notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 elképesztő kristálytiszta vizű tó a Földön

Hirdetés

Elképesztően tiszta vizű tavak

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Véletlenül bukkantunk rá az interneten egy csodálatosan tiszta vizű tó fényképére, innen pedig már egyértelmű volt ennek a bejegyzésnek a születése. Szóval összeszedtük a legközismertebb, legtisztább vizű tavakat a világon. Nézelődjetek, álmodozzatok, amíg léteznek!

Hihetetlenül tiszta tavak

 

1. USA, Montana, Flathead Lake

 

Felszínének mérete 490 és 510 km2 között ingadozik, kiterjedése nagyjából 44 km hosszú, 25 km széles, átlagmélysége 50 méter, de a legmélyebb pontjain több mint 110 m! A víz viszont a képeken és élőben is sokkal sekélyebbnek tűnik a tisztasága miatt. A tó keletről és nyugatról is hegyekkel övezett, ezért izgalmas és nem túl egyenletes a partja. A tóhoz tartozik több sziget is, ami nagyon kedvező az itt fellelhető madárvilágnak.  

 

 

2. Kína, Szecsuan, Jiuzhaigou Nemzeti Park

 

A Világörökség része, minden kínai álma egyszer eljutni a csodálatos őszi színekben pompázó völgyben és a világ egyik legtisztább vizű tavához. Chengdu városától 330 km-re található Parkban a nemzeti ünnepeken és hétvégéken jó időben nehéz egy nyugalmas sarkot találni, annyira sok a turista, de a képek alapján érthető a lelkesedés. A Nemzeti Parkban öt különböző tó található, melyek méretükben, mélységükben és ezáltal színeikben is különböznek egymástól, de a park gyöngyének az Ötvirág tavat tartják.

Hirdetés

 

A következő oldalon folytatom!

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

3. Dél-Ausztrália, Piccaninnie tavak

 

E lista legkevésbé ismert gyöngyszeme ez a csodálatos búvárhely, a természetvédelmi törvények miatt csak egyedi engedéllyel lehet itt búvárkodni, de aki el jut ide, biztos nem felejti el, amikor a 40 méter mély kristálytiszta vízbe bukik. A víz alatti világ egyik legérdekesebb pontja a Katedrálisnak nevezett képződmény, amely egy víz alatti barlang hófehér sziklafalakkal. 

 

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

4. Pakisztán, Sheosar tó

 

A többihez képest ez a tó egy pinduri és szabályos gyöngyszem Pakisztán egyik Nemzeti parkjában a Deosai-ban, ami több mint 4000 méter magasságban fekszik. Így maga a tó is az egyik legmagasabban fekvő tó a világon. Mérete nem nagy, kb 2,3 x 1,7 km átlagos mélysége 40 méter. A Deosai Nemzeti Park állat és növényvilága nagyon gazdag, számos izgalmas faj egyedei találhatók itt.

Hirdetés

 

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

5. Japán, Hokkaido, Mashu-tó

 

A világ tényleg egyik legtisztább tavának mondott Mashu-tó Japán egyik megmélyebb tava is egyben. Hokkaido szigetén a Mashu vulkán egyik beomlása vagy robbanása során keletkezett egy kalderában. Az 50-es években szabad szemmel a víz láthatósága a 40 métert is elérte, azonban bizonyos halak betelepítésével magyarázható, hogy mára már "csak" 20 és 30 méter között van. Nyáron sokszor látható köd a víz fölött, ez egyfajta titokzatosságot kölcsönöz a tónak a japánok szerint.

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
728 133
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 441 215
Közösség

kotlás

idegrendszeri és hormonális (hormonok) úton meginduló folyamat, amelyek következtében a... Tovább

hármas keresztezés

főleg a kukorica nemesítésében alkalmazott eljárás, amikor az utódot három beltenyésztett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 233

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek