Igénytelen növények, melyek tökéletes sövényt alkotnak - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

TK, SFV

Szeretnél Te is picit elszigetelődni a külvilágtól, amikor kertedbe lépsz? Mostani cikkünkben bemutatunk 5 örökzöldet, ami nem csak télen-nyáron gyönyörű lesz, de képesek remek sövényt is alkotni, ami természetes kerítésként is funkcionálhat!

Sövény

Egy sövény rengeteg hatással lehet kertedben – alkalmas lehet térelválasztónak, de akár egy természetes kerítést is alkothatnak. Amennyiben pedig szeretnél szárnyas barátainknak is könnyedén segíthetsz velük, hiszen számukra pedig menedékként szolgálhatnak, esetleg bogyóikat el is fogyaszthatják.


Amennyiben nem szeretnél sokat foglalkozni ezekkel a növényekkel, akadnak közöttük olyan fajták is, melyek szinte teljesen igénytelennek számítanak, csupán hagynod kell, hogy nőjenek és terebélyesedjenek. Ugyanakkor azt érdemes tudnod, hogy velük kapcsolatban is fontos, hogy néha érdemes őket formázni, ha nem szeretnéd, hogy túlburjánzzanak. Így nem csak egészségesek lesznek, de több éven keresztül is díszíthetik udvarodat.

hirdetes


Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor ezeket a növényeket Neked is ismerned kell!


Örökzöld puszpáng


Ez a cserje jól bírja az állandó napsütést, ugyanakkor szereti a rendszeres locsolást, illetve tápoldatozást. Képes rendkívül gyorsan fejlődni, amennyiben ilyen növényből szeretnél sövényt alkotni kertedben, érdemes félméterenként elültetni töveit egymástól, így is könnyedén képesek lesznek összefüggő falat alkotni. Igénytelensége miatt minimális odafigyeléssel is könnyedén megnő akár 3 – 4 méter magasra is.


hirdetes
Nevelése kapcsán egy kártevőt érdemes kiemelnünk, a puszpángmolyt, mely, ha megtámadja növényünket sem kell pánikba esnünk – vágjuk le a már elfertőződött részeket, majd permetezéssel szabaduljunk meg tőle.


Japán kecskerágó


Ez a japán területeken őshonos cserje örökzöld, viszonylag lassan nő – levelei pedig fajtától függően akár a legkülönbözőbb árnyalatokban is pompázhatnak, ha udvarodba ülteted őket – lehetnek akár aranytarkák, akár fehértarkák is levelei.

 

 

Amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-29

Gond van a Balaton vizével – Erre figyelj, ha a Balaton nyugati részén fürdőztök

Újra algásodik a Balaton vize, azonban nincs senki aki kivizsgálná a körülményeket. Még várjuk az eredményeket az algásodás mértékéről és súlyosságáról

További cikkek ebben a témában


völgyzárógátas tógazdaság

( dombvidéki tógazdaság): a halastavak egymás után,a völgy közepén folyó patakra v. egyéb... Tovább

leptospirózis (leptospirosis)

a fertőződés a kórokozó mikroorganizmusokat (a leptospirákat) vizeletükkel ürítő... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet