Tartalék tejkvótákat kínál az MVH

Hirdetés

Tartalék tejkvótákat kínál az MVH

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A kvótaigényléseket postán vagy személyesen 2007. január 15-ig lehet benyújtani. - Az országos tejkvóta-tartalék terhére 70 millió kilogramm úgynevezett közvetlen értékesítési kvóta kiosztására hirdetett pályázatot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - tájékoztatta a hivatal az MTI-t.
Tartalék tejkvótákat kínál az MVH, tejkvóta-tartalék, kvótaigénylés, tejtermék, tejtermelő, Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft., MTI, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A keretből egy pályázó a 24 hónapnál idősebb nőivarú állatonként legfeljebb 6.000 kilogrammot, de összesen maximum 30.000 kilogrammnyi kvótát igényelhet térítésmentesen. Ez a kiosztási maximum nem vonatkozik a már meglévő állatlétszámra.
 
Az MVH szerint ez a lehetőség azoknak tejtermelőknek nyújthat segítséget, akik tejtermelést vagy tej- és tejtermék értékesítést folytatnak annak ellenére, hogy az MVH tejkvóta-nyilvántartásában 2004. május 1. óta nem rendelkeztek saját tulajdonú tejkvótával.
 
A pótlólagos kvótakiosztással azoknak a tejtermelőknek kívánnak segítséget nyújtani, akiknek idáig nem volt lehetősége tejkvóta vásárlására vagy bérlésére, ám szeretnének a tejkvóta rendszerbe bekerülni, azaz a termelésüket "legalizálni", és a tejértékesítést a jelenleg érvényben lévő szabályoknak megfelelően folytatni.
 
A kvótaigényléseket az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft.-nek postán vagy személyesen 2007. január 15-ig lehet benyújtani. Ezeket az MVH érkezési sorrendben bírálja el. Túligénylés esetén, a keretkimerülés napján beküldött pályázatok között a rendelkezésre álló kvótamennyiséget arányosan osztják ki - tájékoztatott a hivatal.
 
Az MTI kérdésére Soproni Horváth Lajos sajtófőnök közölte: a magyar beszállítási tejkvóta 1.834.879.062 kilogramm, míg a közvetlen értékesítési kvóta 112.400.938 kilogramm az EU-ban.
 
Az országos tejkvóta-tartalék a beszállítási kvóta esetén elenyésző - valamivel több, mint 2 millió kilogramm -, közvetlen értékesítési kvóta esetében közel 98 millió kilogramm. 
 
Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Hirdetés

Forrás: FVM

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

levéltrágyázás (lombtrágyázás)

a növények az oldott tápanyagokat nem csupán gyökereiken, hanem - kisebb mértékben -... Tovább

paradicsom vegyszeres gyomirtása

a gyomirtási technológia függ attól, hogy helyre vetett v. palántázott paradicsomot... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.