notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Építsünk saját kezűleg természetes úszómedencét

Hirdetés

Mi kell egy házi készítésű természetes úszómedencéhez?

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Természetes úszómedence építése

Hogyan válassz helyet természetes úszómedencédnek

Habár egy medence első sorban egy élvezeti berendezés, a helyválasztáskor fontos, hogy ne csak azt vedd figyelembe, hogy hol mutatna jól, milyen adottságokkal rendelkezik a rendelkezésedre álló helyszín. A legfontosabb tulajdonságok, amiket figyelembe kell venned a lejtés, a növényzet, a talajtípus és az uralkodó szélirány. Nem ajánlatos például nagyobb fák közelében kiépíteni egy természetes úszómedencét, hiszen a fák gyökerei száraz időben a nedvesség után kutatva megsérthetik a medence szerkezetét.

 

Emellett persze a lehulló levelek mindennapos kitakarítása sem tartozik a legpihentetőbb élmények közé, amikről ha megfeledkezel, hamarosan belerohadnak a vízbe, ami gyors és heves algásodáshoz vezet majd. A természetes úszómedencék számára az agyagos talaj a legideálisabb, ugyanis nehezebb szivárog át rajta a víz, ami különösen fontos szempont lehet abban az esetben, ha a vízhatlan réteg valami miatt megsérülne. Figyelj oda továbbá a helyszín uralkodó szélirányára is.

Hirdetés

 

Minden medencébe belehullik időnként némi szemétdarab, és sokat segíthet, ha a víz szél által gerjesztett áramlása olyan helyre viszi ezeket, ahol könnyedén kihalászhatók. Ezen a részen érdemes elhelyezni egy elvezető csövet, ami megakadályozza, hogy a medence vize kiáradjon a mederből, és elvezeti azokat a hulladékokat is, amik a vízbe esnek, és amiket a szél az irányába fúj.

Hirdetés

 

Milyen formájú legyen a természetes úszómedence?

Bármennyire is jól mutatnak az luxusotthonokat bemutató magazinok fotói, ezek nem a legrealisztikusabb képet festik a természetes úszómedencékről. Minél összetettebb egy természetes úszómedence formája, annál nehezebb karban tartani azt. Sokkal többet kell vesződni a szűrők pozíciójának kimérésével, hogy milyen erőseknek kell lenniük ezeknek, és hogy mennyi vegyi anyagot kell vásárolni hozzájuk.

 

Az ideális, legkevesebb problémát felvető formák a négyzet, a téglalap és az ovális. Ha szeretnéd ezeket az egyszerűbb medencetípusokat vizuálisan érdekesebbé tenni, akkor elhelyezhetsz a medencében egy egyedi lépcsőt, vagy teljesen kerek helyett tojásszerű formát is kialakíthatsz. Egy természetes úszómedence legalább 65 négyzetméter területű kell, hogy legyen, aminek a felét a természetes szűrőöv kell, hogy kitegye. Ezeket az alapfeltételeket mindenképpen vedd figyelembe, amikor helyet választasz medencédnek. Most pedig nézzük az úszómedence elkészítésének menetét, a következő oldalon folytatom! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2020-02-21

Az őszibarack termőre metszése – Mikor és hogyan csináljuk?

Az őszibarack metszése rendkívül fontos, éppen ezért most elmondok nektek mindent az őszibarack metszéséről. Mikor és hogyan végezzük el az őszibarack metszését.

2019-11-09

Soha többé nincs szükségünk a méhekre…

Méhek nélkül készítettek mézet az Izraeli Műszaki Egyetem diákjai. Döntse el mindenki, hogy ez jó, vagy nem, nekem az a véleményem, hogy meg kellene hagyni ezt a méheknek!

2020-02-14

Így gondozz egy nagy kertet kis munkával

Sokan azért nem szeretnének nagy kertet maguknak, mert az rengeteg problémával jár. Cikkünk elsősorban nekik szól, nézzük, hogy lehet a nagy kert csodaszép kis munkával!

2020-02-14

Banánhéj felhasználása a kertben

A banánhéj felhasználása, használd fel a banánhéjat a kertben te is, mostani cikkemben elmondom, hogyan használhatod fel a banánhéjat a kertben praktikusan!

2020-02-07

Hasznosítsd a csapadékot – Így alakíts ki praktikus esőkertet!

Esőkert kialakítása, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az esőkertek kialakításáról, most te is megtudhatod, hogyan hozhatsz létre praktikus esőkertet!

2020-02-07

A füge tavaszi metszése – Szakértői tanácsok!

A füge metszése, szakértőnk most mindent elmond nektek a füge metszéséről. A füge tavaszi metszése, hogyan végezzük el a füge metszését? Szakértőnk elmond mindent a füge metszéséről!

2019-11-26

HIVATALOS – Mostantól börtönbüntetés jár az állatkínzóknak!

Az állatkínzókat is börtönbüntetéssel lehet súlytani mostantól kezdve. Nézzük, milyen büntetésben részesülhetnek az állatkínzók, végre börtönbe is mehetnek tettükért!

2019-12-12

ENSZ-javaslat: felejtsd el a húst, egyél rovarokat rizzsel!

Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már nem ehetünk húst, ezért át kell állnunk a rovarevésre!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
632 379
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 345 461
Közösség

táblaforgó

a műveleti fogások két végén keletkező üresjárati fordulósáv. Keresztirányú... Tovább

bárányok felnevelése, ápolása, takarmányozása

a báránynevelés időtartama a születéstől a tejtáplálás (anyatej, ill. tejpótló... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 99

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Gazdaság Házi kert