Tavaszi virágok amiket ősszel kell elültetni: 7 tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni!

hirdetes

7 tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Bár vége van a nyárnak, a kertészkedési feladatlista most érkezett el éppen az egyik legfontosabb pontjához, tehát a kertész szerszámokat nem ilyenkor érdemes elpakolni. Mutatunk is 7 olyan tavaszi virágot, amit ősszel kell elültetni!

Tavaszi virágok amiket ősszel kell elültetni

#1. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Nárcisz

Ezek a vidám virágok a tavasz beköszöntének biztos jelei, nem hiányozhatnak egyetlen tavaszi kertből sem! Már kislánykoromban is a kedvenceim voltak, hiszen ha megláttam őket nagymamám kertjében, biztos voltam benne, hogy itt a tavasz, és a jó idő. Azt azonban nem tudtam, hogy még ősszel kell elültetni! A fajtától függően virágozhatnak korán, szezon közepén vagy későn, és méretük is változó lehet – de egy biztos, csodaszépek, mutatósak, és minden kertet feldobnak.. Néhány típus illatosított is. Teljes napsütésre van szüksége.

#2. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Jácint

A másik nagy tavaszi kedvenc, a többféle rózsaszínben, és lilában virágzó jácint, ami szintén nevezhető a tavasz hírnökének. A nárciszok mellé jácintokat is kell ültetni, e nélkül nem lehet teljes sem a tavaszi dekoráció, sem pedig a tavaszi kerti pompa! Az erős, megbízható jácintok hihetetlen illatúak, és hosszan tartó virágzásuk van. A rózsaszín, lila, fehér és sárga minden árnyalatában kaphatók, szintén a teljes napsütést kedvelik.

hirdetes

#3. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Tulipán

Ha eddig azt mondtam bármire, hogy a kedvenc tavaszi virágom, akkor füllentettem, mert a világon a legnagyobb kedvencem a tulipán. Már rendelem is meg a hagymákat, hogy ültethessem az ősszel, és még több legyen tavasszal! Olyan sokféle méretű, formájú és színű tulipán létezik, hogy lehetetlen egyet sem szeretni. Kora tavasztól késő tavaszig virágoznak, különlegesek és szépek. A tulipán hagymák nem véletlenül a legnépszerűbbek a bolygón, és évszázadok óta nagyon keresettek.

#4. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Allium (Díszhagyma)

Ezek a szép virágok valójában díszhagymék, amelyet a lények hajlamosak magukra hagyni, így nagyszerűek olyan tájakon, ahol nyuszik és egyéb állatkák is bemerészkednek a kertbe. A pillangók szeretik az alliumokat, ők pedig a teljes napot kedvelik.

#5. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Krókusz (sáfrány)

Ezek az első virágok, amelyek tavasszal felbukkannak, a kis krókuszok, akár téli erdei séta során is lehet velük találkozni. Apróak, de aranyosak, és szépek. Csodálatosan néznek ki a sziklakertekben vagy a szegélyek elején. A tavasszal virágzó sáfrányok a hűvösebb régiókban érzik jól magukat. Melegebb területeken félárnyékos helyekre, például fák alá ültessük. A krókuszoknak jó vízelvezetésre van szükségük.

hirdetes

#6. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Boglárka

Gazdag színekben pompázik tavasszal ez a csodaszép virág, ami általában mindenkit lenyűgöz. A boglárka gumókat is ősszel kell elültetni, a teljes napot és a termékeny, jól vízelvezető és porhanyós talajt kedveli.

#7. Tavaszi virág, amit ősszel kell elültetni: Írisz (Törpe írisz)

Finom virágok ezeken az apró növényeken nagyon kora tavasszal jelennek meg. A virágok érdekes mintázatúak és fodrosak, míg a fűszerű lombozat még virágzás után is vonzó. Jól megállja a helyét a sziklakertekben vagy a szegélyekben. A teljes napsütést részesíti előnyben a részárnyékban.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-11

Dekorálj kedvenc karácsonyi virágunkkal: A Mikulásvirág préselése

A mikulásvirág préselése különleges módja a növények hasznosításának és egyedi dekorációk létrehozásának, amelyekkel idilli hangulatot varázsolhatsz otthonodba.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-11

Mennyi fény kell a karácsonyi kaktusznak? A karácsonyi kaktusz gondozása

Annak érdekében, hogy a karácsonyi kaktusz igazán jól érezze magát, és látványos virágokat hozzon létre, fontos megfelelő fényviszonyokat biztosítani. Hogyan?

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-11

Környezetbarát Karácsony: természetes dekorációk és ajándékötletek

Miért ne lenne még több természetes karácsonyi díszünk, és miért ne ajándékoznánk egy picikét fenntarthatóbb módon? Mutatunk nagyon jó karácsonyi ötleteket!

További cikkek ebben a témában


Érdekességek Házi kert virág virágtermesztés