Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben, raklapkert építésének lépései, raklapkert építés folyamata

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Szeretjük a kreatív, egyedi, mutatós kertészeti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is. Na, a raklapkert egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható, hiszen ha van egy felesleges raklap a környéken eldobva, akkor körülbelül semmibe sem kerül, és bonyolultnak pláne nem mondanánk az összeállítását ennek a mutatós kerti darabnak. Mutatjuk is, hogy hogyan tudsz raklapkertet építeni 5 egyszerű lépésben!

Raklapkert építése 5 lépésben

Mire lesz szükséged a raklap kert megépítéséhez?

 • Körülbelül 2 órára
 • Tűzőpisztoly
 • Öntözőkanna
 • Raklap
 • Tápanyagban gazdag komposzt
 • Tereprendezési anyag
 • Mosószer
 • Szövet
 • Kapcsok
 • Növények

A raklapos kerti ágyak elkészítése nevetségesen egyszerű, és a régi raklapok újrahasznosításakor még jót is teszel, hogy valamit nem kidobsz, hanem felhasználod, az eredmény pedig feldobja majd otthonod, kerted. A raklapos kerti ágyások csökkentik a gyomlálással eltöltött időt és energiát, és nincs szükség ásásra vagy talajművelésre sem. Veteményest, és virágoskertet is hozhatsz létre a raklapkert módszerével nagyon kis helyen is! 

Raklapkert megépítése

Egyszerűen fogalmazva, nem minden raklap készül egyformán, és nincs is mindegyik egyforma állapotba. Kerüld a rozoga, régi raklapokat törött, repedezett vagy vékony deszkákkal, hiányzó tömbökkel vagy szilánkos fával és sok hiányzó szöggel. A legtöbb raklap meg van jelölve vagy le van bélyegezve betűkkel, amelyek elmondják, hogyan kezelik őket. Ezt jelentik a jelek:

 • HT- hőkezelt
 • DB- kéregtelenített
 • KD- kemencében szárított

Ha azt tervezed, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget termesztesz a raklapos kerti ágyában, nem tanácsos vegyileg kezelt raklapot használni. Ha így teszel, szennyezheted a talajt, a növényeket és az elfogyasztott élelmiszert. Felkészülés a saját raklapos kerti ágy elkészítésére. Kerüld el azokat, amelyeken nyilvánvaló olajfoltok vagy rothadás vagy penészképződés jelei vannak. Használat előtt alaposan mosd le a raklapot forró, szappanos vízzel.

A raklapkert építésének a lépései érdekelnek? Lapozz és már mutatjuk is a raklapkert megépítésének 5 nagyon egyszerű lépését!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-14

Gyümölcsfák kezdőknek - Ezeket ültesd el, ha pár éven belül termést szeretnél

Azon gondolkoztál, hogy jó lenne végre a kertedbe gyümölcsfákat is ültetni, de nem tudod milyeneket válassz? Elhoztuk a legjobb gyümölcsfákat kezdőknek.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-05-26

Ütögesd meg a paradicsomjaidat és elmondom mi történik

Üssem meg a paradicsomjaimat? Igen, na de nem kell durva dologra gondolni: az alábbi cikkben elmondom nektek miért remek ötlet enyhén megütögetni őket!

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

karotinoidok

a lipidekhez tartozó, a növényekben keletkező telítetlen vegyületek. A nagyszámú konjugált... Tovább

banteng (Bibos sondaicus)

a ->szarvasmarha-félék (Bovidae) családjának a tulokalakúak alcsaládjába tartozó,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek gyümölcs Házi kert Karácsony Kertészet Paradicsom Talajművelés virág