Íme, a sövénymetszés aranyszabályai - ezekre mindenképpen figyelj oda sövényed kapcsán

hirdetes

A sövénymetszés aranyszabályai

TK

Amennyiben sövényben gondolkozunk, fontos tudni, hogy külön időt kell majd szakítanunk arra, hogy azt képesek legyünk kordában tartani. Mostani cikkünkben ismerd meg Te is a sövénymetszés aranyszabályait.

Sövény

Minden növény számára fontos, hogy képesek legyünk majd azt kordában tartani – főleg abban az esetben, ha rendkívül gyorsan képes szaporodni, terjedni, illetve növekedni. Ez a sövényekre is érvényes. Amennyiben tudod, hogy nem lesz elég időd őket metszeni, nyírni, valamint gondozni, akkor ebben a korábbi cikkünkben olyan növényeket mutatunk, melyek kapcsán nem kell majd különösebben odafigyelned gondozásukra.


A sövények tökéletesek szinte bármilyen kertben – nem csak térelválasztónak, de akár abban is segíthetnek, hogy sokkal privátabbá váljon udvarunk, kertünk. Rendkívüli atmoszférát is képesek kialakítani, ugyanakkor ehhez fontos, hogy megfelelően karbantartsuk őket, ugyanis, ha nem követjük figyelemmel fejlődésüket, könnyedén elburjánzhatnak, ezzel pedig elveszítik vonzerejüket.

hirdetes


A karbantartásukhoz pedig létfontosságú nem csak a megfelelő, de a jól időzített metszés is!


Mivel érdemes elvégeznünk a metszést?


A növény metszéséhez használatos eszközt majd a sövény mérete, hosszúsága fogja meghatározni. Abban az esetben, ha az rövid, akkor elég csupán egy klasszikus sövénynyíró ollót használnod hozzá, de ha már hosszabb, akkor egy elektromos sövénynyíró eszköz használata ajánlott, elsősorban azért, mert így megkímélheted magad a hosszadalmas, fárasztó kézi munkától. Amennyiben viszont egy elektromos eszköz használata mellett döntesz, fokozottan figyelj oda, hogy betartsd a megfelelő előírásokat azzal kapcsolatban, feltétlenül használj hozzá védőszemüveget, valamint, ügyelj arra is, hogy a vezeték sose kerüljön a penge közelébe.

hirdetes


Mire érdemes odafigyelned sövényed nyírásakor?


Érdemes odafigyelned sövényed nyírásakor arra, hogy annak teteje mindenképpen szűkebb legyen, mint az alja – ezzel képesek lehetünk biztosítani, hogy növényünk alsó része is megfelelő mennyiségű napfényhez jusson, vagyis nem fognak majd ágai felkapaszkodni. Így formája legjobban egy trapézra fog majd hasonlítani.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

További cikkek ebben a témában


generációváltásos mentesítés mentesítés generáljavítás (nagyjavítás)

akkor válik szükségessé, amikor a gépek elhasználódásuk, gyakori üzemzavaruk miatt már... Tovább

T/… számú törvényjavaslat

a mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet