Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

hirdetes

Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket. Németországban nagy vihart kavart az a leleplező film, melyet az élelmiszeripari termékekről forgattak.

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Ragasztott sonkák

 

Az egész világon, így Európában is közkedvelt a sertés sonka. Elsősorban az előre csomagolt, vékonyan szeletelt termékekről lesz szó, melyek kapható manapság már minden kis-, és nagy boltban egyaránt, az áruk kedvezőbb a hentes pultokban kapható termékeknél. Ha jobban megfigyeljük ezeket a szeleteket, szokatlan jelenségeket lehet felfedezni: a hús rostjai össze-vissza futnak, a színe furcsán váltakozó és olykor láthatóan szabályos tagolódás is látható. A filmesek laboratóriumban is megvizsgálták a szeleteket. A vizsgálat során azt tapasztalták, hogy legalább három különböző sertés DNS-ét tartalmazzák a szeletek, ami annyit jelent, hogy a gyártók a fogyasztókat megtévesztve nem igazi sonkát árulnak, hanem több sertés húsát összekeverve olyan állagot, formát imitálnak, mintha egyetlen sertés sonkájából lett volna levágva.

hirdetes
Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Íme a Németországban készült leleplező film:


A folyamat egyszerű, házilag is elsajátítható. A filmben két háziasszony segítségével el is készítették a ragasztott húst. Interneten rendelt enzimmel keverték össze a húskockákat és fóliába csavarva egy éjszakát pihenve olyan állagú húskészítmény készült el, mintha egy az egyben egy darab hús lenne.

hirdetes
A történet legrosszabb része az, hogy egyik csomagoláson sem volt feltüntetve arra vonatkozó utalás, hogy a hús nem ugyanaz, mint az igazi sonka, hanem több állat húsa van összekeverve. Ugyanis a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy mit vásárolnak, mit esnek, de ezt egy ilyen sonka esetében nagyon nehéz megállapítani a boltban becsomagolt állapotuk miatt. A védekezés ez ellen, ha olyan helyen vásárolunk, ahol tudjuk, hogy mit kapunk, például piacokon, hentes boltokban, nem pedig a multinacionális egységekben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-30

A műanyagmentes július margójára: így lehet zöldebb az életünk napról napra

Hogy ki lehet-e iktatni az életünkből teljesen a szemetet, vagy legalább a műanyagot? Ha már csak megpróbálkozunk vele is sokat segítünk a környezetünknek!

2022-03-07

Mit jelentenek a különböző számok a tojáson? Melyiket ne vedd meg?

Vajon hogyan tudjuk a boltok polcai előtt állva eldönteni, hogy melyik tojást tegyük a kosarunkba? Olvassuk el a számokat, egyáltalán mit jelentenek a számok?

2022-05-02

Miért szagol a kutya az emberek lába közé? – Így szoktasd le róla kutyádat!

Miért szagolnak az ember lába közé a kutyák? Az állatorvosok és a kiképzők is egyetértenek ennek okaiban, tudd meg Te is miért szeretik ezt csinálni a kutyák!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Kardszárnyú delfinek támadtak meg és süllyesztettek el egy egész hajót

Hiába, a tenger nagyon veszélyes! Egy egész hajót süllyesztettek el kardszárnyú delfinek, azaz gyilkos bálnák, szerencsére a rajta utazók megmenekültek!

További cikkek ebben a témában


méh (anyaméh)

1. (anat.) Az embrió és a magzat védelmét, táplálását, majd a vemhesség végén a... Tovább

takarmányrépa (Béta vulgáris convar. crassa Alef.)

a libatopfélék (Chenopodiaceae) családjába tartozó répa változata. Őse a Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés