Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

Ragasztott sonka, avagy így ver át minket az élelmiszeripar

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket. Németországban nagy vihart kavart az a leleplező film, melyet az élelmiszeripari termékekről forgattak.

Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Ragasztott sonkák

 

Az egész világon, így Európában is közkedvelt a sertés sonka. Elsősorban az előre csomagolt, vékonyan szeletelt termékekről lesz szó, melyek kapható manapság már minden kis-, és nagy boltban egyaránt, az áruk kedvezőbb a hentes pultokban kapható termékeknél. Ha jobban megfigyeljük ezeket a szeleteket, szokatlan jelenségeket lehet felfedezni: a hús rostjai össze-vissza futnak, a színe furcsán váltakozó és olykor láthatóan szabályos tagolódás is látható. A filmesek laboratóriumban is megvizsgálták a szeleteket. A vizsgálat során azt tapasztalták, hogy legalább három különböző sertés DNS-ét tartalmazzák a szeletek, ami annyit jelent, hogy a gyártók a fogyasztókat megtévesztve nem igazi sonkát árulnak, hanem több sertés húsát összekeverve olyan állagot, formát imitálnak, mintha egyetlen sertés sonkájából lett volna levágva.

Hirdetés
Rengeteg trükkel találkozhatunk az élelmiszeripari egységekben, főleg a multi cégeknél. Többek között az előre csomagolt sonkáknál, párizsiknál találkozhatunk meglepő adatokkal, de más termékeknél is tapasztalhatunk trükköket.

Íme a Németországban készült leleplező film:


A folyamat egyszerű, házilag is elsajátítható. A filmben két háziasszony segítségével el is készítették a ragasztott húst. Interneten rendelt enzimmel keverték össze a húskockákat és fóliába csavarva egy éjszakát pihenve olyan állagú húskészítmény készült el, mintha egy az egyben egy darab hús lenne.

Hirdetés
A történet legrosszabb része az, hogy egyik csomagoláson sem volt feltüntetve arra vonatkozó utalás, hogy a hús nem ugyanaz, mint az igazi sonka, hanem több állat húsa van összekeverve. Ugyanis a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy mit vásárolnak, mit esnek, de ezt egy ilyen sonka esetében nagyon nehéz megállapítani a boltban becsomagolt állapotuk miatt. A védekezés ez ellen, ha olyan helyen vásárolunk, ahol tudjuk, hogy mit kapunk, például piacokon, hentes boltokban, nem pedig a multinacionális egységekben.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-04-24

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

A fóliaalagút egy nagyon szuper módszer, ami sajnos nem terjedt még el annyira, amennyire kellene. Most elmondom, miért kellene nektek is kipróbálnotok minél hamarabb!

2019-04-23

Természetes megoldás – Vakond ellen ültess vakondfüvet!

A vakondfű egy természetes megoldás a vakondok távoltartásához, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a vakondfű alkalmazásáról, érdemes megismerkednetek vele közelebbről!

2019-04-16

Itasd te is a méheket, de ne cukros vízzel! – Így készíts méhitatót!

A cukros víz hihetetlenül ártalmas a méhekre nézve, mégis nagyon sokan ezt alkalmazzák. Mostani cikkemben elmondom, mivel segíthetsz a méheken, ha a szükség úgy akarja!

2019-04-23

3 perc kutyaugatás miatt fel lehet jelenteni a gazdit!

Ugat a kutya? Hamarosan érkezik a rendőr, mivel feljelentettek kutyaugatás miatt! Mostani cikkemben elmondom, milyen következményei lesznek a kutyaugatásnak

2019-04-19

10 dolog, amire minden kosárkertnek szüksége van az egészséges, dús terméshez

Minden, amit tudni érdemes a kosárkertekről, cikkünkben elmondom, hogyan termeszthettek növényeket a kosárkertben, de az is kiderül, milyen növények alkalmasak erre!

2019-04-12

Miért szokás lemeszelni a fák törzsét?

A fatörzsek meszelését már régebben is ajánlották a szakkönyvek, mostanra sajnos erről sokan elfeledkeznek. Mostani cikkemben elmondom, mikor, hogyan és miért kell meszelni a fák törzsét!

2019-04-11

12 rendkívül tápláló élelmiszer, amiket otthon is megtermelhetsz magadnak

Kertünkben rengeteg olyan élelmiszert termeszthetünk, amik rendkívül táplálók, mostani cikkemben 12 ilyen szuper növényt mutatok be nektek, termesszétek bátran mindegyiket!

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
421 488
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 838 307
Közösség

viaszok

Legnagyobb részük nagy szénatomszámú,egyértékű alkoholok és nagy szénatomszémú... Tovább

Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Egyetem Mezõgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Cím:... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.9

Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés