Milyenek is a rövid nappalos növények, mik tartoznak közéjük? Ismerd meg őket Te is

hirdetes

Milyenek is a rövid nappalos növények? Ismerd meg őket Te is

TK, ZH

A növények, mint már korábbi cikkemben említettem, három nagyobb kategóriába oszthatóak be fejlődésük kapcsán, melyekre érdemes odafigyelned, amennyiben egészséges, szép növényeket szeretnél nevelni. Itt már bemutatásra kerültek a hosszú nappalos növények, melyeket a nyári időszakban érdemes nevelned – most pedig tisztázzunk néhány dolgot a rövid nappalos kategóriáról.

Rövid nappalos növények

Mind a szobanövények, mind kertünk kapcsán fontos, hogy amikor növényeket választunk, tisztában legyünk azok igényeivel – ebbe pedig beletartozik az is, hogy mikortól meddig virágzik, de akár fényigényük is. Utóbbi kapcsán pedig érdemes tudni, hogy milyen mértékben és mennyi időn keresztül éri a nap egy-egy területünket, ahova majd növényünket helyezzük.


A nyár jellegzetessége, hogy korán kel a nap és sokáig világos lesz. A növények kapcsán pedig beszélhetünk hosszú, rövid, valamint közömbös példányokról.


A rövid nappalos növények


A rövid nappalos növényeknek lényegesen kevesebb napfényre lesz majd szükségük fejlődésükhöz, virágzásukhoz, mint hosszú nappalos társaiknak. Náluk éppen emiatt jellemzőbb az is, hogy ezen növények szirmaikat csupán ősszel bontják majd ki.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni ezeket a növényeket? Tekintsd meg őket galériánkból!

 


hirdetes
Esetükben a virágok kifejlődéséhez több, mint 12 óra hosszússágú sötét periódus kell napi szinten. Amennyiben ennél többet kapnak, akkor a virágképződésük képes jelentősen lecsökkenni, akár teljesen meg is szűnhet. Ez a probléma viszont akkor is fennállhat, amikor ennél kevesebbről, rövidebb időintervallumról beszélünk.


Milyen növények számítanak közömbösnek a nappalokra?


Azok a növények, melyek egyik kategóriába sem sorolhatóak bele, azokat közömbösnek tartjuk a nappalokkal szemben. Ezeknél a virágképződést nem a napsütés, vagy éppen a sötétben töltött idő fogja meghatározni – a hőmérséklet, a tápanyagok eloszlása, valamint a talaj nedvessége fogja befolyásolni. Ezen növények a számukra megfelelő környezetben akár egész évben képesek lesznek majd virágokat bontani.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

További cikkek ebben a témában


csikó nevelése

a fiatal csikók egészséges fejlődését segíti elő, ha tetszés szerinti időben bőségesen... Tovább

csigák elleni mechanikus védekezés

a puhatestűekhez (Mollusca) tartozó csigákat leginkább a kiszáradás fenyegeti,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet