Ezeket a növényeket nem kellene soha a paradicsom mellé ültetned!

Növények, amiket soha nem kellene a paradicsom mellé ültetned!

ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Kertünkben számtalan zöldséget és gyümölcsöt termeszthetünk, azonban nem is gondolnánk, hogy milyen sokat számít, hogy mit mi mellé ültetünk. A paradicsom mellé szinte bármit ültethetünk, azonban bőven akad olyan is, amit soha nem kellene paradicsom mellé ültetni. Összegyűjtöttük mi mellett érzi jól magát a paradicsom és hogy mivel nem kellene soha párosítani.

paradicsom társnövényei

Paradicsom ültetés


Ahhoz, hogy tényleg jó terméseket hozzanak az elültetett zöldségek és gyümölcsök, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé. Amennyiben te is sok paradicsomot szeretnél idén szüretelni, fontos tudnod, hogy mit ültethetsz a paradicsom mellé és mit nem szabadna soha még a közelébe se ültetni. Olvasd el cikkünket és tudd meg miért jó a növénytársítás és hogy milyen növények mellett érzi jól magát a paradicsom és mi mellett nem.

A növénytársítás előnyei


Számtalan előnye lehet annak, ha a megfelelő helyre ülteted a növényeket a kertben, például elkerülhetjük a különböző növényvédőszerek használatát, ugyanis, ha jó növényt ültetünk egymás mellé, azzal pozitív hatásokat érhetünk el, ugyanis távol tartják egymástól a kártevőket, megvédik egymást, és akár serkenthetik egymás növekedését is. Ha például olyan virágokat ültetünk a növények közelébe, amik nektárban gazdagok, azzal odacsábíthatjuk a beporzókat, vagy a nagyobb levelű növények elegendő árnyékot tudnak biztosítani a mellettük lévő növénynek. A paradicsomnak számtalan kártevője van és fogékony a gombás fertőzésekre is, ezért bizonyos növénytársítással megóvhatjuk a paradicsomunkat az esetleges károktól. Nézzük meg mit érdemes a paradicsom mellé ültetni és mi az ami tilos!

Lapozz a következő oldalra, ha Te is tudni akarod, hogy milyen növényeket érdemes a paradicsom mellé ültetni és milyen növényt nem kellene soha mellé ültetned!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete

Kutatóintézet A Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete egymásra épülõ,... Tovább

parazitológia

tág értelemben az a tudományág, amely az —>élősködők alaktani, fejl. és szaporodási... Tovább

Tovább a lexikonra