Legszebb hagymás virágok a téli időszakra - virágoztasd ki a lakást!

hirdetes

A legszebb hagymás virágok, amik télen is bearanyozzák a lakást

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ezek a legszebb hagymás virágok a téli dekoráláshoz, és biztosan örömet okoznak ebben az ünnepi időszakban is. Varázsolj egy kis színes életet a lakásba ezekkel a gyönyörű hagymás virágokkal, most mutatjuk melyek erre a legjobb választás.

virághagymák télen

Gyönyörű hagymás virágok télen is

Ezek a legszebb hagymás virágok a téli dekorációhoz, és ebben az ünnepi időszakban garantáltan színt és karaktert visznek a házba és kertbe. Akár életet szeretnél visszahozni kertedbe, akár virágokkal szeretnél díszíteni, összegyűjtöttük a legszebb téli növényeket és hagymás virágokat, hogy otthonod mesésen ünnepi hangulatba kerülhessen.

Legszebb hagymás virágok a téli időszakra

Akár színesíteni szeretnéd télikert-ötleteidet, akár beltérben szeretnél hagymákat beterelni télire, ezek a virághagymák biztosan életet hoznak a tereidbe. Általában ezeket a virághagymákat a tavaszhoz és a nyárhoz kötjük, de egyre elterjedtebb télen is nevelgetni őket kaspókban és gyönyörű virágcserepekben.

Díszítsd otthonod télen is ezekkel a virághagymákkal!

1. AMARILLIS

Az amarillisz az egyik legkönnyebben használható hagymás virág karácsonyi dekoráláshoz, és sok trópusi növényhez hasonlóan a legjobb beltéri termesztésre. Valószínű, hogy a dobozos készletben vásárolt hagymákhoz használati utasítás is jár. A legtöbb hippeastum (általános nevén Amaryllis) így kapható. Ha azonban „szabadtéri” hagymákat szeretnéd termeszteni karácsonyi virágzásra, akkor előkészített hagymákat kell vásárolnod. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy egyértelműen fel vannak-e címkézve.

2. JÁCINT

Az egyik legjobb tavaszi hagyma, a jácint karácsonyi virágzásra is termeszthető. A jácint egy finom illatú virág. Használd őket vágott virágként a tálak közepére helyezve, vagy hagyd hagymákként növekedni cserépben vagy vázában. Ha saját termesztés, gyakran találhatsz igazán különleges, árnyalt színeket a virágosoknál, a halvány krémsárgától a sárgabarackig és lazacig.

hirdetes
 

3. PAPÍRFEHÉR NÁRCISZ

A téli virágzás egyik legegyszerűbb hagymája, a Paperwhite Narcissus abban különbözik a többi virághagymától, hogy minimális előkészítési igénnyel rendelkezik. A papírfehér nárcisz nem igényel hűtést, és egyszerűen meleg, napos ablakpárkányon termeszthető.
 

hirdetes

4. HÓVIRÁG

A téli virágok egyik legszebbike, a hóvirág beltéren és szabadban is termeszthető. Enyhébb éghajlaton a hóvirág decemberben virágozhat. Válassz nagyon korai fajtákat, amelyek korábban virágoznak, mint a hagyományos fajták. A hóvirágok között az „Earliest”, „Earliest of All” és „November Merlin” mind jó választás.
 

A szívós hóvirág gyönyörűen keveredik hunyorokkal és akonitokkal, a pázsiton honosított uszadékokba, elütő színű téli szárak mellé vagy vályúkba ültetik. Természetesen lehetetlen garantálni a decemberi virágzást, ha kint termesztünk, bár a hóvirág ültetésének ismerete segíthet – az olyan ellenőrizhetetlen tényezők, mint a hőmérséklet, a fagy és a hó, mind szerepet játszanak.

Ha kétségbeesetten vágyunk a decemberi hóvirágra, próbálj bevinni a lakásba hagymákat. Ez némi előre tervezést igényel, mivel a növekedés megkezdése előtt előzetes hidegre van szükségük. Ha azonban sikeresen csináljuk, a hóvirág cserepek biztosan feldobják otthonunkat.

5. KRÓKUSZ

Az élénk fehértől az élénk liláig és rózsaszínig többféle színében kapható krókuszok a kedvenc tavaszi virághagymáink közé tartoznak, de télen is tökéletes ékei lehetnek a dekorációnak. Itt is fontos megjegyezni az egyes fajták virágzási idejét: a faji krókuszok előbb virágoznak, mint a nagyobb holland típusok. A Crocus sublimis 'Tricolor' a korábbi fajták közé tartozik. Ha krókuszt szeretnél ültetni, akkor fontos tudnod, mikor ültesd – különösen, ha december végi virágzást remélsz.
 

6. ERANTHIS

Vidám sárga arcával a Winter Acconites, vagy Eranthis az egyik legjobb téli virág. A legjobban a szabadban termeszthető, de beltérben is csodálatosan virágzik.

Az eranthis hagymák aranyszínű, csésze alakú virágokat hoznak, amelyeket zöld levélgallér vesz körül. Valójában úgy néznek ki, mint a boglárka, csak a tél mélyén virágoznak. Szeretik a nedves talajt és az árnyékos helyet, így tökéletesek a fák közé ültetéshez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Biatorbágy és Vidéke Állatvédõ Egyesület (közhasznú szervezet)

Állatvédõ szervezet Elnök: Horváth Barbara Adószám: 18680504-1-13 Számlaszám: OTP... Tovább

Termelő kereső

A termelő kereső segít mindenkinek, a termelőknek egy ingyenes hirdetési felületet biztosít,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény