százezer kis- és középvállalkozás részesülhet uniós pénzből, aktuális pályázatok, pályázatírás, pályázatfigyelés itt!

hirdetes

Bajnai: százezer kis- és középvállalkozás részesülhet uniós pénzből

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásaiból több mint százezer kis- és középvállalkozás részesülhet a következő kilenc évben. Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos ezt az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának zárt ülését követően mondta újságíróknak. "Mi azzal számolunk, hogy lényegében közel száz százalékot tudunk lehívni a hét plusz két év alatt" - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve, hogy a tagországok átlagosan több mint 95 százalékát le tudják hívni az uniós pénzeknek.
százezer kis- és középvállalkozás részesülhet uniós pénzből, aktuális pályázatok, pályázatírás, pályázatfigyelés itt! Aktuális pályázatok 2007

Aktuális pályázatok, pályázatírás, pályázatfigyelés itt!

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy januárra alakul ki a teljes intézményrendszer, jelenleg a szerződéskötések zajlanak. A keddi bizottsági ülésen a parlamenti pártok képviselői, valamint civil és ágazati szakértők vettek részt - tette hozzá a kormánybiztos.

Bajnai Gordon arra a kérdésre, hogy miért volt zárt a tanácskozás elmondta: a bizottság elnöke döntött arról, hogy ne legyen nyílt az ülés, hogy elkerüljék a politikai szereplés kényszerét.

A következő hét évben, 2007 és 2013 között az EU kohéziós politikája keretében 22,4 milliárd euró fejlesztési forrásra lesz jogosult Magyarország, amelyet a hazai társfinanszírozás és a magántőke is kiegészít. Mindezen felül az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból további, mintegy 3 milliárd euró fejlesztési forrás áll majd az ország rendelkezésére. Összesen tehát körülbelül 8 ezer milliárd forintból gazdálkodhat Magyarország.

hirdetes

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség október 16-án bocsátotta társadalmi egyeztetésre a 2007-2013. évi Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) operatív programjait. A hét ágazati - gazdaságfejlesztés, közlekedés, társadalom megújulás, társadalmi infrastruktúra, környezet és energia, államreform, elektronikus közigazgatás - operatív programban az ágazatokra vonatkozó fejlesztési elképzelések, prioritások jelennek meg. A hét regionális operatív program a helyi sajátosságokra épülő fejlesztési javaslatokat tartalmazza.

hirdetes

A társadalmi egyeztetésen elhangzott észrevételek feldolgozását követően megtárgyalja majd a dokumentumokat a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) illetve a Nemzeti Fejlesztési Tanács is. A kormány november végén, december elején dönt az operatív programokról, és ezt követően nyújtja be őket Magyarország az Európai Uniónak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

megengedett hatóanyag-maradék

mg hatóanyag/kg növényi termék egységben kifejezett növényvédő-szer-mennyiség. Ha a... Tovább

crossbred gyapjas juhok [e. kroszbred]

a merinónak lincoln [e. linkoln], leicester [e. leszter], romney marsh [e. romné mars] v. más... Tovább

Tovább a lexikonra