10 gyors intézkedés, amellyel javíthatja a raktárépületének a biztonságát

10 gyors intézkedés, amellyel javíthatja a raktárépületének a biztonságát

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A raktárbiztonság nehezen járható kötelék, és ennek növelése gyakran túlterhelőnek tűnik. A vállalat és a termékek védelmét egyensúlyban kell tartania a megfelelő hangnem és kultúra kialakításával, hogy az alkalmazottak ne érezzék úgy, hogy mindig megvádolják őket valamivel.

agrár raktár

Raktárépületek biztonsága


Összegyűjtöttünk néhány különböző módszert, amelyek segítségével gyorsan megkezdheti a raktár biztonságossá tételét, de akár nagyobb kezdeményezésekhez is kapcsolódhat, amelyek az alkalmazottak számára is előnyösek.

1.    Használjon WMS-t az automatikus készletszámláláshoz


A készlet- és szállítmányellenőrzés kézi adatbevitele bőven hagy teret a hibáknak és a csalásoknak. Ehelyett biztosítsa készletét pontos, automatikus számlálással WMS-en és kézi eszközén vagy RFID-olvasóin keresztül. Csökkentheti a lopás esélyét, ha az árukat azonnal hozzáadja a rendszeréhez, amint azok megérkeznek, és kiküszöböli annak lehetőségét, hogy valaki számokat hamisítson egy termék ellopása érdekében.

2. RFID azonosító jelvények

A mai raktárakban számos RFID-kompatibilis érzékelőt és kaput használnak az áruk nyomon követésére, amint azok a fogadástól a tárolásig, a komissiózáshoz és végül az ajtón kívülre kerülnek. Ha RFID-címkéket adunk a meglévő alkalmazotti azonosítókhoz, az ugyanazt a berendezést használhatja a tevékenységek és a mozgás nyomon követésére. Ezek az adatok segíthetnek fenntartani a személyzet és az eszközök biztonságát a bevált biztonsági gyakorlatok és a lopások nyomon követésével. Az azonosítók segítenek nyomon követni a szállító sofőröket vagy más személyeket, akiknek nem szabad a raktár bizonyos területein tartózkodniuk.


3. Kerítés a privát területek köré

Nem tudod irányítani azt, amit nem tartalmaztál. A kerítés a privát területek körül okos módja annak, hogy távol tartsa az embereket azoktól a területektől, ahová nem szabad hozzáférniük. Védő légkört is teremt. Párosítsa tisztességes, erős lámpákkal, és a tolvajok másik célpontot választhatnak anélkül, hogy megerősítenék a biztonságot.

4. Telepítse a CCTV-t

Kis raktárakban ez viszonylag gyors művelet lehet a Wi-Fi-képes CCTV kamerák új fajtájának köszönhetően. Csak egy konnektorra és internetre lesz szüksége a raktárában. Kiváló eszköz az eszközök és a személyzet védelmére. Még jobb hír, hogy a CCTV időnként csökkentheti a biztosítási költségeket, különösen, ha a sérülések vagy veszteségek csökkentéséhez kötheti.

5. Szereljen fel mozgásérzékelőket

A mozgásérzékelés a legtöbb biztonsági rendszer központi eleme, bár néha a raktárak megállnak a mozgás által aktivált világításnál. Ma már számos érzékelőhöz férhet hozzá, amelyek érzékelik és nyomon követik a mozgást, miközben riasztásokat küldenek a vezetőknek vagy a rendfenntartóknak. Tartsa távol az embereket azoktól a területektől, ahol nem szabadna tartózkodniuk az érzékelőkkel és a használt biztonsági rendszer jelzéseivel.

6. Használjon környezeti vezérlőket és érzékelőket

A biztonság több, mint a lopások megakadályozása. Azt is szeretné megelőzni az áruk sérülését és elvesztését, valamint az embereket érő károkat. Keresse meg a módját, hogyan integrálhatja környezetvédelmi szabályozásait az irányítópultokba. Figyelemmel kísérheti a hőmérsékletet, hogy gyorsan reagáljon tűz esetén, figyelemmel kísérheti a hűtőszekrények állapotát, hogy megelőzze a károsodást, sőt, nyomon követheti és csökkentheti az energiafogyasztást. A környezeti érzékelők kiváló védelmet nyújtanak a katasztrófák és vészhelyzetek ellen.

7. Béreljen biztonsági személyzetet

Mi a legnagyobb hiányosság a raktár biztonságában?

Ha gondol egy pillanatra, és nem biztos benne, vagy attól tart, hogy esetleg nincs igaza, itt az ideje, hogy felvegyen egy szakembert a csapatába. A biztonsági tagok elsősorban nem azért vannak, hogy megvádolják a személyzetet; azért vannak, hogy megvédjék a személyzetet. Ezek a szakemberek egy vagyonőr képzés teljesítését követően, megtanulnak minden olyan praktikát amellyel biztonságosabb munkakörnyezetet teremthetnek egy raktárépületben is.


8. Biztosítsa az összes jelszót

Ma annyi fenyegetést látunk az interneten, mint magában a raktárban. A rendszer biztonságának megőrzésének első lépése a jelszavak összetettsége és a kéttényezős hitelesítés (2FA) engedélyezése. Használhatja a 2FA-t, amely szöveges üzenetet küld az alkalmazottak telefonjaira, vagy biztosíthat olyan hardverkulcsot, amely speciális jelszót jelenít meg és rendszeresen frissít.

Tartsa biztonságban rendszereit az intelligens jelszavak oktatásával, valamint konkrétan határozza meg, hogy az alkalmazottnak mikor kell kiadnia a jelszavát, vagy az IT-nek mikor kell új jelszót adnia valakinek.

9. Egyszerűsítse a folyamatokat

Mennyi idő telt el azóta, hogy áttekintette a raktári műveleteket? A csapatok sok időt töltenek a hátsó kanyarokban, távol másoktól? Több tucat érintése van minden rendeléshez?

Idővel raktári munkáink során gyakran rétegeket adunk a rétegek tetejére, mi pedig beérjük. Megszoktuk ezeket a lépéseket. De a megnövekedett lépések, a várakozás és más elemek is növelik a fenyegetés vagy kár lehetőségét. Egyszerűsítse munkafolyamatát, és eltávolítja a kísértéseket, valamint a bűncselekmény elkövetésének idejét – nemcsak belső forrásokból, hanem külső forrásokból is, például mennyi ideig maradnak a szállítási illesztőprogramok a raktárban.

10. Vegyen részt az alkalmazottakkal

Az Ön előtt álló fenyegetések megértéséhez meg kell értenie raktári csapatát. Érezze a megj munkájukról, panaszairól, panaszairól, arról, hogy mit szeretnek, és szerintük hol fordulhatnak elő problémák. Előfordulhat, hogy ösztönző programok vagy „köszönő” programok végrehajtásával javíthatja a morált és csökkentheti a lopásokat, vagy megtudhatja azokat a problémákat, amelyeket nem vett észre.

Mindent összevetve, nem lehet javítani azon, amit nem mér. A legjobb kiindulópont az, ha megérted, mi van, és merre tart.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szabadtartás

az állatok elhelyezésének egyik formája, amikor azokat nem lekötve, hanem hasznosítási... Tovább

acidofil baktériumok

életműködésükhöz savas —>pH-jú közeget igénylő baktériumok. Savas karakterű... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés