Te is alig vártad, hogy végre szeptember legyen és elkezdd a különféle gyümölcsök növények őszi ültetését? Akkor fogj neki szeptemberben a szamóca ültetésének!

hirdetes

Kövesd ezeket a tanácsokat a szeptemberi szamóca ültetéshez

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A saját kertben termesztett friss gyümölcsök mindig különlegesek és ízletesek. A szamóca, a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, nem csak rendkívül finom, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal is. Szeptember a tökéletes hónap a szamóca ültetésére, mivel ebben az időszakban már enyhülnek a nyári hőségek, és a talaj is ideális a növények meggyökeresedéséhez. Ha elérkezett az ideje, hogy saját szamócát ülts a kertedbe, akkor ebben a cikkben megosztok veled néhány hasznos tanácsot, amiket érdemes követned a szeptemberi ültetés során.

szamóca szeptember

1. Hely és környezet kiválasztása a szamócának

Először is, válaszd ki a megfelelő helyet a szamóca ültetéséhez. A szamócának napos helyre van szüksége, ahol legalább 6-8 óra napsütés éri naponta. A jó levegőáramlás és a jó vízelvezetésű talaj is létfontosságú. Válaszd ki azt a területet a kertedben, ahol a talaj jó minőségű és jól lecsapódik, elkerülve a pangó vizet.

2. Talaj előkészítése: a szamóca szereti az enyhén savas talajt

Az ültetés előtt gondosan készítsd elő a talajt. Lazítsd fel a talajt a szamóca ágyás területén és távolítsd el a gyomokat. A szamóca jól fejlődik jól drenált, enyhén savas talajon. Ha a talaj túl agyagos, keverj hozzá homokot vagy kavicsot a vízelvezetés javítása érdekében.

3. Szamóca növények beszerzése

A megfelelő növények kiválasztása kulcsfontosságú a sikeres ültetéshez. Válaszd a minőségi és egészséges szamóca palántákat, amelyeknek erős gyökereik és egészséges leveleik vannak. A szamóca fajtákat is érdemes megvizsgálni, hogy megtaláld azokat, amelyek a te környezetedben a legjobban fognak növekedni.

hirdetes

4. Szamóca ültetési technika

A szamóca ültetésének egyik fontos technikája a "rútőzés". Ebben a módszerben a szamócát vízszintesen ülteted el a talajban. A gyökereket óvatosan elrendezed a talajban, majd visszafeded a földdel. Ezt követően alaposan öntözd meg, hogy segíts a gyökeresedésnek.

hirdetes

5. Hogyan kell öntözni a szamócát?

Az ültetés után rendszeresen öntözd a szamócát, hogy megőrizd a talaj nedvességét. Az alapos öntözés segíti a növények gyökeresedését és erősödését. Fontos, hogy a szamóca leveleit ne öntözd meg, mivel a nedvesség könnyen okozhat gombás megbetegedéseket.

6. Támrendszerek kialakítása a szamócának

A szamóca hajlamos a talajon terjedni, és a gyümölcsök könnyen érintkezhetnek a talajjal. Ezért érdemes időben gondoskodni a megfelelő támrendszerről. Használj szamócatámaszokat vagy támhálókat, hogy a növények függőlegesen nőjenek és a gyümölcsök ne érintkezzenek a talajjal.

A szeptemberi szamóca ültetés meghozza gyümölcsét

A szeptemberi szamóca ültetése tehát több fontos lépést foglal magában, de a gondos előkészítés és gondozás meghozza majd gyümölcseit. Ezzel az egyszerű és követendő tanácsokkal saját szamócaültetésed sikeres és ízletes terméseket hoz majd a következő évben és az azt követő években is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

csicsóka (Helianthus tuberosus L.)

a fészkesek családjába tartozó, magas növésű, dudvás szárú, gumós évelő növény. Magot... Tovább

aerob szervezetek (aerobionták)

oxigént igénylő szervezetek; jelentős részük kizárólagosan csak levegő jelenlétében... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcstermesztés