7 tavaszi virág - ezek biztosan a Te kertedet is szebbé teszik majd

hirdetes

Tavaszi virágok – ezek biztosan a Te kertedet is színesebbé fogják tenni

TK

A tavasz nem csak a melegebb napsugarak visszatértét jelentik, hanem egyben a természet felébredését is – amely szép nyugodtan történik majd meg a maga szépségével. Ebben azidőszakban kezdenek majd el az első virágok megjelenni, melyek nem csak színt visznek a kertedbe, de biztos vagyok benne, hogy a napjaidat is fel fogják dobni! Lássunk tehát róluk egy rövid listát.

Tavaszi virágok

Liliomfa


A liliomfa virágzása nem csak egész tavasszal tart, de a nyár folyamán is jelentős. Örökzöld lombozata mellett rendkívül illatos virágai jellemzik. Ezek többfélék is lehetnek – fehérek, rózsaszínek, sárgák, lilásak. Amellett, hogy kertedet megkoronázzák szépségükkel, virágcsokrokban is remekül fognak majd mutatni. A liliomfának a legtöbb talajtípus megfelel, bár inkább a lágyabb, savasabb földet kedveli. Igyekezz őt széltől, illetve naptól védett helyen nevelni.


Nefelejcs


A nefelejcs egy a tavasz jellegzetes, évelő növénye. Mindenhol nő – sziklakertekben, hegységekben vagy réteken. Gyengéd kék színével mindenkit el fog csábítani. Neki a liliomfával ellentétben nagyobb szüksége van a közvetlen napfényre, így igyekezz fényes helyen nevelni. Általában májustól októberig virágoznak.

hirdetes


Tulipán


Ha valakinek a tavaszi virágokat említjük, biztosak lehetünk benne, hogy a tulipán fog az elsők között eszébe jutni az illetőnek. Ez a virághagymás virág jelenik meg legkorábban kertünkben.


Aranyfa vagy aranycserje


A tavasz első napjain ez a cserje színes virágzással fog megajándékozni. Nagymértékben képes ellenállni a hidegnek, és minden talajtípushoz képes alkalmazkodni. Ha ez nem lenne elég, akkor rendkívül gyorsan képes fejlődni, illetve csokrokban is remekül néz ki.


Nárcisz


Ez a növény szintén az egyik leghíresebb tavaszi virágunk – az újjászületést jelképezi. Általában március, április környékén virágzik, a tavasz elején, illetve a tél végi időszakban. Színükben lehetnek eltérések – vannak fehérek, sárgák, rózsaszínesek, narancssárgák. 

hirdetes


Jácint


A jácintok többfélék lehetnek, de mindenképpen jellegzetes illatukról ismerhetjük fel őket.


Százszorszép


A kis százszorszép vidám, színes virágával jelzi a tavasz megérkeztét – ezek lehetnek pirosak, rózsaszínek, fehérek, vagy sárgák. Elsősorban vadvirág, hiszen minden körülményhez rendkívül gyorsan képes alkalmazkodni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-04-20

A világ legpihentetőbb kertje: így készítsd el!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért lehet kerted pihentető, hogyan képes kikapcsolni? Mostani cikkemben segitek kialakítani a világ legpihentetőbb kertjét.

2021-04-14

A tűző nap sztárja – Ismerd meg az ólomvirágot!

Az ólomvirág hazánkban elsősorban cserépben nevelhető, a tűző nap sztárja. Kék színével, pici virágaival Téged is elvarázsolhat. Tudj meg róla most mindent.

2021-04-13

Rengetegféleképpen fel tudod majd használni – Így gondozd helyesen bodzád!

Mindig is szerettél volna bodzát nevelni kertedben? Mostani cikkünkben segítünk - tudj meg most mindent a bodza neveléséről, gondozásáról, ültetéséről.

2021-04-12

Május szépsége – tudj meg most mindent Te is az orgona gondozásáról

Lassan a májusba lépünk, ami csak egyet jelenthet - elkezd virágozni minden idők legkedveltebb virága, az orgona! Tudj meg mostani cikkünkből róla mindent!

2021-04-15

Hogyan tudod beazonosítani a kertedben csiripelő madarakat?

Kerted rengetegféle madárnak képes otthont nyújtani, arról nem is beszélve, hogy akik nem ott fészkelnek is megpihenhetnek benne, átrepülhetnek rajta.

2021-04-16

A macskám megrágta a szobanövényem – meg lehet még menteni?

Amennyiben Neked is van kiskedvenced lakásodban, felmerülhetett már a probléma, miszerint megcsócsálták szobanövényeidet. Mutatom, hogy lehet őket megmenteni.

2021-04-19

Mikor érdemes elültetnünk a nyáron virágzó növényeinket?

Mindenki szeretné, hogy nyárra kertje a legváltozatosabb színekben pompázzon. Erre viszont elő kell készülni, valamint érdemes tudni, mikor kell őket elültetni.

2021-04-18

8 szobanövény, mely egyáltalán nem igényel hozzáértést

Nagyon sok olyan növény van, mely remekül mutat lakásodban, most viszont azokkal fogunk foglalkozni, amik semmilyen kertészeti tudást nem igényelnek.

További cikkek ebben a témában


méhek szállítása

a rajok kis távolságra rajfogó kasban v. ládában, nagyobb távolságra rajszállító ládában... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet