Milyenek is a rövid nappalos növények, mik tartoznak közéjük? Ismerd meg őket Te is

hirdetes

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

TK

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán, melyekre érdemes odafigyelned, amennyiben egészséges, szép növényeket szeretnél nevelni. Itt már bemutatásra kerültek a hosszú nappalos növények, melyeket a nyári időszakban érdemes nevelned – most pedig tisztázzunk néhány dolgot a rövid nappalos kategóriáról.

Rövid nappalos növények

Mind a szobanövények, mind kertünk kapcsán fontos, hogy amikor növényeket választunk, tisztában legyünk azok igényeivel – ebbe pedig beletartozik az is, hogy mikortól meddig virágzik, de akár fényigényük is. Utóbbi kapcsán pedig érdemes tudni, hogy milyen mértékben és mennyi időn keresztül éri a nap egy-egy területünket, ahova majd növényünket helyezzük.


A nyár jellegzetessége, hogy korán kel a nap és sokáig világos lesz. A növények kapcsán pedig beszélhetünk hosszú, rövid, valamint közömbös példányokról.


A rövid nappalos növények


A rövid nappalos növényeknek lényegesen kevesebb napfényre lesz majd szükségük fejlődésükhöz, virágzásukhoz, mint hosszú nappalos társaiknak. Náluk éppen emiatt jellemzőbb az is, hogy ezen növények szirmaikat csupán ősszel bontják majd ki.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni ezeket a növényeket? Tekintsd meg őket galériánkból!

 


hirdetes
Esetükben a virágok kifejlődéséhez több, mint 12 óra hosszússágú sötét periódus kell napi szinten. Amennyiben ennél többet kapnak, akkor a virágképződésük képes jelentősen lecsökkenni, akár teljesen meg is szűnhet. Ez a probléma viszont akkor is fennállhat, amikor ennél kevesebbről, rövidebb időintervallumról beszélünk.


Milyen növények számítanak közömbösnek a nappalokra?


Azok a növények, melyek egyik kategóriába sem sorolhatóak bele, azokat közömbösnek tartjuk a nappalokkal szemben. Ezeknél a virágképződést nem a napsütés, vagy éppen a sötétben töltött idő fogja meghatározni – a hőmérséklet, a tápanyagok eloszlása, valamint a talaj nedvessége fogja befolyásolni. Ezen növények a számukra megfelelő környezetben akár egész évben képesek lesznek majd virágokat bontani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

További cikkek ebben a témában


54/2006. (VII. 26.) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

zárt körzet

bizonyos növényfajta termesztésére kijelölt körzet, ahol annak a fajnak egyéb fajtáját... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet