Nem biztos, hogy ezeket az évelőket jó ötlet a kertedbe ültetni!

hirdetes

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

SFV

A legtöbb kertész kertjében van, vagy volt olyan növény, amellyel komoly küzdelmeket folytat. Több, mint valószínű, hogy ezek közt van olyan évelő növény is, ami egyszerűen csak egy meggondolatlan rossz döntés következtében került a kertbe, most pedig évről évre fejfájást okoz. Mostani cikkünkben az ilyen „nehéz eseteket gyűjtöttük össze, hogy Neked már ne gyűljön meg velük a bajod.

Évelők

Miért lehet elkerülendő egy évelő növény?
Egy kertész és növénybarát számára nehéz lehet szembenézni azzal a ténnyel, hogy vannak olyan növények, amelyeket el kell kerülni. Egyes esetekben ez azért van, mert a hely nem megfelelő az adott növény számára. Így például nehézséget okozhat, ha egy szárazságtűrő növényt próbálunk egy nedves talajjal rendelkező, esőzéseknek kitett kertben nevelni.


Ugyanígy fejfájást okozhatnak azok az évelő növények, amelyeket egyszerűen nem tudunk megszeretni, allergiásak vagyunk rájuk. vagy amelyek burjánzásukkal az egész kert fölött átveszik az irányítást és folyamatos metszést igényelnének, különben az egész kertünket rendezetlenné teszik. Problémát okozhatnak még a mérgező, veszélyes és invazív növények, amelyek a többi növényünkben és a termőföldben tesznek kárt.

hirdetes


Évelő növények, amelyeket nem szerencsés ültetni


Mielőtt évelőket telepítenél a kertedbe, érdemes kicsit tájékozódni, hogy ne bánd meg a döntésedet. Mutatjuk, mely növények ültetését érdemes többször is átgondolni.


No.1. Aloevera


Az aloe nagyszerű növény, ha nincs házi kedvenced. A zamatos levelek vonzóak azon a kutyák, illetve macskák számára, amelyek szeretnek rágni, de mindeközben mérgezőek is számukra. 

hirdetes


No.2. Belladonna 


A belladonna, más néven nadragulya, vagy halálos nadálytő, csinos, de halálos. (Ezt már Jókai is megírta a Sárga rózsában.) Soha nem szabad olyan kertbe ültetni, amelyhez állatok, vagy gyermekek is hozzáférnek. 


No.3. Menta 


Ki ne szeretné a gyógynövényeket? A menta nagyon könnyen termeszthető, és számos fajtája létezik. Könnyen válhat azonban a kerted veszedelmévé, hiszen minden mást felemészt és kitúr. Tartsd ezt a gyógynövényt inkább biztonságosan cserépben. 
 

A folytatásért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

További cikkek ebben a témában


burgonyatároló

olyan nagyüzemi tárolóépület, mely megteremti a burgonya téli raktározásának feltételeit.... Tovább

Gyomirtó Lintur 70 WG

Gyors és biztos hatás, széles hatásspektrum a kalászosok kétszikű gyomnövényei... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert Növénytermesztés Növényvédelem virág