El lehet ültetni a tulipánhagymákat tavasszal?-Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik!

Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik- Ez a trükkje!

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

tulipán ültetése tavasszal trükkök

Tulipánhagymák hűtése – Hogyan ültessünk tulipánokat tavasszal?

Minden bizonnyal tény, hogy a tulipánhagymák megfelelő virágzásához hideg éghajlati viszonyok szükségesek. A tulipánhagymáknak átlagosan 14 hétig kell hűteni, hogy összegyűjtsék és tárolják az összes szükséges tápanyagot. Ez a hűtés felkészíti őket a teljes folyamatra, a csírázástól a virágzásig. A hűtési folyamat lehetővé teszi, hogy a hagyma felszívja a tápanyagokat a körülötte lévő talajból. Mivel hűvös hőmérsékleten pihen, lassan magába szívja a kihajtáshoz és végül virágzáshoz szükséges táplálékot. Anélkül, hogy lehűlnének a talajban, a hagymáknak egyszerűen nincs elég erejük a növekedéshez. A végeredmény olyan tulipánok, amelyek talán nem is nyomják át a talajt. És persze e nélkül nem lehet nagy, gyönyörű virágzás!

Hogyan ültessünk tulipánokat tavasszal?

Ha pusztán kora tavasszal ülteted a hagymákat, akkor nem lesz elegendő idő a lehűlésre és a tápanyagok felszívódására. A lehűlés akkor következik be, amikor a hőmérséklet alacsonyabb. Egy tipikus tél során a talaj alatti talaj elég hűvös ahhoz, hogy lehűljön. De tavasszal a talaj túlságosan felmelegszik, és amikor ez megtörténik, a hagymák alig vagy egyáltalán nem vesznek fel tápanyagot. Ez azt jelenti, hogy ha tavasszal szeretnénk hagymákat ültetni, akkor a tél végén el kell kezdeni a hűtést. Így, amikor a hagymák tavasszal készen állnak a talajba való behatolásra, készen állnak a növekedésre! Ha a téli hűtésről van szó, van néhány módszer, amely működhet. 

Hogyan hűtsük le a hagymákat őszi ültetés nélkül?

A hagymák téli lehűtésére használt módszer a lakóhelytől és a kültéri éghajlattól függ. Ha történetesen melegebb területen élsz, ahol nincs hóréteg, vagy szokatlanul meleg tél kellős közepén, hideg éghajlaton, akkor is ültetheted tulipánhagymáidat a szabadba januárban vagy februárban. A többi növénnyel szemben a tulipánhagymák a hideg időt kedvelik, amíg a talajban tudnak lenni. Ha a talaja nem fagyott szilárd, és az év első hónapjaiban ültetőlyukakat készíthetünk. Ássuk ki a lyukakat a kívánt mélységig, és ültessük el a hagymákat komposzt és talaj keverékébe. A komposzt segít a hagymáknak sokkal gyorsabban felszívni a tápanyagokat, ami hasznos lehet késői ültetéskor. Befejezésül néhány centiméter szalmát vagy mulcsot helyezünk a tetejére, és várjuk a tavaszt! A legtöbb esetben a fenti lehetőség egyszerűen nem lehetséges. A legtöbb északi éghajlaton januárra erős hóréteg van a földön, vagy a talaj fagyott. Ne ess kétségbe, mert van még egy másik trükk is a tarsolyunkban a tulipánhagymák tavaszi ültetéséhez! Csak egy hűtőszekrényre és némi komposztra vagy virágföldre lesz szükségünk. Nézzük!

Lapozz egyet, és mutatjuk, hogyan hűtheted le a tulipánhagymákat a tavaszi ültetéshez a hűtőszekrényben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Esküvő helyszín budapest

Esküvő helyszín budapest. Ha rátalál az igaz szerelem az emberre, teljesen magától... Tovább

banteng (Bibos sondaicus)

a ->szarvasmarha-félék (Bovidae) családjának a tulokalakúak alcsaládjába tartozó,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág