Szobanövények otthonunkba - ezeket a növényeket érdemes elhelyezned lakásod különböző szobáiba

hirdetes

A legjobb szobanövények otthonod különböző szobáiba

Szélesi Ferenc - Főkertész
Szobanövények otthonodba

A legjobb szobanövények a konyhába

Az alábbi növények nem csak hangulatosabbá teszik a konyhát, de a fent felsorolt módokon javítják a levegő minőségét és túl sok karbantartást sem követelnek meg tulajdonosaiktól.

Közönséges borostyán

A közönséges borostyán az egyik kitüntetett bajnok a szoba levegőjének tisztán tartásában. Nem kíméli a baktériumokat, a penészt, a formaldehidet, a benzolt illetve más kártevőket és vegyi anyagokat sem. A közönséges borostyán remekül elvan egy felakasztott virágkosárban a mosdókagyló felett vagy egy napos ablakban – a lényeg, hogy minden nap kapjon néhány óra közvetlen napfényt az egészséges fejlődéshez. Vigyázz, mert egy súlyosan mérgező növényről van szó, ezért ne engedd, hogy a gyerekek és a házi állatok hozzáférjenek!

hirdetes

Sokvirágú jázmin

A sokvirágú jázmin kecses, fehér virágai bármely konyha kiemelt díszei lehetnek. Szépségük mellett illatuk is népszerű szobanövényekké teszi őket, Csak ügyelj rá, hogy mindig nyirkos (de nem eláztatott) talajban álljon, és csak szűrt napfény érje.

hirdetes

Aloé

Az aloé az egyik legszívósabb és legsokoldalúbb gyógynövény, amivel az emberiség valaha találkozott. Az „örök élet virágaként” is emlegetett növény egyrészt csinos díszéül szolgálhat konyhádnak, másrészt hihetetlen mennyiségű egészséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek számtalan bőrproblémát képesek orvosolni, vagy legalább enyhíteni az égési sebektől kezdve a csípéseken át egészen a pattanásokig.

Elég csak levágni egy levelüket, és bekenni a nedvükkel a problémás bőrfelületet - de vigyázz, mert az aloé nyers nedve csak külsőleg alkalmazható, elfogyasztva mérgező! Az aloét nem szabad túlöntözni – nyugodtan várd meg, míg a talaj kiszártad alatta, mielőtt újra vizet adnál neki. Télen akár három hétig is kibírják öntözés nélkül, ilyenkor a legtöbb növényt egyébként is ritkábban kell locsolni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

További cikkek ebben a témában


biomassza

egy adott ökoszisztémában, adott időpontban ott található élőlénytömeg, amely magába... Tovább

domboságy

a biokertészet egyik fontos kelléke; úgy készül, hogy a talajból 25—35 cm mélyen... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág