Nem biztos, hogy ezeket az évelőket jó ötlet a kertedbe ültetni!

hirdetes

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A legtöbb kertész kertjében van, vagy volt olyan növény, amellyel komoly küzdelmeket folytat. Több, mint valószínű, hogy ezek közt van olyan évelő növény is, ami egyszerűen csak egy meggondolatlan rossz döntés következtében került a kertbe, most pedig évről évre fejfájást okoz. Mostani cikkünkben az ilyen „nehéz eseteket gyűjtöttük össze, hogy Neked már ne gyűljön meg velük a bajod.

Évelők

Miért lehet elkerülendő egy évelő növény?
Egy kertész és növénybarát számára nehéz lehet szembenézni azzal a ténnyel, hogy vannak olyan növények, amelyeket el kell kerülni. Egyes esetekben ez azért van, mert a hely nem megfelelő az adott növény számára. Így például nehézséget okozhat, ha egy szárazságtűrő növényt próbálunk egy nedves talajjal rendelkező, esőzéseknek kitett kertben nevelni.


Ugyanígy fejfájást okozhatnak azok az évelő növények, amelyeket egyszerűen nem tudunk megszeretni, allergiásak vagyunk rájuk. vagy amelyek burjánzásukkal az egész kert fölött átveszik az irányítást és folyamatos metszést igényelnének, különben az egész kertünket rendezetlenné teszik. Problémát okozhatnak még a mérgező, veszélyes és invazív növények, amelyek a többi növényünkben és a termőföldben tesznek kárt.

hirdetes


Évelő növények, amelyeket nem szerencsés ültetni


Mielőtt évelőket telepítenél a kertedbe, érdemes kicsit tájékozódni, hogy ne bánd meg a döntésedet. Mutatjuk, mely növények ültetését érdemes többször is átgondolni.


No.1. Aloevera


Az aloe nagyszerű növény, ha nincs házi kedvenced. A zamatos levelek vonzóak azon a kutyák, illetve macskák számára, amelyek szeretnek rágni, de mindeközben mérgezőek is számukra. 

hirdetes


No.2. Belladonna 


A belladonna, más néven nadragulya, vagy halálos nadálytő, csinos, de halálos. (Ezt már Jókai is megírta a Sárga rózsában.) Soha nem szabad olyan kertbe ültetni, amelyhez állatok, vagy gyermekek is hozzáférnek. 


No.3. Menta 


Ki ne szeretné a gyógynövényeket? A menta nagyon könnyen termeszthető, és számos fajtája létezik. Könnyen válhat azonban a kerted veszedelmévé, hiszen minden mást felemészt és kitúr. Tartsd ezt a gyógynövényt inkább biztonságosan cserépben. 
 

A folytatásért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-06

Ez a 4 legjobb illatú egynyári virág – lassan itt az ideje elkezdened az ültetést

Mutatjuk a legjobb illatú egynyári virágokat, amiket érdemes lesz neked is elültetned idén, ha szeretnél jó illatot kertedben, otthonodban - szakértői cikk.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-12

Cseresznyevirágzás Budán - az egyik legjobb tavaszi program

A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. Budán is lesz cseresznyevirágzás esemény!

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Force 1,5 G

Piretroid tipusú rovarölő talafertőtlenítő granulátum.Hatóanyag: 15 g/kg... Tovább

borjúpázsit (szagos b., Anthoxanthum odoratum L.)

a pázsitfüvek családjához tartozó aljfű (fűfélék). Sovány, mészhiányos talajokon is... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert Növénytermesztés Növényvédelem virág