Mely szobanövények a legnépszerűbbek az évben? Íme, a top10 szobanövény 2021-ben

A 10 legjobb szobanövény: kötelező szobanövények 2022

TK, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A legkönnyebb, hogy természetet vigyünk a házunkba egyértelműen a szobanövények segítségével lehetséges. Ezek közül a legjobbak, amik nem sok figyelmet igényelnek, és alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz, amik a lakásodban elérhetőek. Rajtad múlik, milyen növényeket szeretnél otthon nevelgetni, viszont itt találhatsz párat, amik 2022 legkedveltebb fajtái.

Szobaliliom

Amint elérkezik a hideg szezon, a lehetőség, hogy kertészkedjünk nyilvánvalóan jelentősen csökken. A szobanövények segíthetnek csökkenteni a virággondozó vágyainkat, amíg újra el nem érkezik a tavaszi ültetési időszak. Ráadásul, benti zöld társaink tisztítják a levegőt, életet visznek a szobába, és kellemes stresszcsökkentő hatással rendelkeznek. Néhány kertész szerint, vannak növények, amiket szinte kötelező tartani bent jótékony hatásaik és szépségük miatt.


Kötelező szobanövények idén

 

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben említett növényeket? Tekintsd meg akkor galériánkat!


Ízlések és pofonok, szokták mondani, ugyanez igaz a növényekkel kapcsolatban is, kinek milyen tetszik. Viszont van néhány, amelyik szimplán tökéletesnek bizonyul. Tavaly néhány kiemelkedőnek bizonyult, melyek felüdülést biztosítottak a barna téli pázsit és elszáradt kinti virágok mellett. Például az orchideák gyönyörűen mutatnak az ablakban, viszont nem valók feledékeny gondoskodóknak. Attól függően kell választani szobanövényt, mennyi figyelmet tudsz szentelni nekik és milyen körülményeket tudsz biztosítani nekik. Használd ki a kevés beáramló fényt kis növények nevelésére, a napkedvelőket pedig tegyük ki déli vagy nyugati fekvésű ablakokba. Tisztában kell lenni vele, hogy mit tudunk nyújtani kedvenceinknek, különben csalódottak leszünk. Esetleg, ha magas páratartalom uralkodik szobánkban, ne kaktuszban vagy különböző pozsgás növényekben gondolkozzunk, inkább vessük egy pillantást az esőerdei növényekre, amik nagyobb eséllyel fognak elbűvölni minket szépségükkel.


Kötelező szobanövények a házunkba


A tökéletes szobanövények szinte kommunikálnak veled, és képesek összhangot teremteni veled és a körülményekkel, ahol élsz.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Ezeket a növényeket ültesd a hortenziád mellé, hogy még szebben virágozzon

Ezekkel a növényekkel társítva érhetjük el a legszebb hortenzia virágzást! Ismerjük meg a hortenzia igényeinek megfelelő társakat, mutatjuk melyek a legjobbak!

2024-04-09

Egy citrus hibrid, melyet már kaphatunk itthon, és akár kertben is jól érezheti magát

Fedezd fel a limequat egzotikus ízét és dekoratív külsejét! Ismerd meg a gondozás titkait, és élvezd a frissítő termést egy kertész tanácsaival és tippjeivel.

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

2024-04-10

Korhad a meggyfád törzse? - így segíts rajta!

Tanuld meg te is, hogyan tudod megmenteni a korhadt meggyfád törzsét szakértő tippjeinkkel. Kövesd az utasításinkat és tippjeinket, mutatjuk a legfontosabbakat!

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Somacorn (Mv 293)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

vizenyő

(ökodéma,oedema): a szervezet vízforgalmának zavara,amikor a szövethézagokban, a savós... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek