Így használd fel a teát jól! Mindent a tea felhasználásáról! Tea felhasználása

Így használd fel a teát jól!

GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

te felhasználása

Tea felhasználása:

A tea, akárcsak a kávé és a kakaó, funkcióit tekintve az élvezeti növények kategóriájába tartozik. Alkaloidtartalmuk miatt ezek a növények mind javítják a fizikai és szellemi funkciókat.

Ráadásul a hajtáscsúcshoz legközelebbi tealeveleket nemcsak élénkítő ital előállítására használják, hanem fűszerként is.

A tea fogyasztása:

Egy erős, jó minőségű fekete vagy zöld tea segíthet a reggeli feltöltődésben, a rendszeres teafogyasztás pedig kiválóan helyettesítheti a kávét. A tea koffeintartalma segít abban, hogy hosszabb ideig tudjunk koncentrálni és összpontosítani, az ivási szokásokat és az ital összetételét vizsgáló tanulmányok szerint.

A tea a nap bármely szakában és több csészében is fogyasztható a nap folyamán, de este a nagyobb koffeintartalmú fekete és zöld teákat kerülni kell, mivel ezek hatása gátolhatja a nyugodt alvást.


A megfelelő gyógyteák rendszeres fogyasztásával számos betegség, köztük a mai kultúrában elterjedt betegségek megelőzhetők vagy kezelhetők, beleértve a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a mozgásszervi megbetegedéseket, a szív- és érrendszeri betegségeket, a pajzsmirigyproblémákat stb. is.

Érdekességek

  • Sen-nung (vagy Sen-nong) kínai császárnak, aki i. e. 2700 körül uralkodott, és akinek tulajdonítják az ókori Kína mezőgazdaságának megszervezését, tulajdonítják a tea, mint ital kifejlesztését. Uralkodása jelentős hatással volt a birodalom fejlődésére, amiért a "híres földműves-császár" becenevet érdemelte ki.
  • A teakínálás lehet bocsánatkérés, köszönetnyilvánítás egy különleges alkalom (pl. esküvő, születés) alkalmából, vagy egy idős rokon iránti tisztelet jele. A kínai teázás és teakínálás évezredek óta számos olyan társadalmi funkciót tölt be, amelyek ma is élnek: a teakínálás lehet bocsánatkérés, köszönetnyilvánítás különleges alkalmakkor (pl. esküvő, születés), vagy a tisztelet jele egy idős rokon iránt.
  • A 17. századi jezsuita tudós Camellius a Camellia növénynemzetség neve, amelyhez a tea tartozik a Theaceae családon belül.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hidrológiai állandók

a talaj különböző (adszorpciós és kapilláris) erőkkel köti meg a vizet; minél kisebb a... Tovább

juhok fejése

a juhokat a tápanyagokban gazdag, számos kedvelt tejipari termék (sajt, túró)... Tovább

Tovább a lexikonra