Milyenek is a rövid nappalos növények, mik tartoznak közéjük? Ismerd meg őket Te is

hirdetes

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

TK, SFV

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán, melyekre érdemes odafigyelned, amennyiben egészséges, szép növényeket szeretnél nevelni. Itt már bemutatásra kerültek a hosszú nappalos növények, melyeket a nyári időszakban érdemes nevelned – most pedig tisztázzunk néhány dolgot a rövid nappalos kategóriáról.

Rövid nappalos növények

Mind a szobanövények, mind kertünk kapcsán fontos, hogy amikor növényeket választunk, tisztában legyünk azok igényeivel – ebbe pedig beletartozik az is, hogy mikortól meddig virágzik, de akár fényigényük is. Utóbbi kapcsán pedig érdemes tudni, hogy milyen mértékben és mennyi időn keresztül éri a nap egy-egy területünket, ahova majd növényünket helyezzük.


A nyár jellegzetessége, hogy korán kel a nap és sokáig világos lesz. A növények kapcsán pedig beszélhetünk hosszú, rövid, valamint közömbös példányokról.


A rövid nappalos növények


A rövid nappalos növényeknek lényegesen kevesebb napfényre lesz majd szükségük fejlődésükhöz, virágzásukhoz, mint hosszú nappalos társaiknak. Náluk éppen emiatt jellemzőbb az is, hogy ezen növények szirmaikat csupán ősszel bontják majd ki.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni ezeket a növényeket? Tekintsd meg őket galériánkból!

 


hirdetes
Esetükben a virágok kifejlődéséhez több, mint 12 óra hosszússágú sötét periódus kell napi szinten. Amennyiben ennél többet kapnak, akkor a virágképződésük képes jelentősen lecsökkenni, akár teljesen meg is szűnhet. Ez a probléma viszont akkor is fennállhat, amikor ennél kevesebbről, rövidebb időintervallumról beszélünk.


Milyen növények számítanak közömbösnek a nappalokra?


Azok a növények, melyek egyik kategóriába sem sorolhatóak bele, azokat közömbösnek tartjuk a nappalokkal szemben. Ezeknél a virágképződést nem a napsütés, vagy éppen a sötétben töltött idő fogja meghatározni – a hőmérséklet, a tápanyagok eloszlása, valamint a talaj nedvessége fogja befolyásolni. Ezen növények a számukra megfelelő környezetben akár egész évben képesek lesznek majd virágokat bontani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Még mindig vannak kerti feladatok decemberben is, hiszen, nem ez a leghidegebb téli hónapunk, a cikkünkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

2022-11-25

Így illatosíthatod otthonodat egyszerűen a fenyő tűleveleinek kifőzésével

Ha meg akarod tölteni otthonodat a fenyő gazdag illatával, egyszerűen forralj fenyőtűt vízben a tűzhely tetején. Mutatjuk hogyan! nemcsak ünnepi illat!

2022-11-18

Így végezz talajtesztet befőttesüveggel- a hatékony, gyors, és olcsó megoldás

Ehhez a módszerhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy befőttesüvegre. Mr mutatjuk is hogyan végezd el a talajtesztet, és elemezd az eredményeket!

2022-11-22

NE DOBD KI! A lehullott falevelek 5 felhasználási módja a kertben

Ne dobd ki a faleveleket! A kerti munkálatok során számtalan féleképpen felhasználhatóak a lehullott falevelek, cikkünkben be is mutatunk ezek közül 5-öt.

2022-11-23

Te kidobod a banánhéjat? Pedig ez a legértékesebb kertészeti alapanyag!

Te is kidobod a banánhéjat? Tudtad, hogy ez a legértékesebb kertészeti alapanyag, főzéshez, és bőr tisztításához is tökéletes, ahogyan pattanások ellen is?

2022-11-30

Így teremts kellemes hangulatot télen is a kertedben – fényekkel és tűzzel

A télen a kertünk nem éppen a leghangulatosabb: alig vannak virágzó növények, kopár, szürke. A tippjeink segítségével viszont feldobhatjuk kertünket, hogy igazán hangulatos legyen!

2022-11-07

Hogyan termesszünk mogyorót? – A mogyorófa ültetése és gondozása

A mogyorófák (Corylus avellana) mindössze 3-6 méterre nőnek, és 4,5 méteres kiterjedésűek, így a legapróbb kertek kivételével az összes kertben használhatók.

2022-11-16

Nem gondolnád mennyi mindenre jó: 5 módszer a tobozok kerti felhasználására

A fenyőtobozok igazi kincset jelentenek a kertészek számára, ráadásul ingyen vannak. Mutatunk 5 nagyon jó módszert a fenyőtobozok hasznosítására a kertben.

További cikkek ebben a témában


épülettervezés

olyan tevékenységek gyűjtőfogalma, amelyek a köv. főbb feladatokat tartalmazzák. 1. Az... Tovább

Gombaölo Previcur 607 SL

Gombaölő permetező szer zöldségfélék, dísznövények védelmére.Hatóanyag: 607 g/l... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet