10 csodaszép sárga virág a kertedbe: ezek a legszebb sárga virágok, amiket te is elültethetsz

hirdetes

10 csodaszép sárga virág a kertedbe

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Azt mondják, hogy a sárga személyiségtípus vidám, barátságos és szórakoztató társaság. Ha jobban belegondolsz, ugyan ez vonatkozik a sárga virágokra is. Legyen szó hagyományos kertekről, vagy modernebb stílusban berendezett udvarokról, a sárga színű virágok mindenhol feldobhatják a hangulatot. Íme néhány jó példa, amiket érdemes elültetned saját kertedben is!

Legszebb sárga virágok

Csodás sárga virágok: Napraforgó (Helianthus annuus)

A napraforgók akár 4,5 méter magasra is megnőhetnek, így garantáltan kerted legkiemelkedőbb sárga virágai lesznek majd. Mint ahogy arra nevük is egyértelműen utal, a napraforgók napos helye nérzik magukat igazán jól. Ezen kívül a madarakat és a méheket is magukhoz vonzzák. A ’Teddy Bear’ változat dupla virágai kiválóan mutatnak a kertben és csokrokban is.

Csodás sárga virágok: Sárga kokárdavirág (Gaillardia x grandiflora)

Ezek a rövidéletű évelő virágok napos helyen, jó vízelvezetésű talajban érzik igazán otthon magukat. 7,5 cm-es virágaikat előszeretettel látogatják a lepkék, maguk a növények pedig 45 cm magasra nőnek meg. A ’Mesa Yellow’ (Gaillardia x grandiflora) változat gyönyörű sárga szirmokat hoz és (más kokárdavirágokkal ellentétben) egységes habitusa van.

hirdetes

Csodás sárga virágok: Nárcisz (Narcissus)

A nárciszok sárga szirmai a tavasz legelső hírnökei közé tartoznak. Szinte bármilyen talajban eléldegélnek és a félárnyékos helyek sem igazán zavarják őket. Ezeket a virágokat ősszel ajánlott elültetni, hogy már koratavasszal előbújhassanak. A nárciszok meglehetősen strapabíró virágok, és erdős területeken, bokrok között és sziklakertekben is felbukkanhatnak. A ’February Gold’ egy kifejezetten korán virágzó változat, virága pedig még a nárciszok között is egyedinek számít.

hirdetes

Csodás sárga virágok: Aranyvessző (Solidago)

Az apró, hosszúkás, sárga virágai miatt tartott aranyvessző az utak és folyók mentén, illetve nyíltabb területeken (prériken, ha úgy tetszik) is megtalálható. Az aranyvessző későn virágzik, ezért akár késő nyári kerti szegély gyanánt, vagy különálló palántaként is ültethető. Nagyjából 90 cm magasra nő meg, és remekül mutat díszfüvek társaságában. A ’Goldrush’ egy népszerű változat, csinos levélzettel.

Csodás sárga virágok: Sárga rózsa (Rosa)

A rózsákat senkinek nem kell bemutatni. Ezeket a virágokat már évszázadok óta termesztik és nemesítik, így mára már több száz kultúrfajtája közül válogathatsz. Bármilyen rózsát is ültetsz, mindenképpen napos helyre kerüljön, hogy a lehető legbőségesebben virágozzon. A ’Golden Celebration’ egy csodás sárga változat, aminek kellemes, gyümölcsös illata is van.

A legszebb sárga virágok még hátra vannak, lapozz, és mutatjuk a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az országot ugyan ellepte a hó, de olyan sose lesz, mint 1987-ben

Ahogy betoppan a hideg és a hó a városokba, időutazásra indulhatunk vissza 36 évvel ezelőtt, az 1987-es januári hóviharba, mely szinte megbénította Magyarországot.

2023-11-30

Ezeken a helyeken biztosan megmarad a hó: ide menj, ha élvezni akarod a hó csodáit

Fedezd fel Magyarország téli varázslatát Dobogókőn, Mátrafüreden és Kékestetőn, ahol a hó borította tájak felejthetetlen élményeket kínálnak az év utolsó napján.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

21/2007. (III. 30.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján az Európai Unió által társfinanszírozott... Tovább

gulyás

régebben a tavasztól őszig legelőn tartott gulya őrzését, gondozását végzők elnevezése... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág