Bemutatkozik a sárkánykontyvirág - ismerd meg Te is ezt a különleges növényt

hirdetes

Szép, mégis bizarr – ismerd meg Te is a sárkánykontyvirágot

TK

Ez a különleges növény rendkívül látványos megjelenéssel rendelkezik, gumós, évelő virág. Mégis, amennyire szép virággal rendelkezik, illata éppen annyira képes elijeszteni a közelébe merészkedőket. Ismerjétek meg Ti is mostani cikkünkből!

Sárkánykontyvirág

Hazánkban még egyáltalán nem számít elterjedtnek, mégis a közönséges sárkánykontyvirág különleges megjelenésével szinte bármelyik kertnek különleges szépsége lehetne. Elsősorban az olyan kertkedvelők kapják fel rá a fejüket, akik a különleges növényeket gyűjtik, hiszen ennek a virágnak az illata könnyedén eltántoríthatja az érdeklődőket bizarr illatával. Viszont, ha elég messze ülteted el lakásod ablakától, akkor mindenképpen érdemes megpróbálkozni nevelésével.


A kontyvirágfélék családjába tartozik, akár egy, másfél méter magasra is képes fejlődni, amennyiben megfelelő körülmények között van gondozva.  Foltos, vastag szárával, valamint osztott leveleivel igen mutatós növény. Virágzása május-június környékére tehető, torzsavirágzata is különleges, barnásvörös színű, émelyítő, intenzív szagú, valamint akár a 40 centimétert is elérheti.

hirdetes


Milyen számára a tökéletes környezet?


A sárkánykontyvirág számára mindenképpen olyan helyet biztosítsunk, ahol könnyedén rálátunk majd, viszont bizarr illata végett az semmiképpen se helyezkedjen el ablakunkhoz közel, valamint olyan helyeken, ahol gyakran időzünk, pihenünk. Ennek oka, hogy amikor a növény kibontja hatalmas virágait, nem illata jelenik meg, hanem nagyon büdös, rothadó hús szagot áraszt.

hirdetes


Fontos, hogy tápanyagdús talajban legyen, valamint az homokkal, sóderrel legyen lekeverve – ezzel is biztosítva számára a jó vízáteresztést, ugyanis ez a növény ki nem állhatja, amennyiben stagnál környezetében a felgyülemlett, felesleges víz. Erre az egyébként is fontos vízelvezetésre elsősorban a téli időszakban kell majd odafigyelni.


Fontos, hogy olyan területet válasszunk, ahol állandó napfénynek van kitéve sárkánykontyvirágunk, valamint ahol védett helyen lehet.

 

Amennyiben érdekel a növény gondozása is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-19

Lisztharmatos cukkini – mit tehetünk megmentéséért?

A legtöbb növény sajnos hajlamos arra, hogy lisztharmatos legyen. Most eláruljuk, mit tehetsz az ellen, ha cukkinid is elkapta ezt a gombabetegséget.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

További cikkek ebben a témában


hipoplázia (hypoplasia)

fejlődési rendellenesség, amikor valamely szerv, szövet csökevényesen fejlődik ki. Tovább

Sajtótájékoztató helyszínek

Egy vállalat bemutatkozásához, egy új termék bevezetéséhez vagy egy nagyobb közlemény... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert virág