5 trópusi virág, ami cserépben teraszon, gangon is termeszthető (Magyarországon), különleges virágok a teraszra

hirdetes

5 trópusi virág, ami cserépben teraszon, gangon is termeszthető

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország változékony éghajlata ellenére, lehetőségeink vannak arra, hogy trópusi hangulatot varázsoljunk a teraszunkra vagy a gangunkra. Számos trópusi virág van, amelyek cserépben is jól fejlődnek és díszíthetik a házak kültéri területeit, teraszokat, gangokat, erkéleyket. Íme öt gyönyörű trópusi virág, amelyeket Magyarországon is termeszthetsz akár cserépben.

5 trópusivirág teraszra

Hibiszkusz (Hibiscus)

A hibiszkusz egy ikonikus trópusi virág, amely lenyűgöző színpompás virágaival hódít. A fajtától függően rózsaszín, piros, narancssárga vagy sárga virágai lehetnek. A hibiszkuszt nyáron érdemes kint tartani, ahol élvezheti a napfényt, és hozzáadhat egy exotikus vonalat a teraszod vagy a gangod dekorációjához.

Bougainvillea (Bougainvillea)

A bougainvillea egy másik népszerű trópusi növény, amely dús és élénk színű virágokkal rendelkezik. Bár igényli a meleget és a napfényt, a cserépben termeszthető változatait könnyen áthelyezheted a teraszról a gangra és fordítva, hogy az időjárásnak megfelelően gondoskodj róluk.

Fehér pálmalevél (Zantedeschia aethiopica)

Ez a trópusi növény fehér, jellegzetes alakú leveleiről ismert. A fehér pálmalevél szép kontrasztot teremt a zöld növények között, és különleges megjelenést kölcsönöz a teraszodnak vagy a gangodnak. Fontos azonban, hogy a hidegebb hónapokban a cserépet vigyük át védett helyre, hogy megvédjük a hideg és fagy ellen.

hirdetes

hirdetes

Bromélia (Bromeliaceae család)

A bromélia egy színpompás és dekoratív trópusi növény, amely számos különböző fajtával rendelkezik. A cserépben termeszthető broméliák a teraszon vagy a gangon is gyönyörűen mutatnak. Az intenzív színekkel és egyedi alakokkal rendelkező levelei vonzzák a figyelmet, és egzotikus atmoszférát teremtenek.

Díszkukorica (Zea mays var. japonica)

A díszkukorica olyan trópusi növény, amely szokatlanul színes kukoricacsöveiről híres. Egy cserépben nevelt díszkukorica remek kiegészítője lehet a terasznak vagy a gangnak. A magasra növő növény látványa megkapó, és különleges megjelenést kölcsönöz a kültéri területnek.

Ezek a trópusi virágok cserépben nevelhetők, így bármilyen időjárási körülmények között élvezheted a szépségüket. Fontos azonban figyelembe venni az egyes fajták igényeit a fény, víz és tápanyag tekintetében. Tegyél egy kis trópusi varázst a teraszodra vagy a gangodra ezekkel a gyönyörű növényekkel, és élvezd a színpompás virágaikat és egyedi megjelenésüket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Agrárgazdasági Kutató Intézet

Kutatóintézet Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelenleg hazánk legjelentõsebb... Tovább

fehérvérsejtek

a —>vér alakos elemeihez tartozó, önálló mozgásra képes sejtjei. A fertőző... Tovább

Tovább a lexikonra
virág virágtermesztés