Íme, a sövénymetszés aranyszabályai - ezekre mindenképpen figyelj oda sövényed kapcsán

hirdetes

A sövénymetszés aranyszabályai

TK

Amennyiben sövényben gondolkozunk, fontos tudni, hogy külön időt kell majd szakítanunk arra, hogy azt képesek legyünk kordában tartani. Mostani cikkünkben ismerd meg Te is a sövénymetszés aranyszabályait.

Sövény

Minden növény számára fontos, hogy képesek legyünk majd azt kordában tartani – főleg abban az esetben, ha rendkívül gyorsan képes szaporodni, terjedni, illetve növekedni. Ez a sövényekre is érvényes. Amennyiben tudod, hogy nem lesz elég időd őket metszeni, nyírni, valamint gondozni, akkor ebben a korábbi cikkünkben olyan növényeket mutatunk, melyek kapcsán nem kell majd különösebben odafigyelned gondozásukra.


A sövények tökéletesek szinte bármilyen kertben – nem csak térelválasztónak, de akár abban is segíthetnek, hogy sokkal privátabbá váljon udvarunk, kertünk. Rendkívüli atmoszférát is képesek kialakítani, ugyanakkor ehhez fontos, hogy megfelelően karbantartsuk őket, ugyanis, ha nem követjük figyelemmel fejlődésüket, könnyedén elburjánzhatnak, ezzel pedig elveszítik vonzerejüket.

hirdetes


A karbantartásukhoz pedig létfontosságú nem csak a megfelelő, de a jól időzített metszés is!


Mivel érdemes elvégeznünk a metszést?


A növény metszéséhez használatos eszközt majd a sövény mérete, hosszúsága fogja meghatározni. Abban az esetben, ha az rövid, akkor elég csupán egy klasszikus sövénynyíró ollót használnod hozzá, de ha már hosszabb, akkor egy elektromos sövénynyíró eszköz használata ajánlott, elsősorban azért, mert így megkímélheted magad a hosszadalmas, fárasztó kézi munkától. Amennyiben viszont egy elektromos eszköz használata mellett döntesz, fokozottan figyelj oda, hogy betartsd a megfelelő előírásokat azzal kapcsolatban, feltétlenül használj hozzá védőszemüveget, valamint, ügyelj arra is, hogy a vezeték sose kerüljön a penge közelébe.

hirdetes


Mire érdemes odafigyelned sövényed nyírásakor?


Érdemes odafigyelned sövényed nyírásakor arra, hogy annak teteje mindenképpen szűkebb legyen, mint az alja – ezzel képesek lehetünk biztosítani, hogy növényünk alsó része is megfelelő mennyiségű napfényhez jusson, vagyis nem fognak majd ágai felkapaszkodni. Így formája legjobban egy trapézra fog majd hasonlítani.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

2022-06-29

Ezért kellene mindig szódabikarbónát használnod a kertben is!

Ismerd meg a szódabikarbóna kevésbé ismert, ám legalább ennyire jótékony hatásait! 3 tuti tipp, amivel a szódabikarbónával csodát művelhetsz a kertben!

További cikkek ebben a témában


hifa

zömében kitinből, ritkábban cellulózból felépült sejtfalú gombák tenyésztestét és... Tovább

cérnázás

a kanca —>ivarzásának népies elnevezése, ugyanis az ivarzási nyálka vékony hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet