Így készíthetsz isteni paradicsomszószt saját kezűleg - szuper recept mostani cikkünkben

Így készül a tökéletes házi paradicsomszósz – RECEPT!

Szélesi Ferenc, NA
hirdetes
Saját kezűleg készíthetünk paradicsomszószt

Raktározás

Miután a befőttesüvegek elég időt töltöttek a forró vízben, emeld ki őket egy erre alkalmas célszerszámmal. Az üvegek egy kemény, egyenes felületre kerüljenek, amit előtte takarj le több réteg puha ronggyal, ezzel elkerülve a karcolódást. Ügyelj rá, hogy az üvegek egy sötét, hűvös helyen legyenek, ahol nem éri őket napfény. Az üvegeknek 12-24 órát kell így eltölteniük, mielőtt ellenőriznéd, hogy megfelelően lezártad-e őket.

Ha a fedők közepe lefelé horpad be, akkor rendben vannak. Ez általában egy pillanat alatt történik meg, és jellegzetes pattanó hangot adnak ki ilyenkor. Egyszerűen az ujjaddal ellenőrizheted, hogy hogy állnak a fedők. Ha egy fedő 48 óra elteltével sem horpadt be magától, vagy az ujjaddal véletlenül benyomtál egyet, akkor vedd le az üvegről, és tekerj a helyére egy másik tiszta, fertőtlenített fedőt (érdemes néhány extrát kéznél tartani ezekre az esetekre).

hirdetes

Ha egy üvegen cserélned kellett a fedőt, akkor újra kell dunsztolnod azt (lásd: 7. lépés), és újra várni 1-2 napot, hogy behorpadjon. A maguktól behorpadó, tehát megfelelően lezárt üvegeken jelöld meg, hogy mi van bennük, és hogy melyik nap dunsztoltad őket. Ez után helyezd őket végső tárhelyükre, ügyelve arra, hogy ne érje őket napfény, és lehetőleg hűvös legyen körülöttük a levegő. Ha a levegő túl meleg, vagy a nap felmelegíti az üvegeket, akkor tartalmuk tovább főhet, és megromolhat.

hirdetes

Egy pince, vagy hűvös kamra kiváló tároló lehet befőttjeid számára. Ezzel lényegében kész is házi készítésű paradicsomszószod! Remélem, hogy cikkemmel sokat segítettem mindenkinek abban, hogy elkészítse a tökéletes paradicsomszószt. Mi nagyon szeretjük ezt a változatot, leginkább azért, mert nem túl bonyolult a munka, az eredmény viszont nagyon finom. Mutassátok meg ismerőseiteknek is ezt a szuper kis receptet, szerintem örülni fog neki mindenki! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kecsege (Acipenser ruthenus)

a tokfélék (Acipen-seridae) családjába tartozó szálkátlan, ízletes húsú édesvízi hal. A... Tovább

bazidiospóra

a ->bazídiumos gombák osztott v. osztatlan —>hifavégein, a bazídiumon ->meiózissal... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek