Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

hirdetes

Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

xy, ZH

A pasztinákot hasonló problémák érintik, mint a répákat. Ügyelj a talaj és a növények állapotára, hogy elkerüld a súlyosabb fertőzéseket.

Pasztinák problémák - A pasztinák növényvédelme

Levéltetvek

A levéltetvek apró, zöld rovarok, amelyek szinte minden növényt képesek és hajlamosak megtámadni. Ezeket általában egy erős vízsugárral szokás lemosni a növényekről, majd neem olajos permettel biztosítani, hogy ne térjenek vissza.

Répalegyek

A répalegyek ellen fóliaalagutakkal érdemes védekezni. Ügyelj rá továbbá, hogy a pasztinákot ne ültesd olyan helyre, ahol az előző 1-2 évben répákat vagy hasonló jellegű zöldségeket termesztettél. A legyeket továbbá a bársonyvirágok is segíthetnek távol tartani.

Aknázómolyok

Az aknázómolyok lárvái alagútszerű járatokat rágnak a levelekbe, amik idővel elgyengülnek és elpusztulnak. Ha csak néhány ilyen levelet látsz, akkor nyomkodd össze őket a járatok mentén, hogy összenyomd a lárvákat. Nagyobb inváziók esetén telepíts parazitadarazsakat, vagy használj fóliaalagutakat, illetve kék és sárga ragasztós csapdákat.

hirdetes

Pasztinák üszkösödése

Ezt a betegséget egy gomba okozza, ami kifejezetten a pasztinákot támadja meg. Lehetőleg tartsd távol ágyásaidtól a répalegyeket, gyomlálj gyakran és kerüld a túlöntözést, hogy megelőzd ezt a problémát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


markoló

anyagmozgatást végző szerkezet a rakodógépen, amely szétválasztja, megfogja és magával... Tovább

antibiotikum hatóanyagú gombaölő szerek

avégett, hogy növényvédő szer maradékaként antibiotikumok a takarmányokba és... Tovább

Tovább a lexikonra