5 nyári virág, ami jól tűri a szárazságot, és csodaszép- 5 mesés szárazságtűrő nyári virág

hirdetes

5 nyári virág, ami jól tűri a szárazságot

VN
5 szárazságtűrő nyári virág

Meseszép szárazságtűrő virág: Bíborka (Gomphrena globosa)

A bíborka egy igazán könnyedén nevelhető nyári virág, ami minden lusta (vagy elfoglalt) kertész álma. Lóheréhez hasonló virágai rózsaszín, lila, sárga, narancs és piros színekben jelenhetnek meg, és meglehetősen sokáig gyönyörködhetsz bennük.

Nagyszerűek vágott virágként, mert még kiszáradva is megőrzik színüket. Egyes változatok, mint például a ’Strawberry Fields’ bíborkák 60 cm-re is megnőhetnek, de léteznek jóval alacsonyabb változatok is, mint például a 15-20 cm magas ’Buddy’.

Meseszép szárazságtűrő virág: Hibrid porcsin

hirdetes

A nemesítőknek sikerült sokkal vonzóbbá varázsolniuk a sokak által csak gyomként kezelt kövér porcsint (Portulaca oleracea). Ez olyan díszváltozatokat eredményezett, amelyek evezőformájú levelei nagyszerű hátteret adnak a piros, narancs, barack, citrom vagy fehér színű virágokhoz.

hirdetes

A díszporcsinok virágai reggelente kinyílnak, este pedig összezáródnak. Kúszó természete miatt remekül mutatnak fellógatott kosarakban, vagy akár virágágyások peremein is. Pozsgás növényekként csak nagyon ritkán igénylik az öntözést.

Meseszép szárazságtűrő virág: Sétányrózsa (Lantana camara)

A sétányrózsát előszeretettel ültetik nyilvános helyekre, ugyanis annak ellenére, hogy virágaik gyönyörűek, rendkívül kevés babusgatást igényelnek. Kerek virágfejeik nagyjából 2,5 cm átmérőjűek, és általában középen citromsárga, kívül pedig narancs, piros, rózsaszín, barack, fehér vagy szintén citromsárga színekben pompáznak. A lepkék imádják őket!

Ellenőrizd a magokhoz mellékelt jellemzőket, mert egyes változataik méretesre és halmosra nőnek meg, míg mások közelebb maradnak a talaj felszínéhez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

További cikkek ebben a témában


Vámosi-féle szellőztetéses szénakészítési eljárás

a 40—50% víztartalmú, fonnyasztott zöldtakarmányok szálas, bálázott és szecskázott... Tovább

talajmintavevő gép

a drótférgek, cserebogárpajorok és egyéb talajban levő kártevők elleni védekezéshez, a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem virág