5 nyári virág, ami jól tűri a szárazságot, és csodaszép- 5 mesés szárazságtűrő nyári virág

hirdetes

5 nyári virág, ami jól tűri a szárazságot

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az öntözés senkinek sem tartozik a kedvenc kerti feladati közé, főleg a nyári hónapokban, amikor a forróság miatt a növények többsége extra vízutánpótlásra szorul. Habár a talajtakarás némileg segíthet ebben, ha szeretnél nyáron kevesebbet foglalkozni kerted öntözésével, akkor olyan növényeket kell választanod, amik jól tűrik a szárazságot.

5 szárazságtűrő nyári virág

Fontos észben tartani, hogy a legtöbb növény csak a kerti talajban képes túlélni a szárazabb időszakokat rendszeres öntözés nélkül. A ládákban és más növénytartókban nevelt palánták ugyan úgy folyamatos vízutánpótlásra szorulnak, hiszen minimális talajmennyiség áll a rendelkezésükre, ami hamar kiszárad.

Íme tehát néhány csinos nyári virág, amiket csak nagyon ritkán kell majd öntöznöd. Egyedül arra figyelj oda, hogy olyan talajba ültesd őket, ami jól elvezeti az extra vizet alóluk!

Meseszép szárazságtűrő virág: Kokárdavirág (Gaillardia)

A kokárdavirágok olyan jól tűrik a szárazságot, hogy egyes helyeken még a tengerparti homokban is hajlamosak felbukkanni. A választék meglehetősen széles, ugyanis a nemesítők sokat dolgoztak azon, hogy nagyobb virágú, dúsabb formájú kokárdavirágokat hozzanak létre.

hirdetes

A sárga ’Sunset Orange’, a piros ’Celebration’, illetve a sárga és piros ’Sunset Flash’ mind remek választások. Ezek a változatok durván 38 cm magasra és szélesre nőnek meg, a lepkék pedig imádják őket. A folyamatos virágzás érdekében rendszeresen metszd le róluk az elvirágzott fejeket.

Meseszép szárazságtűrő virág: Keskenylevelű angyalfüzér (Angelonia angustifolia)

A hagyományos angyalfüzérek ki nem állhatják a nyári hőséget. Ezzel szemben a keskenylevelű angyalfüzér kifejezetten ilyen meleg körülmények között érzi jól magát. Ezek a trópusi eredetű növények egyenesen növekvő és kúszó habitussal is beszerezhetők, levélzetüket pedig kék, lila, levendula, piros, rózsaszín vagy fehér virágok csinosítják. Virágaikat a lepkék is nagyra értékelik.

hirdetes

A keskenylevelű angyalfüzér elvirágzott fejeit csupán néha kell lemetszeni, ha pedig hanyatlani kezdenek, akkor némi folyékony táppal érdemes megtámogatni őket.
 

Lapozz, és mutatunk még néhány meseszép szárazságtűrő virágot a következő oldalon is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bárányiskola

a hodálynak a bárányok számára bújtatóráccsal elkülönített része, ahová az anyák nem... Tovább

112/2008. (VIII. 30.) FVM rendelet

Az erdõk közjóléti célú védelmét és bõvítését szolgáló feladatok ellátásának... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem virág