7 tavaszi virág - ezek biztosan a Te kertedet is szebbé teszik majd

hirdetes

Tavaszi virágok – ezek biztosan a Te kertedet is színesebbé fogják tenni

TK, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A tavasz nem csak a melegebb napsugarak visszatértét jelentik, hanem egyben a természet felébredését is – amely szép nyugodtan történik majd meg a maga szépségével. Ebben azidőszakban kezdenek majd el az első virágok megjelenni, melyek nem csak színt visznek a kertedbe, de biztos vagyok benne, hogy a napjaidat is fel fogják dobni! Lássunk tehát róluk egy rövid listát.

Tavaszi virágok

Liliomfa


A liliomfa virágzása nem csak egész tavasszal tart, de a nyár folyamán is jelentős. Örökzöld lombozata mellett rendkívül illatos virágai jellemzik. Ezek többfélék is lehetnek – fehérek, rózsaszínek, sárgák, lilásak. Amellett, hogy kertedet megkoronázzák szépségükkel, virágcsokrokban is remekül fognak majd mutatni. A liliomfának a legtöbb talajtípus megfelel, bár inkább a lágyabb, savasabb földet kedveli. Igyekezz őt széltől, illetve naptól védett helyen nevelni.


Nefelejcs


A nefelejcs egy a tavasz jellegzetes, évelő növénye. Mindenhol nő – sziklakertekben, hegységekben vagy réteken. Gyengéd kék színével mindenkit el fog csábítani. Neki a liliomfával ellentétben nagyobb szüksége van a közvetlen napfényre, így igyekezz fényes helyen nevelni. Általában májustól októberig virágoznak.

hirdetes


Tulipán


Ha valakinek a tavaszi virágokat említjük, biztosak lehetünk benne, hogy a tulipán fog az elsők között eszébe jutni az illetőnek. Ez a virághagymás virág jelenik meg legkorábban kertünkben.


Aranyfa vagy aranycserje


A tavasz első napjain ez a cserje színes virágzással fog megajándékozni. Nagymértékben képes ellenállni a hidegnek, és minden talajtípushoz képes alkalmazkodni. Ha ez nem lenne elég, akkor rendkívül gyorsan képes fejlődni, illetve csokrokban is remekül néz ki.


Nárcisz


Ez a növény szintén az egyik leghíresebb tavaszi virágunk – az újjászületést jelképezi. Általában március, április környékén virágzik, a tavasz elején, illetve a tél végi időszakban. Színükben lehetnek eltérések – vannak fehérek, sárgák, rózsaszínesek, narancssárgák. 

hirdetes


Jácint


A jácintok többfélék lehetnek, de mindenképpen jellegzetes illatukról ismerhetjük fel őket.


Százszorszép


A kis százszorszép vidám, színes virágával jelzi a tavasz megérkeztét – ezek lehetnek pirosak, rózsaszínek, fehérek, vagy sárgák. Elsősorban vadvirág, hiszen minden körülményhez rendkívül gyorsan képes alkalmazkodni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az állattartó telepek... Tovább

földműveléstan

a növ.-tan ált. része; a szinte valamennyi növényre érvényes eljárásokkal (trágyázás,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet