Készül a nemzeti agrárstratégia

Készül a nemzeti agrárstratégia

Gráf József
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szakmai bizottságok fogják meg mondani, mi az, amit a miniszternek tennie kell, hogy sikeres legyen az általuk képviselt ágazat - A agrárium különböző ágazatainak legjobb szakemberei által kidolgozott javaslatok alapján dolgozzák ki a nemzeti agrárstratégiát októberre - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Kalocsán.
Készül a nemzeti agrárstratégia, agrárium, agrártárca, Kalocsai Fűszerpaprika Rt, mezőgazdaság

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés,
növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajmûvelés, jog,
biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezõgazdaság: Agrároldal.hu.

"A minisztériumot úgy fogom vezetni, hogy minden ágazatban létre hozok szeptember elejére egy szakmai bizottságot, melyek az ország 7-10 legjobb termelési szakemberéből fognak állni, és ők meg fogják mondani, hogy azért, hogy sikeres legyen az általuk képviselt ágazat, mi az amit a miniszternek tenni kell" - mondta a miniszter a Kalocsai Fűszerpaprika Rt-nél tett látogatása után tartott sajtótájékoztatón.
 
Elmondta, hogy a szakmai bizottságoknak egy hónap áll majd rendelkezésre, hogy elkészítsék javaslataikat, az adott ágazat működéséről. Szakmai stáb összesíti majd a különböző ágazati javaslatokat és készítik el a nemzeti agrárstratégiát, amit a következő hét évben Magyarországon meg kell valósítani.
 
Hozzátette: a következő hét évben 2.500 milliárd forint áll az agrártárca rendelkezésére. Ez az egyetlen olyan uniós és magyar fejlesztési forrás, amit nem központosítottak a központi költségvetésbe.
 
A miniszter beszélt arról, hogy az óriási összeg felhasználásának a felelősségét csak a szakmával együtt tudja felvállalni.
 
Az agrártárca vezetője beszámolt arról, hogy azt kérte a paprikatermelésben és feldolgozásban érdekelt szakemberektől, hogy röviden írják mit várnak a minisztertől az ágazat sikere érdekében.
 
Gráf József elmondta, hogy most kapott tájékoztatást arról, hogy a Kalocsai Fűszerpaprika Rt. megvásárlására befektető jelentkezett és tárgyalások folynak. A kalocsai gazdasági társaságban egy, úgynevezett aranyrészvénnyel rendelkezik a magyar állam.
 
Gráf József támogatja a termelői tulajdonlást, de szerinte át kell gondolni, hogy a kalocsai cég esetében mit lehet tenni.
 
Véleménye szerint a világ legnagyobb és legmodernebb feldolgozóját "meg kellene menteni", annál is inkább, mert a kalocsai paprika magyar unikum. Szerencsés lenne, ha a mezőgazdaság minden ágazatában legalább egy komoly termelői tulajdonban álló feldolgozó megmaradna, mert az komoly hatással volna a hazai piacra - mondta.
 
Az ügyet nagyon összetettnek nevezte. Szavai szerint "pár hét van csak arra, hogy az agrártárca határozzon".

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja
látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés
az Agrároldal.hu szakértõitõl! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

csontvázrendszer

a gerincesek testének csontokból álló szilárd váza, amely egyben a mozgás passzív... Tovább

hulladékanyagok mint trágyaszerek

a mezőgazdaságban, az iparban vagy másutt keletkező hulladékok, ha táp- és... Tovább

Tovább a lexikonra