7 tavaszi virág - ezek biztosan a Te kertedet is szebbé teszik majd

hirdetes

Tavaszi virágok – ezek biztosan a Te kertedet is színesebbé fogják tenni

TK

A tavasz nem csak a melegebb napsugarak visszatértét jelentik, hanem egyben a természet felébredését is – amely szép nyugodtan történik majd meg a maga szépségével. Ebben azidőszakban kezdenek majd el az első virágok megjelenni, melyek nem csak színt visznek a kertedbe, de biztos vagyok benne, hogy a napjaidat is fel fogják dobni! Lássunk tehát róluk egy rövid listát.

Tavaszi virágok

Liliomfa


A liliomfa virágzása nem csak egész tavasszal tart, de a nyár folyamán is jelentős. Örökzöld lombozata mellett rendkívül illatos virágai jellemzik. Ezek többfélék is lehetnek – fehérek, rózsaszínek, sárgák, lilásak. Amellett, hogy kertedet megkoronázzák szépségükkel, virágcsokrokban is remekül fognak majd mutatni. A liliomfának a legtöbb talajtípus megfelel, bár inkább a lágyabb, savasabb földet kedveli. Igyekezz őt széltől, illetve naptól védett helyen nevelni.


Nefelejcs


A nefelejcs egy a tavasz jellegzetes, évelő növénye. Mindenhol nő – sziklakertekben, hegységekben vagy réteken. Gyengéd kék színével mindenkit el fog csábítani. Neki a liliomfával ellentétben nagyobb szüksége van a közvetlen napfényre, így igyekezz fényes helyen nevelni. Általában májustól októberig virágoznak.

hirdetes


Tulipán


Ha valakinek a tavaszi virágokat említjük, biztosak lehetünk benne, hogy a tulipán fog az elsők között eszébe jutni az illetőnek. Ez a virághagymás virág jelenik meg legkorábban kertünkben.


Aranyfa vagy aranycserje


A tavasz első napjain ez a cserje színes virágzással fog megajándékozni. Nagymértékben képes ellenállni a hidegnek, és minden talajtípushoz képes alkalmazkodni. Ha ez nem lenne elég, akkor rendkívül gyorsan képes fejlődni, illetve csokrokban is remekül néz ki.


Nárcisz


Ez a növény szintén az egyik leghíresebb tavaszi virágunk – az újjászületést jelképezi. Általában március, április környékén virágzik, a tavasz elején, illetve a tél végi időszakban. Színükben lehetnek eltérések – vannak fehérek, sárgák, rózsaszínesek, narancssárgák. 

hirdetes


Jácint


A jácintok többfélék lehetnek, de mindenképpen jellegzetes illatukról ismerhetjük fel őket.


Százszorszép


A kis százszorszép vidám, színes virágával jelzi a tavasz megérkeztét – ezek lehetnek pirosak, rózsaszínek, fehérek, vagy sárgák. Elsősorban vadvirág, hiszen minden körülményhez rendkívül gyorsan képes alkalmazkodni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-27

Ismerjétek meg Ti is a 2021-es év rovarát!

A 2021-es év rovara címet egy apró lepke kapta, melyet akár a magyar „kolibri”-ként is emlegethetnénk - igazi légi akrobatának számít. Ismerjétek meg most.

2021-07-28

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

2021-07-28

Mutatom, hogyan érdemes felhasználnod szárított növényeid – készíts Te is potpourrit

Amennyiben Te is szereted kiszárítani gyógy-, fűszer-, valamint dísznövényeidet, mostani cikkemben egy szuper ötletet mutatok felhasználásukra.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-27

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán - most nézzük meg a rövid nappalos növényeket.

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-27

Aggódsz, hogy elhervadnak növényeid a nyaralás alatt? Most 3 szuper önlocsoló ötletet mutatok Nektek!

Sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ki fogja majd öntözni kertjét a nyári időszakban, amennyiben egy hosszabb nyaralásra tervez elutazni. Most segítünk!

2021-07-28

Vigyázz Te is megfelelően kerti tavadra a nyári időszakban – mutatom, hogyan tartsd azt tisztán

Amennyiben valakinek megtalálható egy kerti tó udvarában, tudja, hogy körülményes karbantartást igényelhet egy-egy alkalommal. Mutatjuk, mire kell figyelned.

További cikkek ebben a témában


Az ÚMVP Irányító Hatóságának 40/2008. (VI. 5.) közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 40/2008. (VI. 5.) közleménye a 33/2008. (III. 27.) FVM... Tovább

gépjavítás készülékei

azok a szerkezetek, amelyek lehetővé teszik, hogy az egyes alkatrészeket szakszerűen, az... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet