Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben, raklapkert építésének lépései, raklapkert építés folyamata

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Raklapkert építése 5 lépésben

#1. A raklap előkészítése

Fentebb írtunk tippeket, hogy milyen raklapot érdemes választanod a raklapkertedhez, de ez még nem minden, más feladatod is lesz a raklap előkészítésével kapcsolatban. Miután kiválasztottad a raklapot, kondicionálni kell. A legtöbb esetben elegendő egy ronggyal és egy kevés enyhe mosószerrel egyszerűen megtisztítani. Ezután feltétlenül hagyd a raklapot napos helyen száradni. Előfordulhat, hogy a sérülések elkerülése érdekében le kell csiszolni a durva vagy éles, szilánkos széleket is. Célszerű pótolni a hiányzó vagy félig kilógó, meghajlott vagy egyéb módon rossz állapotú szögeket.

#2. A raklapkert befedése

A raklapot be kell fedni, egészen pontosan a raklap hátát és oldalát, különben a komposzt, föld kiesik belőle. Vegyünk két réteg vastag, erős tereprendezési anyagot, és rögzítsük a hátuljához és az oldalához. Ne felejtsd el az összes deszkát tűzni, ne csak a külsejét, a nagyobb stabilitás érdekében.

#3.A raklapkert elhelyezése

Most, hogy készen van a keret, ideje áthelyezni. Győződj meg róla, hogy biztosan a jó helyen van, a tökéletes szögben, mielőtt a következő lépéshez érnél, és feltöltenéd ültető anyaggal, hiszen akkor már rémesen nehéz lesz ahhoz, hogy mozgatni tudd! Ha nem szeretnél nagyon hajlongani, akkor nyugodtan egymásra is rakhatsz több raklapot, ez esetben azonban stabilan rögzítsd őket, ha kell kötegelj!

#4. A raklapkert feltöltése

Ha a raklapos kerti ágy a megfelelő helyre került, töltsd meg színültig kiváló minőségű komposzttal, földdel, amely rengeteg tápanyagot és szerves anyagot tartalmaz a vízelvezetéshez. A saját komposzt készítése egy újabb piros pont újrahasznosítás, bolygóvédelem terén.

#5. Növények beültetése a raklapkertbe

Végre készen állsz arra, hogy növényeket adj a "sorokhoz", és befejezd a raklapkertedet. Ne feledd, hogy a raklapok potenciális élelmiszerekkel való keverése komoly egészségügyi kockázatokkal jár. A raklapokat korábban vegyszerekkel kezelhették, vagy szállíthattak rajtuk veszélyes dolgokat. Az alapos mosás alap, de az is jó, ha tudod, honnan van a raklapod! És hogy mit ültess a raklapkertedbe? A lehetőségek száma szinte végtelen! A kis egynyári növények, mint az árvácska, az ibolya és a körömvirág, jól használhatók virágágyásokban. Ha ehető kertet szeretnél, a saláta zöldségek, az eper és a fűszernövények mind a legjobb esélyesek egy raklapos kerti ágyásban. Az ültetést követően alaposan öntözd meg a raklapot, hogy segítsd a növények megtelepedését.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-16

Ezért ne locsold a növényeid kondenzvízzel: egy kertész figyelmeztetései

A kondenzvíz használata elsőre praktikus megoldásnak tűnhet a növények öntözésére. Részletes leírásunkban megtudhatod miért nem javasolt a használata.

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-23

A legszebb őshonos, magyar virágok, amiktől egy oázis lesz a kerted

A magyar virágok gyönyörűek, mutatunk néhány őshonos fajtát, amiktől burjánzó kerted lesz. Ezektől az őshonos, magyar virágoktól egy igazi oázis lesz a kerted.

2024-06-28

A virágoskerted mindig gyönyörű lesz, ha ezeket az egyszerű módszereket alkalmazod

Bizonyára mindenki látott már olyan virágoskertet, aminek szépségétől leesett az álla. Most egy karnyújtásnyira vagy attól, hogy ez a kert a tiéd legyen.

2024-07-24

Fa ültetése nyáron? Felfedjük a titkokat, hogyan lehet a melegben is sikerrel járni!

A fa ültetés nyáron egy izgalmas dolog, extra gondoskodást kíván. Megfelelő odafigyeléssel nyáron is lehet fákat ültetni. Megmutatjuk mire érdemes odafigyelni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

átalakulás (metabólia, metamorfózis)

minden állattörzsben (—>állatrendszer) előf. posztembrionális fejl.-i... Tovább

vedlési hormon (ekdizon,ecdyson)

A szteroidok csoportjába tartozó hormon; a rovarok protoraxmirigyeiben termelődik,a vedlést... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek gyümölcs Házi kert Karácsony Kertészet Paradicsom Talajművelés virág