notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tandíj ellen tartott fáklyás demonstrációt a Szabadság hídon a HÖOK

Hirdetés

A tandíj ellen tartott fáklyás demonstrációt a Szabadság hídon a HÖOK

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A tandíj ellen tüntetett mintegy félezer hallgató fáklyával kezében csütörtök este a budapesti Szabadság hídon a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Budapesti Regionális Szövetsége szervezésében. Az alacsony létszámot Nagy Zoltán, a HÖOK alelnöke a híd közepén felállított színpadon azzal magyarázta, hogy a részvevők csak jelzést akartak adni, hogy valami probléma van a felsőoktatásban. "A tandíj a kormánypárti gondolkodásban nem a felsőoktatás finanszírozásának egyik eszköze, hanem öncél, erőpróba, a társadalmi ellenállás legyőzésének terepe" - fogalmazott. Elmondta, a tandíj bevezetésének eredményeként lehet, hogy majd a legszegényebbek talán be sem kerülnek a felsőoktatásba.
A tandíj ellen tartott fáklyás demonstrációt a Szabadság hídon a HÖOK, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferencia, felsőoktatás, törvény, demonstráció, önkormányzati választások, jobboldali ifjúság

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

"Ha kell, a Kossuth téren, az Alkotmány utcában vagy bárhol legyünk, ahol elmondhatjuk véleményünket, hogy a felsőoktatás átalakításáért és a tandíj ellen készek vagyunk fellépni" - hangsúlyozta. Ekler Gergely, a HÖOK elnöke emlékezetett: október 5-ig adtak határidőt arra, hogy a kormány készítse elő a felsőoktatási törvény módosítását a tandíj eltörléséről. Kilátásba helyezte, hogy ha ez nem történik meg, akkor megtartják a több ezresre tervezett tandíj-ellenes demonstrációjukat.

Hirdetés

A csütörtök esti fáklyás demonstráció apropója az volt, hogy a félidejéhez érkezett az a kéthetes határidő, amit az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak adott a HÖOK.

A békés demonstrálók közül többen magyar nemzeti zászlóval érkeztek a helyszínre, a tömeg többször azt skandálta, hogy "Tandíjstop!", "Nem akarunk tandíjat!".

A tüntetés idejére a rendőrség mindkét oldalon lezárta a hidat, és a fáklyás akció idején szünetelt a közvilágítás.

A demonstráció előtt a Fiatal Baloldal (FIB) az MTI-hez eljuttatott közleményében bírálta a HÖOK-ot, mert az önkormányzati választások előttre időzítette a demonstrációt. "A HÖOK ma is fideszes kottából énekel. A HÖOK és a többi jobboldali ifjúsági szervezet ma a múlt ostoba konzerválásához asszisztál" - áll a közleményben.

Hirdetés

Nagy Zoltán, a HÖOK alelnöke a FIB közleményére reagálva az MTI-nek kijelentette: "a tandíj ellen tüntetünk, függetlenül attól, hogy melyik párt kormányoz".

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
402 478
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 997 213
Közösség

haploid sejt

olyan sejt, amelyben a kromoszómák csak egy sorozatot képeznek. Ált. az ivarsejtekre jellemző,... Tovább

generálkivitelezés

olyan tevékenység, amelynél a generál- v. fővállalkozó felelős az építéssel kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.7