!

A céklát sokféleképpen felhasználhatjuk, mostani cikkemben megmutatom nektek az általam leginkább kedvelt céklás recepteket! Remélem, hogy ti is szeretni fogjátok.

2019-10-02

Ismét lehet pályázni az ingyenes napelemre – Fontos részletek!

Újabb napelemes pályázat segíti a mikro-, kis-, és középvállalkozások életét. Mostani cikkemben minden részletet megmutatok nektek az új napelemes pályázatról!

2019-10-08

Eszméletlen állatkínzás a világ legdrágább kávéjáért

A világ legdrágább kávéjáért kínozzák az állatokat nap, mint nap. Az emberek többsége nem is tudja, miből készül a világ legdrágább kávéja, pedig érdemes lenne kinyitnia mindenkinek a szemét!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
319 331
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 903 506
Közösség

hidrolízis

víz hatására végbemenő kémiai átalakulás. Hidrolízissel bomlanak le a természetes... Tovább

rágcsálóirtó szerek

növényvédelmi szempontból a rágcsálóirtást a mezei pocok és a hörcsög elleni védekezés... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Gazdaság Zöldség