Ezeket a hibákat kerüld el, ha vízben szeretnéd hajtatnia szobanövényt

hirdetes

Szobanövényeket termesztenél vízben? Kerüld el ezeket a hibákat!

ZH

Szobanövényeket termesztenél vízben? Már túl nagyra nőtt a szobanövényed így kétfelé szeretnéd szedni? Egy virágból többet is termesztenél? Kerüld el ezeket a hibákat, hogy hosszú ideig egészségesek és virágzók maradjanak!

hajtatás


Szobanövények szaporítása


A beltéri növények vízben történő termesztése könnyű feladatnak tűnhet, de elkerülhetetlen baklövéseket követhetünk el közben. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan kerüljd el az ilyen hibákat!

Kerülendő hibák, amikor szobanövényeket nevelünk vízben


A legjobb módja annak, hogy egy gyönyörű, zökkenőmentes beltéri kertet kialakítsunk, ha ezeket a növényeket vízben neveljük. Ha így teszünk, kerüljük el a következő hibákat:

#1. hiba: Közvetlen napfényben tartás


Ha szobanövényt vízben termesztünk, fontos, hogy erős, közvetett fényű helyre helyezzük. Ne tartsuk nagyon sötét helyen vagy közvetlen napfényben se, hiszen azzal csak ártunk a növénynek!

hirdetes

#2. hiba: Csapvíz használata


Kerüld a csapvíz használatát, ha az klórt tartalmaz, mert ez megégetheti és károsíthatja a növény gyökereit, így nem veszik fel megfelelően a tápanyagokat és a nedvességet.


A csapvíz szintén kemény és magas kalcium tartalmú, magnézium-karbonát-sókkal. Foltokat és nyomokat eredményez a vázákon. Felhalmozódása algák képződését is okozhatja, amelyek végül elpusztíthatják a növényt. Mindig szűrt vizet használj a legjobb növekedés érdekében.

#3. hiba: Nem használunk akváriumi vizet

hirdetes


Használhatunk akváriumi vizet is, ha van. Mivel foszfort, ammóniát, nitrogént, káliumot és hasznos mikroorganizmusokat halmoz fel, a vízben lévő növények számára történő felhasználása fokozza azok növekedését.

#4. hiba: átlátszatlan tartályok használata


Az átlátszó tartály lehetővé teszi a víz állapotának szoros figyelemmel kísérését is. Tisztán látjuk a vizet, és abban a pillanatban megváltozik, amikor elhomályosul.

Kattints a következő oldalra a folytatásért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


kariogram

egy sejt kromoszómaállományának képe. A mitózis metafázisában megfigyelhető... Tovább

Fortuna Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Kricskovicsné Gerencsér Éva Cím: Budapest Karácsony S. u. 24. 1083... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág