Nem biztos, hogy ezeket az évelőket jó ötlet a kertedbe ültetni!

hirdetes

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

SFV
Évelők

No.4. Mimóza és japán borbolya 


Mind a mimóza, mind a borbolya szép növények, de invazívak is. Ha törődsz őshonos növényeiddel és a helyi környezettel, kerüld őket! Nem csak az udvaron, hanem a magvaknak és a madaraknak köszönhetően a közeli természeti tájakra is elterjednek. A borbolya a Lyme-kórt hordozó kullancsokat is hordozza. 


No.5. Vízi jácint 


Egy másik invazív évelő növény. Ez a vízi növény népszerű vízszűrőként, de a vízi jácint megfojtja a többi növényt, sőt, a halakat is. 


No.6. Amaránt 

hirdetes


Ez a lenyűgöző évelő egy rémálom az allergiában szenvedők számára. Az amaránt sok virágport termel, ezért vigyázz vele!


No.7. Yucca 


Egy nagyon jó példa egy olyan növényre, amely több erőfeszítést igényel, mint amennyit megér. Annak érdekében, hogy a yucca rendezett legyen, folyamatosan eltávolítja az elhalt leveleket. És ha meg akarsz szabadulni tőle, számíts a mélyre ásásra is! 

hirdetes


No.8. Gyöngyvirág 


Bár nézni is jó őket és kellemes illatúak is, érdemes kétszer is meggondolnod, mielőtt gyöngyvirágot ültetnél a kertedben. A növény hajlamos gyorsan terjedni és kicsúszni az irányításod alól, így nagy kihívást jelenthet, hogy kontrollálni tudd a terjedését. Ezenkívül a gyöngyvirág növények mérgezőek, és nem alkalmasak gyerekek vagy háziállatok környezetében való tartásra sem.


Mindezek ellenére nem minden évelő mindenhol rossz, ezért győződj meg arról, hogy ismered a területet, ahová ültetni kívánod őket, és a növényről is kellőképpen tájékozódj! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-10-03

A kínai bazsarózsa termesztése és gondozása - Kerti bazsarózsa

Kevés növény rendelkezik hosszabb termesztési múlttal vagy fontosabb szerepet a díszkertészetben, mint a bazsarózsa. A bazsarózsa gondozása, nevelése és fajtái

2022-10-03

Növények, amik a teljes árnyékban is jól érzik magukat

A teljes árnyékban növekvő növények keresése kihívásokkal teli munka. Kerted egy része egésznap teljes árnyékban van? Így is gondozhatsz ott növényeket!

2022-10-03

Hogyan termesztjük és gondozzuk Abeliát

Az élénk lombozatáról és a hosszú virágzási idejéről ismert Abelia nemzetség mintegy 30 lombhullató és örökzöld cserjefajtából áll. Így termeszd otthon!

2022-10-03

5 népszerű kancsó növény – Ha izgalmas növényeket szeretnél a kertedbe

A kancsónövények az egyik legszórakoztatóbb növények, amelyet termeszthetsz. A híres Vénusz légycsapójához hasonlóan a különleges kancsónövények is húsevők.

2022-10-03

Az 5 legjobb formára metszhető cserje féle

Változtasd műalkotásokká ezeket a törpe fákat, cserjéket! Ezekkel a cserjékkel mindig szépen mutat majd a kerted, mint egy igazi műalkotás! Cserje metszés

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-08-27

Mitől szárazak és papírszerűek a növény levelei?

Lehet, hogy már te is láttál olyan növényt, aminek a levele száraz, szinte már papírszerű volt. Ez bizony nem véletlen! A cikkből kiderül, hogy ez miért van!

2022-09-20

Hogyan tegyük el télre a virághagymákat?

Sokakban merül fel a kérdés: el lehet tenni a virághagymákat télre? Ha igen, akkor hogyan kell a virághagymákat teleltetni szakszerűen? Mutatjuk a választ!

További cikkek ebben a témában


4/2006. (I. 20.) FVM rendelet

az anyakecsketartás támogatásáról Az agrárgazdaság fejlesztésérõl szóló 1997. évi... Tovább

111/2008. (VIII. 30.) FVM rendelet

A baromfi ágazatban igénybe vehetõ állatjóléti támogatások feltételeirõl szóló 139/2007.... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert Növénytermesztés Növényvédelem virág