Milyenek is a rövid nappalos növények, mik tartoznak közéjük? Ismerd meg őket Te is

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

TK, SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán, melyekre érdemes odafigyelned, amennyiben egészséges, szép növényeket szeretnél nevelni. Itt már bemutatásra kerültek a hosszú nappalos növények, melyeket a nyári időszakban érdemes nevelned – most pedig tisztázzunk néhány dolgot a rövid nappalos kategóriáról.

Rövid nappalos növények

Mind a szobanövények, mind kertünk kapcsán fontos, hogy amikor növényeket választunk, tisztában legyünk azok igényeivel – ebbe pedig beletartozik az is, hogy mikortól meddig virágzik, de akár fényigényük is. Utóbbi kapcsán pedig érdemes tudni, hogy milyen mértékben és mennyi időn keresztül éri a nap egy-egy területünket, ahova majd növényünket helyezzük.


A nyár jellegzetessége, hogy korán kel a nap és sokáig világos lesz. A növények kapcsán pedig beszélhetünk hosszú, rövid, valamint közömbös példányokról.


A rövid nappalos növények


A rövid nappalos növényeknek lényegesen kevesebb napfényre lesz majd szükségük fejlődésükhöz, virágzásukhoz, mint hosszú nappalos társaiknak. Náluk éppen emiatt jellemzőbb az is, hogy ezen növények szirmaikat csupán ősszel bontják majd ki.

Szeretnéd jobban megismerni ezeket a növényeket? Tekintsd meg őket galériánkból!

 


Esetükben a virágok kifejlődéséhez több, mint 12 óra hosszússágú sötét periódus kell napi szinten. Amennyiben ennél többet kapnak, akkor a virágképződésük képes jelentősen lecsökkenni, akár teljesen meg is szűnhet. Ez a probléma viszont akkor is fennállhat, amikor ennél kevesebbről, rövidebb időintervallumról beszélünk.


Milyen növények számítanak közömbösnek a nappalokra?


Azok a növények, melyek egyik kategóriába sem sorolhatóak bele, azokat közömbösnek tartjuk a nappalokkal szemben. Ezeknél a virágképződést nem a napsütés, vagy éppen a sötétben töltött idő fogja meghatározni – a hőmérséklet, a tápanyagok eloszlása, valamint a talaj nedvessége fogja befolyásolni. Ezen növények a számukra megfelelő környezetben akár egész évben képesek lesznek majd virágokat bontani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Unod már a dió megszokott felhasználási módjait? Szedj egy kis zöld diót, és próbáld ki ezt a csudajó zöld dió befőtt receptet. Biztosan nem fogod megbánni.

2024-07-03

A Balatonnál wellnessezni az egyik legjobb dolog a világon - Mutatom miért

Ne hiányozzon semmi a balatoni nyárból! Ebben a cikkben összegyűjtüttem, hogy mi az, ami semmiképp ne maradjon ki, ha szeretnél a Balatonnál wellnessezni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zöld rozsnok (Bromus unioloides [Willd.] Humb. et Kunth.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó, szétterülően bokros, bojtos gyökerű, évelő aljfű... Tovább

vagyonbiztosítás

az előre nem számítható, váratlan káresemény anyagi következményeket meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet