Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: sör a csigák ellen

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben és mezőgazdasági területeken, különösen nedves időjárási körülmények között. Azonban vannak nagyon jó házi praktikák, amik távol tartják a nem kívánatos betolakodókat kertünktől. A sörös csigariasztó módszert ismeritek?

Sör a csigák ellen

A csigák nagyon károsak tudnak lenni kertünkben

A csigák leggyakrabban a növények leveleit rágják meg, ami a növények gyengüléséhez és csökkent fotoszintetikus képességhez vezet. A levelek szélein, és gyakran a közepén is, szabálytalan alakú rágásnyomokat hagynak. Különösen veszélyesek a fiatal palántákra, amelyeknek még gyenge a gyökérzetük. A csigák előszeretettel rágják meg a zsenge hajtásokat és leveleket, gyakran teljesen elpusztítva a fiatal növényeket. A csigák nemcsak a leveleket, hanem a terméseket is megrágják, ami a termés minőségének és piacképességének csökkenéséhez vezet. Paradicsom, eper, saláta, káposzta és más zöldségek, valamint gyümölcsök különösen érzékenyek a csigák támadásaira. 

A csigák nemcsak a zöldségekre és gyümölcsökre veszélyesek

Dísznövények esetében a csigák rágásnyomai jelentős esztétikai kárt okozhatnak, ami különösen zavaró lehet díszkertekben és parkokban. Továbbá a csigák nyálkája kórokozókat és gombaspórákat is tartalmazhat, amelyek betegségeket okozhatnak a növényeken. Ezzel további károkat és fertőzéseket idézhetnek elő a kertben. A csigák nyálkás mozgása és tevékenysége a talaj felső rétegében is kárt tehet, ami a talaj szerkezetének romlásához és a növények gyökérzetének gyengüléséhez vezethet.

Tehát a csigák veszélyesek? De hogyan lehet védekezni ellenük sörrel? Lapozz és mutatom a sörös csigariasztó módszert, amire több kertész is esküszik!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-06-14

Gyümölcsfák kezdőknek - Ezeket ültesd el, ha pár éven belül termést szeretnél

Azon gondolkoztál, hogy jó lenne végre a kertedbe gyümölcsfákat is ültetni, de nem tudod milyeneket válassz? Elhoztuk a legjobb gyümölcsfákat kezdőknek.

2024-06-11

5+1 ok, amiért nem csíráznak a magjaid a kertben

A magok vetése nem mindig gyerekjáték, sokszor előfordul, hogy nem kezdenek el kicsírázni a földben, megmutatjuk a cikkben, hogy mik lehetnek ennek a fő okai!

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-05-15

Soha többé penészes eper! - Így tarthatod frissen egy hétig is!

Nálad is gyorsan megromlik az eper egy hét tárolás után? Megmutatjuk hogyan tarthatod frissen egy hétig úgy az epret, hogy soha többé ne legyen penészes!

2024-06-11

Ellepték a hangyák a kertem, mit tegyek?

A hangyák nem feltétlen ártalmas lények, azonban, ha ellepik a kertedet, az bosszantó tud lenni, ez esetben kövesd a kertészünk tanácsait a hangyák ellen!

2024-06-05

Így metszd meg a paprikádat, mint egy profi

A paprika metszésének trükkjeit osztjuk most meg veletek: így metszd meg a paprikádat, mint egy profi kertész, a paprikád pedig meg fogja hálálni bő terméssel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aktivált iszap (eleveniszap)

a ->biológiai szennyvíztisztításban alkalmazott, szennyező anyagok elbontására alkalmas... Tovább

juhok törzskönyvezése

célja, hogy csak a szabatosan összegyűjtött tenyésztési és termelési adatok segítségével... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek gyümölcs Házi kert Zöldség