10 gyors intézkedés, amellyel javíthatja a raktárépületének a biztonságát

hirdetes

10 gyors intézkedés, amellyel javíthatja a raktárépületének a biztonságát

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A raktárbiztonság nehezen járható kötelék, és ennek növelése gyakran túlterhelőnek tűnik. A vállalat és a termékek védelmét egyensúlyban kell tartania a megfelelő hangnem és kultúra kialakításával, hogy az alkalmazottak ne érezzék úgy, hogy mindig megvádolják őket valamivel.

agrár raktár

Raktárépületek biztonsága


Összegyűjtöttünk néhány különböző módszert, amelyek segítségével gyorsan megkezdheti a raktár biztonságossá tételét, de akár nagyobb kezdeményezésekhez is kapcsolódhat, amelyek az alkalmazottak számára is előnyösek.

1.    Használjon WMS-t az automatikus készletszámláláshoz


A készlet- és szállítmányellenőrzés kézi adatbevitele bőven hagy teret a hibáknak és a csalásoknak. Ehelyett biztosítsa készletét pontos, automatikus számlálással WMS-en és kézi eszközén vagy RFID-olvasóin keresztül. Csökkentheti a lopás esélyét, ha az árukat azonnal hozzáadja a rendszeréhez, amint azok megérkeznek, és kiküszöböli annak lehetőségét, hogy valaki számokat hamisítson egy termék ellopása érdekében.

2. RFID azonosító jelvények

A mai raktárakban számos RFID-kompatibilis érzékelőt és kaput használnak az áruk nyomon követésére, amint azok a fogadástól a tárolásig, a komissiózáshoz és végül az ajtón kívülre kerülnek. Ha RFID-címkéket adunk a meglévő alkalmazotti azonosítókhoz, az ugyanazt a berendezést használhatja a tevékenységek és a mozgás nyomon követésére. Ezek az adatok segíthetnek fenntartani a személyzet és az eszközök biztonságát a bevált biztonsági gyakorlatok és a lopások nyomon követésével. Az azonosítók segítenek nyomon követni a szállító sofőröket vagy más személyeket, akiknek nem szabad a raktár bizonyos területein tartózkodniuk.


3. Kerítés a privát területek köré

Nem tudod irányítani azt, amit nem tartalmaztál. A kerítés a privát területek körül okos módja annak, hogy távol tartsa az embereket azoktól a területektől, ahová nem szabad hozzáférniük. Védő légkört is teremt. Párosítsa tisztességes, erős lámpákkal, és a tolvajok másik célpontot választhatnak anélkül, hogy megerősítenék a biztonságot.

4. Telepítse a CCTV-t

Kis raktárakban ez viszonylag gyors művelet lehet a Wi-Fi-képes CCTV kamerák új fajtájának köszönhetően. Csak egy konnektorra és internetre lesz szüksége a raktárában. Kiváló eszköz az eszközök és a személyzet védelmére. Még jobb hír, hogy a CCTV időnként csökkentheti a biztosítási költségeket, különösen, ha a sérülések vagy veszteségek csökkentéséhez kötheti.

hirdetes

5. Szereljen fel mozgásérzékelőket

A mozgásérzékelés a legtöbb biztonsági rendszer központi eleme, bár néha a raktárak megállnak a mozgás által aktivált világításnál. Ma már számos érzékelőhöz férhet hozzá, amelyek érzékelik és nyomon követik a mozgást, miközben riasztásokat küldenek a vezetőknek vagy a rendfenntartóknak. Tartsa távol az embereket azoktól a területektől, ahol nem szabadna tartózkodniuk az érzékelőkkel és a használt biztonsági rendszer jelzéseivel.

6. Használjon környezeti vezérlőket és érzékelőket

A biztonság több, mint a lopások megakadályozása. Azt is szeretné megelőzni az áruk sérülését és elvesztését, valamint az embereket érő károkat. Keresse meg a módját, hogyan integrálhatja környezetvédelmi szabályozásait az irányítópultokba. Figyelemmel kísérheti a hőmérsékletet, hogy gyorsan reagáljon tűz esetén, figyelemmel kísérheti a hűtőszekrények állapotát, hogy megelőzze a károsodást, sőt, nyomon követheti és csökkentheti az energiafogyasztást. A környezeti érzékelők kiváló védelmet nyújtanak a katasztrófák és vészhelyzetek ellen.

7. Béreljen biztonsági személyzetet

Mi a legnagyobb hiányosság a raktár biztonságában?

Ha gondol egy pillanatra, és nem biztos benne, vagy attól tart, hogy esetleg nincs igaza, itt az ideje, hogy felvegyen egy szakembert a csapatába. A biztonsági tagok elsősorban nem azért vannak, hogy megvádolják a személyzetet; azért vannak, hogy megvédjék a személyzetet. Ezek a szakemberek egy vagyonőr képzés teljesítését követően, megtanulnak minden olyan praktikát amellyel biztonságosabb munkakörnyezetet teremthetnek egy raktárépületben is.


8. Biztosítsa az összes jelszót

Ma annyi fenyegetést látunk az interneten, mint magában a raktárban. A rendszer biztonságának megőrzésének első lépése a jelszavak összetettsége és a kéttényezős hitelesítés (2FA) engedélyezése. Használhatja a 2FA-t, amely szöveges üzenetet küld az alkalmazottak telefonjaira, vagy biztosíthat olyan hardverkulcsot, amely speciális jelszót jelenít meg és rendszeresen frissít.

hirdetes

Tartsa biztonságban rendszereit az intelligens jelszavak oktatásával, valamint konkrétan határozza meg, hogy az alkalmazottnak mikor kell kiadnia a jelszavát, vagy az IT-nek mikor kell új jelszót adnia valakinek.

9. Egyszerűsítse a folyamatokat

Mennyi idő telt el azóta, hogy áttekintette a raktári műveleteket? A csapatok sok időt töltenek a hátsó kanyarokban, távol másoktól? Több tucat érintése van minden rendeléshez?

Idővel raktári munkáink során gyakran rétegeket adunk a rétegek tetejére, mi pedig beérjük. Megszoktuk ezeket a lépéseket. De a megnövekedett lépések, a várakozás és más elemek is növelik a fenyegetés vagy kár lehetőségét. Egyszerűsítse munkafolyamatát, és eltávolítja a kísértéseket, valamint a bűncselekmény elkövetésének idejét – nemcsak belső forrásokból, hanem külső forrásokból is, például mennyi ideig maradnak a szállítási illesztőprogramok a raktárban.

10. Vegyen részt az alkalmazottakkal

Az Ön előtt álló fenyegetések megértéséhez meg kell értenie raktári csapatát. Érezze a megj munkájukról, panaszairól, panaszairól, arról, hogy mit szeretnek, és szerintük hol fordulhatnak elő problémák. Előfordulhat, hogy ösztönző programok vagy „köszönő” programok végrehajtásával javíthatja a morált és csökkentheti a lopásokat, vagy megtudhatja azokat a problémákat, amelyeket nem vett észre.

Mindent összevetve, nem lehet javítani azon, amit nem mér. A legjobb kiindulópont az, ha megérted, mi van, és merre tart.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fenoxisav-származék hatóanyagú gyomirtó szerek

az 1940-es évek nagy felfedezése volt a növekedést szabályozó, hormonhatású... Tovább

biogáz

anaerob körülmények között a cellulózbaktériumok metános erjedést indítanak a szerves... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés