Gazdaság, fiatal gazdák támogatásánák kifizetése.

Fiatal gazdák: támogatáskifizetési időszak van!

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Október elsejétől már igényelhetik támogatásuk döntő hányadának kifizetését azon fiatal gazdák, akik ezt júliusban elmulasztották. A támogatás 90 százalékának kifizetését 2011. október 1-31. között kérvényezhetik az érintettek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. Fontos a részletekre is odafigyelni, máskülönben a kifizető ügynökség elutasíthatja a kérelmet! – figyelmeztet a Magyar Agrárkamara közleményében.
Október 1-től igényelhető a támogatás
Oda kell figyelnie a 2009. szeptember 15. és október 31. között támogatási kérelmet benyújtott fiatal gazda támogatásban részesült termelőnek, ugyanis a 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet 7. § (1) bekezdése értelmében „legkésőbb a támogatási kérelemnek helyt adó határozat jogerőre emelkedését követően másodikként megnyíló kifizetési időszak végéig köteles a támogatási összeg 90 %-ára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.”

Ez azon ügyfeleket érinti, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2011. április 30. után emelkedett jogerőre, mivel a 2011. július 1. és 31. közötti benyújtási időszak volt az első kifizetési időszak, tehát a második kifizetési időszak most következik.

A kifizetési kérelmet a 155/2011. (IX.22.) számú MVH közlemény mellékletében lévő formanyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez postai úton kell benyújtani egy példányban 2011. október 1. és 31. között. A benyújtási időszak utolsó napja (2011. október 31.) munkaszüneti nap, ezért a kifizetési kérelem legkésőbb 2011. november 2-án adható postára. A benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma. Javasoljuk, hogy a küldeményt tértivevényes küldemény formájában adja postára.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a kérelmet, ha aztnem formanyomtatványon, vagy

nem a megadott határidőben nyújtották be, vagy

nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy

a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha

a kérelem főlapját a kérelmező nem hitelesítette eredeti aláírásával.

A Magyar Agrárkamara arra is figyelmeztet, hogy az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha a kis- és középvállalkozás kód, más néven minősítő kód a kérelmező mulasztása miatt nem szerepel az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált adatok között. A minősítő kódot legkésőbb a kifizetési kérelem benyújtásával egyidejűleg kell bejelenteni.

A kifizetési kérelemcsomagnak tartalmaznia kell aD1028-01 Kifizetési kérelem 90% - Főlap

D0074-05 Igazolás egyéni vállalkozó mezőgazdasági tevékenységéről.

Azon támogatásra jogosult ügyfél, aki a támogatási kérelem benyújtásakor megadott tevékenységgel releváns, elismert termelői csoporthoz, illetve zöldség-gyümölcs termelői csoporthoz, termelői szervezethez való csatlakozási szándékát jelezte, köteles a kifizetési kérelemhez a tevékenységgel kapcsolatos termékcsoportban működő elismert termelői csoport, illetve zöldség-gyümölcs termelői csoport, termelői szervezet által kiállított tagsági igazolást a D0068-01 Termelői csoport/TÉSZ tagság igazolása nyomtatványon csatolni.

A kifizetési kérelem formanyomtatványai letölthetőek a www.mvh.gov.hu weboldalról a Közlemények menüpontból, információ érhető el az MVH (www.mvh.gov.hu) és a www.agrarkamra.hu honlapján, továbbá a Gazdálkodói Információs Szolgálat tanácsadóitól személyesen.

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hígtrágyakezelés berendezései

az iparszerű állattartó telepek (iparszerű állattartás) jelentős részét hígtrágyás,... Tovább

keltetés

mindazon fizikai és mechanikai tényezők összessége, amelyek nélkülözhetetlenek a tojásban... Tovább

Tovább a lexikonra