Bemutatkozik a sárkánykontyvirág - ismerd meg Te is ezt a különleges növényt

hirdetes

Szép, mégis bizarr – ismerd meg Te is a sárkánykontyvirágot

TK, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ez a különleges növény rendkívül látványos megjelenéssel rendelkezik, gumós, évelő virág. Mégis, amennyire szép virággal rendelkezik, illata éppen annyira képes elijeszteni a közelébe merészkedőket. Ismerjétek meg Ti is mostani cikkünkből!

Sárkánykontyvirág

Hazánkban még egyáltalán nem számít elterjedtnek, mégis a közönséges sárkánykontyvirág különleges megjelenésével szinte bármelyik kertnek különleges szépsége lehetne. Elsősorban az olyan kertkedvelők kapják fel rá a fejüket, akik a különleges növényeket gyűjtik, hiszen ennek a virágnak az illata könnyedén eltántoríthatja az érdeklődőket bizarr illatával. Viszont, ha elég messze ülteted el lakásod ablakától, akkor mindenképpen érdemes megpróbálkozni nevelésével.


A kontyvirágfélék családjába tartozik, akár egy, másfél méter magasra is képes fejlődni, amennyiben megfelelő körülmények között van gondozva.  Foltos, vastag szárával, valamint osztott leveleivel igen mutatós növény. Virágzása május-június környékére tehető, torzsavirágzata is különleges, barnásvörös színű, émelyítő, intenzív szagú, valamint akár a 40 centimétert is elérheti.

hirdetes


Milyen számára a tökéletes környezet?


A sárkánykontyvirág számára mindenképpen olyan helyet biztosítsunk, ahol könnyedén rálátunk majd, viszont bizarr illata végett az semmiképpen se helyezkedjen el ablakunkhoz közel, valamint olyan helyeken, ahol gyakran időzünk, pihenünk. Ennek oka, hogy amikor a növény kibontja hatalmas virágait, nem illata jelenik meg, hanem nagyon büdös, rothadó hús szagot áraszt.

hirdetes


Fontos, hogy tápanyagdús talajban legyen, valamint az homokkal, sóderrel legyen lekeverve – ezzel is biztosítva számára a jó vízáteresztést, ugyanis ez a növény ki nem állhatja, amennyiben stagnál környezetében a felgyülemlett, felesleges víz. Erre az egyébként is fontos vízelvezetésre elsősorban a téli időszakban kell majd odafigyelni.


Fontos, hogy olyan területet válasszunk, ahol állandó napfénynek van kitéve sárkánykontyvirágunk, valamint ahol védett helyen lehet.

 

Amennyiben érdekel a növény gondozása is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

Az országot ugyan ellepte a hó, de olyan sose lesz, mint 1987-ben

Ahogy betoppan a hideg és a hó a városokba, időutazásra indulhatunk vissza 36 évvel ezelőtt, az 1987-es januári hóviharba, mely szinte megbénította Magyarországot.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Orosházai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Orosháza Ady Endre u. 9. 5900 Magyarország Tovább

cukorbetegség

oka legtöbbször a hasnyálmirigy inzulintermelésének (hormonok) a csökkenése. A szénhidrátok... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert virág