notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 elképesztő kristálytiszta vizű tó a Földön

Hirdetés

Elképesztően tiszta vizű tavak

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Véletlenül bukkantunk rá az interneten egy csodálatosan tiszta vizű tó fényképére, innen pedig már egyértelmű volt ennek a bejegyzésnek a születése. Szóval összeszedtük a legközismertebb, legtisztább vizű tavakat a világon. Nézelődjetek, álmodozzatok, amíg léteznek!

Hihetetlenül tiszta tavak

 

1. USA, Montana, Flathead Lake

 

Felszínének mérete 490 és 510 km2 között ingadozik, kiterjedése nagyjából 44 km hosszú, 25 km széles, átlagmélysége 50 méter, de a legmélyebb pontjain több mint 110 m! A víz viszont a képeken és élőben is sokkal sekélyebbnek tűnik a tisztasága miatt. A tó keletről és nyugatról is hegyekkel övezett, ezért izgalmas és nem túl egyenletes a partja. A tóhoz tartozik több sziget is, ami nagyon kedvező az itt fellelhető madárvilágnak.  

 

 

2. Kína, Szecsuan, Jiuzhaigou Nemzeti Park

 

A Világörökség része, minden kínai álma egyszer eljutni a csodálatos őszi színekben pompázó völgyben és a világ egyik legtisztább vizű tavához. Chengdu városától 330 km-re található Parkban a nemzeti ünnepeken és hétvégéken jó időben nehéz egy nyugalmas sarkot találni, annyira sok a turista, de a képek alapján érthető a lelkesedés. A Nemzeti Parkban öt különböző tó található, melyek méretükben, mélységükben és ezáltal színeikben is különböznek egymástól, de a park gyöngyének az Ötvirág tavat tartják.

Hirdetés

 

A következő oldalon folytatom!

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

3. Dél-Ausztrália, Piccaninnie tavak

 

E lista legkevésbé ismert gyöngyszeme ez a csodálatos búvárhely, a természetvédelmi törvények miatt csak egyedi engedéllyel lehet itt búvárkodni, de aki el jut ide, biztos nem felejti el, amikor a 40 méter mély kristálytiszta vízbe bukik. A víz alatti világ egyik legérdekesebb pontja a Katedrálisnak nevezett képződmény, amely egy víz alatti barlang hófehér sziklafalakkal. 

 

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

4. Pakisztán, Sheosar tó

 

A többihez képest ez a tó egy pinduri és szabályos gyöngyszem Pakisztán egyik Nemzeti parkjában a Deosai-ban, ami több mint 4000 méter magasságban fekszik. Így maga a tó is az egyik legmagasabban fekvő tó a világon. Mérete nem nagy, kb 2,3 x 1,7 km átlagos mélysége 40 méter. A Deosai Nemzeti Park állat és növényvilága nagyon gazdag, számos izgalmas faj egyedei találhatók itt.

Hirdetés

 

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hihetetlenül tiszta tavak

 

5. Japán, Hokkaido, Mashu-tó

 

A világ tényleg egyik legtisztább tavának mondott Mashu-tó Japán egyik megmélyebb tava is egyben. Hokkaido szigetén a Mashu vulkán egyik beomlása vagy robbanása során keletkezett egy kalderában. Az 50-es években szabad szemmel a víz láthatósága a 40 métert is elérte, azonban bizonyos halak betelepítésével magyarázható, hogy mára már "csak" 20 és 30 méter között van. Nyáron sokszor látható köd a víz fölött, ez egyfajta titokzatosságot kölcsönöz a tónak a japánok szerint.

 

Forrás: zoldbazar.blog.hu

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
240 452
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 413 899
Közösség

gépi fejés

gépi úton történő tejnyerés a tejelő állattól. Vákuum létesítésével a fejőkészülék... Tovább

Orosházai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Orosháza Ady Endre u. 9. 5900 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 233

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek