Támogatást vezettek be az állatbetegségek megelőzésére, valamint leküzdésére, támogatás az állatbetegségek ellen

hirdetes

Támogatást vezettek be az állatbetegségek megelőzésére, valamint leküzdésére

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Január 1-jétől, megújult tartalommal újra elérhető az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló, nemzeti költségvetésből finanszírozott és az állattartó ágazatokat segítő támogatási program - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

Támogatás az állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére 2023

Újra elérhető az állatbetegségek elleni védekezésre szolgáló támogatás

Ennek alapvető célja az állatbetegségek elleni védekezés segítése és a hazai állatállományok kedvező egészségügyi státuszának megőrzése - tették hozzá. Azt írták, hogy az újrainduló támogatási programban résztvevő állattartók a 2023. január 1-jét követően elvégzett szolgáltatásokról kiállított számlák után igényelhetnek támogatást.
   

Az állatbetegségek elleni védekezésre szolgáló támogatás részletei

A "148-as" néven ismert rendelet módosítása a legújabb tudományos ismeretekhez, napjaink állategészségügyi kihívásaihoz és elvárásaihoz igazodóan, a források célzottabb, specifikusabb felhasználását teszik lehetővé - tették hozzá. A korábbi támogatási célok szakmai felülvizsgálatát követően egyes, a továbbiakban nem indokolt állatbetegségeket töröltek vagy módosítottak, ami lehetővé tette a források célzott átcsoportosítását is. Továbbá költséghatékonysági szempontból az azonos állatfajoknál a több betegség kiszűrésére alkalmas mintavételeket is összevonták.

hirdetes
   

Kik vehetik igénybe az állatbetegségek elleni védekezésre szolgáló támogatást?

A módosult jogszabály korunk egyik legjelentősebb egészségügyi kérdésköre, az antimikrobiális rezisztencia elleni védekezést szolgáló vizsgálatok elvégzésének támogatását is célozza. Az új jogcím alapján a kislétszámú állattartó telepet működtető állattartók igényelhetik a támogatást az állományaik célzott antibiotikum kezelése érdekében - írták. A megváltozott rendelet szerint a kiemelten fontos állategészségügyi intézkedések biztosítása érdekében egyes szolgáltatások támogatási összegei megemelkedtek. A támogatás és annak változtatásai jelentősen hozzájárulhatnak az állatbetegségek elleni védekezés hatékonyabbá tételéhez. Az igényléssel kapcsolatos részletek a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el - áll az Agrárminisztérium közleményében.

hirdetes

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

lineáris programozás

az erőforrások felhasználási, szétosztási, hasznosítási, gazd. feladatának optimális... Tovább

dohány (Nicotiana)

a burgonya/élek családhoz tartozó népes nemzetség. Legtöbb faja D-Ameriká-ban őshonos,... Tovább

Tovább a lexikonra