notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tolna megyei agrárhírek, élelmiszer-vizsgálat, laboratórium, mikrobiológiai, radiológiai, toxikológiai elemzés, vizsgálat, őstermelői igazolvány, falugazdász, metszés, szőlő, almás, kukorica, vásár,

Hirdetés

Tolna megyei agrárhírek

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Országosan egymillió élelmiszer-vizsgálat. Évente érvényesíteni kell az őstermelői igazolványt. Kevés a csapadék, megkezdték a metszést. Júliustól vége lehet a kukorica intervenciónak. Télen kevesebb a vásár, alig akad érdeklődő, eladó.
Tolna megyei agrárhírek, élelmiszer-vizsgálat, laboratórium, mikrobiológiai, radiológiai, toxikológiai elemzés, vizsgálat, őstermelői igazolvány, falugazdász, metszés, szőlő, almás, kukorica, vásár,

Országosan egymillió élelmiszer-vizsgálat


Közel egymillió élelmiszerhez kapcsolódó különböző elemző vizsgálatot végeztek el tavaly az országban. Az élelmiszer-ellenőrzési állomások laboratóriumában mikrobiológiai, radiológiai és toxikológiai elemzéseket is végeztek. Az országos élelmiszer-ellenőrzési intézet 700 millió forintot fordított tavaly a vizsgálatokra.


Évente érvényesíteni kell az őstermelői igazolványt


Az idén is, mint minden évben március 20-ig lehet érvényesíteni az őstermelői igazolványokat a falugazdászoknál. Aki eddig a határidőig ezt megteszi, az januárig visszamenőleg elszámolhatja az őstermelői tevékenységét, bevételét. Aki március 20-a után érvényesíti az igazolványát az csak az azt követő hónapokra számolhat el bevételt.

Hirdetés


Kevés a csapadék, megkezdték a metszést


Az enyhe időt kihasználják a kertészkedők és több helyen már metszik a szőlőt, almásokat. Dr. Vörös Géza, a megyei növényvédelmi igazgatóság helyettes vezetője szerint, még nem kell temetni a telet, tehát olyan munkákat érdemes elvégezni melyen nem ártunk a növényeknek. A szőlőt, almásokat lehet metszeni, de a barackosba vétek lenne belemenni, majd csak pirosbimbós állapotában metszhető a növény.


Júliustól vége lehet a kukorica intervenciónak


Az EU bizottsága a hatalmas készletek apasztása érdekében júliustól megszűnteti a kukorica intervencióját. Számítások szerint mintegy 9 millió tonna kukorica mentesül a közösségi pénzzel szabott áron finanszírozott intervenciós készlettől. Így 600 millió eurót takarítanak meg 2013-ig.

Hirdetés


Télen kevesebb a vásár, alig akad érdeklődő, eladó


Nem csak Tolna megyében, de országosan is jóval kevesebb a kirakodó- és állatvásár. Március végéig csupán a nagyobb városokban rendeznek két hetenként vásárokat. Körzetünkben legközelebb január 14-én, vasárnap Szekszárdon lesz országos kirakodó- és állatvásár.

Forrás: Tolnai Népujság

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

Salgótarjáni Földhivatal

Földhivatal hivatalvezetõ: Sulyok Zoltán Cím: Salgótarján Május 1. út 79/A., Pf. 179.... Tovább

Magyar Agrártudományi Egyesület

FVM Intézet A legnagyobb és legrégebbi magyar agrár civil szervezet a Magyar Agrártudományi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 4.9