Ezzel az egyszerű trükkel szárad gyorsan télen is a ruha - téli ruhaszárítás trükk

hirdetes

Ezzel az egyszerű trükkel szárad gyorsan télen is a ruha

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A hideg téli hónapokban a ruhaszárítás gyakran kihívást jelenthet, hiszen a hideg levegő a benti levegőtlen terek lassítják a száradást. Azonban van egy trükk, amely segíthet gyorsítani ezt a folyamatot, és biztosítani, hogy ruháink hamarabb készen álljanak a viselésre. Íme, néhány tipp, hogyan szárítsuk gyorsabban a ruhákat télen.

Téli ruhaszárítás trükk

1. Keressünk megfelelő helyet bent a ruháknak

Télen nem nagyon van lehetőségünk kivinni a friss levegőre a ruhákat, ezért kénytelenek vagyunk a belső tereket használni. bent érdemes úgy elhelyezni a ruhákat, hogy a lehető legközelebb legyenek a hőforrásokhoz. Használhatjuk a lakásban elhelyezett szárítóállványt vagy akasztókat, hogy a ruhák közelebb legyenek a fűtési forráshoz. Ezáltal a melegebb és szárazabb környezet elősegíti a gyorsabb szárítást.

2. Használjunk szellőzőrendszerrel ellátott helyiséget

A friss levegő segít elszállítani a nedvességet, így a ruhák gyorsabban száradnak. Nyithatunk ablakokat vagy használhatunk szellőzőventilátort, hogy fokozzuk a levegőcirkulációt. Bár a fűtés miatt ezt sokszor nehéznek tűnik megoldani. általánosságban is elmondható, hogy a heti rendszerességű szellőztetés jót tesz a lakásnak, és az emberi szervezetnek is. Érdemes akkorra időzíteni a szellőztetést, amikor a ruhák úgyis száradnak.

hirdetes

3. Használjunk párologtatót

Egy másik hatékony módszer a párologtatók használata. Ezek a készülékek segítenek szabályozni a beltéri páratartalmat, és csökkentik a nedvességet a levegőben. Minél szárazabb a környezet, annál gyorsabban száradnak a ruhák, mondjuk ez logikus!

hirdetes

4. Különféle szárítási módszerek kombinálása

Egyes ruhadarabok, például vastagabb pulóverek vagy dzsekik, hajlamosak lassabban száradni. Ebben az esetben érdemes kombinálni a szárítási módszereket. Először távolítsuk el a felesleges nedvességet egy szárítógép rövid programmal, vagy egy extra centrifugázással, és csak utána teregessük ki megfelelő helyre.

5. Használjunk gyorsan száradó anyagokat

Amikor tehetjük, válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyek gyorsabban száradnak. Például a pamut gyorsan szárad, és könnyen kezelhető. Az olyan szintetikus anyagok, mint a poliészter vagy a nylon, szintén gyorsan száradnak, és ellenállnak a nedvességnek. Mosás, száradás közben figyeld meg, melyek azok az anyagok, ruhadarabok, amikkel könnyebb bánni. Érdemes a nehezen száradó ruhákat külön tenni, olyan helyre ahol van megfelelő légáramlás, hogy ne kelljen nekik több nap megszáradni! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában