Milyen árnyékkedvelő növény lesz szuper talajtakaró? Mostani cikkünkben ismerd meg ezt az 5 növényt

hirdetes

5 tökéletes árnyékkedvelő növény talajtakarónak

TK

Mi is az a talajtakaró növény, milyen növények lehetnek jó talajtakarók? Milyen környezet szükséges nekik? Mostani cikkünkben ezekre fogunk választ adni, illetve mutatunk néhány csodás növényt, melyek tökéletes talajtakaróként funkcionálhatnak, amennyiben árnyékos területekkel rendelkezel!

Tündérvirág

Talajtakarónövénynek számítanak azok az évelők, melyek gyors terjedésükkel könnyedén képesek teret dítani kertedben, ezzel benőve, eltakarva az üres felületeket. Amennyiben árnyékkedvelő talajtakarókról szeretnénk beszélni, ezeknél a helyeknél érdemes kiemelni, hogy más növények nem feltétlenül éreznék jól magukat, ezért is hasznosak, hiszen könnyedén megtöltik a parlagon hagyott területeidet – ott is, ahol a fű sem nő rendesen. Esetenként ezen növények a hűvösebb klímát szeretik, így a nyári öntözésükre fokozottan érdemes odafigyelni, ugyanis a meleg környezet, közvetlen nap végett leveleik, virágaik könnyen megéghetnek. 


A talajtakaró növények az utóbbi években egyre népszerűbbek hazánkban is – lássuk, miket érdemes ültetned kertedben, amennyiben üres területeid csak árnyékkal borítottak.

hirdetes


Foltos árvacsalán


A foltos árvacsalán könnyedén képes látványos színfoltot varázsolni üres területeidből – mindezt rendkívüli gyorsasággal. Elsősorban fák alá szokás telepíteni. Az árvacsalán rendkívül igénytelen, könnyen nevelhető, így kezdő kertészként is bátran megpróbálkozhatunk gondozásával. Kedveli a szegény talajt, valamint a nem túl nedves környezetet. Mutatós, ezüstös-fehéres foltos levelei fűszeres szélűek, valamint virágzása általában rózsaszínes, fehéres színű virágokkal történik meg, már május-június környékén. Nem túl magas, a foltos árvacsalán csupán 15 – 20 cm.

hirdetes


Indás ínfű


Egyre több kertben megtalálható, hiszen dekoratív jellege kiemelkedő tarka leveleivel, valamint rendkívül változatos színekben pompázó fajtáival. Szintén gyorsan fejlődik, terjed, mindemellett teljesen télálló. Virágai már áprilisban-májusban megjelennek, indigókék, fehér, vagy rózsaszín színükkel, levelei pedig gyakran tarka vagy lilás árnyalatokban pompáznak.

 

Amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

További cikkek ebben a témában


vízminőség

A valamennyi élőlény számára fontos környezeti tényező - a víz - fiz.,kém. és biol.... Tovább

heregubó-arató készülék (gubózófésű)

vontatott, kb. 2 m hosszú mélyített teknő, amelynek egyik oldala fogazott élével belesüpped a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert virág