Eldugott tóstrand a Bakonyban

Csobbanj egyet Bakonyalja eldugott tóstrandján – Tóparti nyaralás a Bakonyban

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hallottál már a nagyteveli víztározó tóról? Ha még nem, akkor most szerencséd van, ugyanis itt mindent megtalálsz, ami csak kellhet egy fürdőzéshez, és még sincs hatalmas tömeg a parton. Nagytevel tava kristálytiszta vizű és homokos-füves a partja, ahol néhol egy-egy fenyőfa és fűzva alatt hűsölhetünk a nagy melegben. Ismerd meg a Bakony lankái között húzódó tavat, ha egy csendes helyet keresel a lazuláshoz.

Nagytevel tóstrand

Tóparti nyaralás a Bakonyban 


Nyáron az izzasztó 35-40 fokos hőségben a város egy betondzsungellé változik, ami az egyik legforróbb, legfojtogatóbb hely a világon és az ember egész testét egyetlen mozdulattól is elönti a verejték. Így hát miért is ne vágynánk ki a nagyvárosból egy nyugodt vízpartra, ahol ejtőzhetünk egyet a nagy melegben?


A Bakonyról elsőre mindenkinek csak a kirándulás jut eszébe, pedig minden évszakban izgalmas vidéknek számít. Pápától mindössze 10 kilométerre helyezkedik el Nagytevel, ahol egy mesterséges tó szolgáltatja a kirándulók számára a hűsítő felfrissülést. A víztározó tó 34 hektáros területen, remek adottságú környezetben, erdőkkel körülvéve terül el Nagytevel határában, ahol krisztálytiszta víz fogadja a strandolni vágyókat. Az alig több, mint 500 fős, többségében német nemzetiségű falu igen takaros, a tó és a környéke pedig rendkívül tiszta és gondozott.

Nagyteveli víztározó tó


A nagyteveli tavat az 1980-as ével elején hozták létre a Pápai-Bakony-ér felduzzasztásával, így a tavak körülveszik az erdővel borított dombok és egy iagzi kis gyöngyszemre bukkanhatunk a Bakonylábánál. A hely tényleg eldugott, hiszen néhány turista kivételével csak a helyiek használják és látogatják, ezért remek kikapcsoládást tud nyújtani, ha elkerülnénk a nyári tömegeket az ismertebb tófürdőknél és strandokon. A parkosított strandnak a nagy előnye még, hogy több öltöző és mosdó is található a területen, így könnyedén ruhát válthatunk és megindulhatunk a turistaútvonalak mentén. Ugyan zárható értékmegőrző nincsen, de itt tényleg nincs is rá szükség, hiszen csak a helyiekkel fogunk találkozni a parton, akik nagyon szívélyesek és nagyon figyelmesek.

Lapozz a következő oldalra, ha kiváncsi vagy, mit tartogat még számodra Bakony gyöngyszeme
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

cink- és vastartalmú szervetlen gombaölő szerek

a század közepén még gyakran, ma már nagyon ritkán használt készítmények, elsősorban a... Tovább

csüd

háziállatokban az ujj csontjait képező ujjpercek közül az első ujjperc, csontos váza a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek