notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

Hirdetés

Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket. Németországban nagy vihart kavart az a leleplező film, melyet az élelmiszeripari termékekről forgattak.

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Ragasztott sonkák

 

Az egész világon, így Európában is közkedvelt a sertés sonka. Elsősorban az előre csomagolt, vékonyan szeletelt termékekről lesz szó, melyek kapható manapság már minden kis-, és nagy boltban egyaránt, az áruk kedvezőbb a hentes pultokban kapható termékeknél. Ha jobban megfigyeljük ezeket a szeleteket, szokatlan jelenségeket lehet felfedezni: a hús rostjai össze-vissza futnak, a színe furcsán váltakozó és olykor láthatóan szabályos tagolódás is látható. A filmesek laboratóriumban is megvizsgálták a szeleteket. A vizsgálat során azt tapasztalták, hogy legalább három különböző sertés DNS-ét tartalmazzák a szeletek, ami annyit jelent, hogy a gyártók a fogyasztókat megtévesztve nem igazi sonkát árulnak, hanem több sertés húsát összekeverve olyan állagot, formát imitálnak, mintha egyetlen sertés sonkájából lett volna levágva.

Hirdetés
Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Íme a Németországban készült leleplező film:


A folyamat egyszerű, házilag is elsajátítható. A filmben két háziasszony segítségével el is készítették a ragasztott húst. Interneten rendelt enzimmel keverték össze a húskockákat és fóliába csavarva egy éjszakát pihenve olyan állagú húskészítmény készült el, mintha egy az egyben egy darab hús lenne.

Hirdetés
A történet legrosszabb része az, hogy egyik csomagoláson sem volt feltüntetve arra vonatkozó utalás, hogy a hús nem ugyanaz, mint az igazi sonka, hanem több állat húsa van összekeverve. Ugyanis a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy mit vásárolnak, mit esnek, de ezt egy ilyen sonka esetében nagyon nehéz megállapítani a boltban becsomagolt állapotuk miatt. A védekezés ez ellen, ha olyan helyen vásárolunk, ahol tudjuk, hogy mit kapunk, például piacokon, hentes boltokban, nem pedig a multinacionális egységekben.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-26

Ébredj, és ültess (legalább) egy fát te is!

Egyre nagyobb a baj, és ha nem cselekszünk időben, akkor előbb-utóbb késő lesz. Ültess te is egy fát, mostani cikkemben elmondom, ez miért olyan fontos!

2019-10-10

Véletlenül se dobd ki – A fahamu felhasználása a kertben!

Használd fel a hamut te is, ne dobd ki. A következő cikkben megmutatjuk nektek, hogy mennyi mindenre használhatod fel a hamut, próbáld ki te is mindegyik lehetőséget inkább.

2019-10-08

A begónia sikeres teleltetése – Szakértői tippek, trükkök!

A begónai teleltetése – Teleltesd te is sikeresen a begóniát, mostani cikkemben elmondok mindent, amit tudni kell a begónia sikeres teleltetéséhez!

2019-10-08

Eszméletlen állatkínzás a világ legdrágább kávéjáért

A világ legdrágább kávéjáért kínozzák az állatokat nap, mint nap. Az emberek többsége nem is tudja, miből készül a világ legdrágább kávéja, pedig érdemes lenne kinyitnia mindenkinek a szemét!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2019-10-03

Amire büszkék lehetünk – Világhíres magyar szőlőfajták!

Magyar szőlőfajták – Bemutatom nektek a világhíressé vált magyar szőlőfajtákat, tartsatok velem és ismerjétek meg a magyar szőlőfajtákat! Magyar szőlőfajták, amikre büszkék lehetünk!

2019-10-10

Ilyen volt régen egy hagyományos, falusi disznóvágás

A disznóvágás is hozzátartozik a magyarok tradícióihoz, mostani cikkemben bemutatom nektek, milyen volt régen egy igazi, hamisítatlan disznóvágás!

2019-08-08

Az eddiginél is nagyobb poloskainvázió közeleg? - Interjú Dr. Vétek Gáborral

Poloskahelyzet Magyarországon – Dr. Vétek Gáborral, a Szent István Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy milyen ma a poloskahelyzet Magyarországon.

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
213 708
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 339 428
Közösség

kemoszintézis

egyes baktériumcsoportok autotróf táplálkozási módja. A környezetükben levő különböző... Tovább

vállalati egyesülés

egy v. több önálló mg. vállalat új vállalatban való működése, az önálló vállalatok... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.9

Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés