Rain Bird automata öntözőrendszerek

Rain Bird automata öntözőrendszerek

Karlócai Péter
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amennyiben Ön túl sok időt tölt az öntözéssel, vagy gyönyörűen ápolt kertet szeretne, akkor egy Rain Bird automata öntözőrendszer telepítése lehet a megoldás. Ezek az öntözőrendszerek megbízhatóan és szinte láthatatlanul működnek és rövid idő alatt megtérül a befektetett összeg. Az automata öntözőrendszer képes arra, hogy az öntözendő területen egyenletes vízelosztást biztosítson, ugyanakkor figyelembe veszi azt is, hogy a terület egyes részein a növények vízigénye eltérő.
Rain Bird automata öntözőrendszerek, vízelosztás, növény, tömlős öntözés, kert, gyep, víztakarékosság, egyenletes vízkijuttatás, csepegtető öntözés

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az automata öntözés előnyei

Kézi vagy tömlős öntözéssel elkerülhetetlen, hogy a terület egyes részei túlöntözésre kerülnek, más részeire pedig nem jut elegendő vízmennyiség. Rain Bird telepített automata öntözőrendszerrel biztosítható az egyenletes vízelosztás, amely nemcsak szebbé teszi a kertet, elsősorban a gyepet, hanem egészségesebb és így a betegségekkel, gombákkal szemben is ellenállóbbak lesz. A Rain Bird automata öntözéssel ellátott kertek legtöbb esetben már messziről észrevehetők, mivel a növényzet itt bujább és zöldebb.

Víztakarékosság

Hagyományos, tömlős öntözéssel lehetetlen a terület egyenletes öntözése, hiszen egyes helyek túlöntözésre kerülnek, míg más helyekre alig jut víz. Ezáltal a vízfelhasználás igen gazdaságtalan. Csak telepített öntözőrendszerrel lehetséges az egyenletes vízkijuttatás. A Rain Bird rendszerek ezen túlmenően különösen alkalmasak a víztakarékos öntözésre, mivel a legújabb öntöző- és szórófejek már a legkorszerűbb Rain Curtain technológia szerint működnek. Az emelkedő vízdíjak mellett pedig a víztakarékos öntözés is egyre nagyobb fontosságra tesz szert.

Mikor öntözzünk?

Az öntözés legmegfelelőbb időpontja a hajnali órákra esik. Nedves környezetben egyes gombák és kártevők elszaporodnak, ezért mindenképpen cél, hogy a talajfelszín és a növények levelei minél rövidebb ideig legyenek nedvesek. Modern időkapcsolók több öntözési program használatát is lehetővé teszik. Ennek megfelelően lehetővé válik, hogy más napokon történjen és más ciklusban a gyepnek, a cserjének vagy a csepegtető öntözéssel ellátott területnek az öntözése.

Rain Bird automata öntözőrendszerrel lehetővé válik, hogy kertünk mindig üde és friss maradjon, s ezáltal még több időt tölthessünk benne pihenéssel és kikapcsolódással.

Karlócai Péter

Technoconsult Kft.

1125 Budapest

Diós árok 3/a.

Tel: 225-3434

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

állategészségügy

társadalmi tevékenység, amelynek célja a társadalom érdekében az állatorvos-tudománynak és... Tovább

44/2006. (VI. 13.) FVM rendelet

az önálló ingatlanok helyrajziszámozásáról és az alrészletek megjelölésérõl Az... Tovább

Tovább a lexikonra