Kertészkedj egyszerűen - készíts Te is egyszerűen palackkertet!

hirdetes

Kertészkedj az egyik legegyszerűbb módon – legyen szuper palackkerted!

TK, SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A palackkertek vagy floráriumok, valamint terráriumok napjainkban egyre népszerűbbek, ráadásul gondozásuk is egyszerű – se locsolás, se bonyodalmak. Most ismerd meg Te is, hogyan készíthetsz szuper minikertet!

Palackkert

Az elmúlt években ezek az apró üvegek a lakások egyre népszerűbb díszévé váltak. Nem csak nagyon esztétikusak, de karbantartásuk is nagyon egyszerű – lakásod szinte bármely pontján elhelyezhetőek. Arról már nem is beszélve, hogy elkészítésükhöz is egy-két eszköz szükséges csak.


Vannak olyan szobanövények, melyek számára ezek az üvegek fogják biztosítani a tökéletes otthon – elsősorban azok, akiknek nagyobb páratartalom szükséges környezetükben. Erre remek példák a húsevő növények, melyek koronázatlan királynőjéről itt olvashatsz, ahol megtudhatsz mindent arról a különleges szobanövényről, valamint arról, hogyan gondozd megfelelően.


Hogyan kezdj neki?


Amennyiben eldöntötted, hogy palackkertet szeretnél, érdemes először beszerezni a szükséges eszközöket hozzá. De mire is lesz szükséged? Kiindulásnak mindenképpen keress egy gömbölyű, ovális vagy kissé lekerekített üvegpalackot – ezekben fejlődnek ugyanis a növények a legjobban.

hirdetes

Szeretnél Te is készíteni egyet? Inspirálódj mostani galériánkból!


hirdetes
Méret szempontjából úgy gondolkozz, hogy minél nagyobb üveget választasz, annál tovább adhat majd otthon növényednek.


Hogyha hirtelen nem találsz megfelelő üveget, akkor akár egy alaposan kimosott boros üvegballon is tökéletes lehet erre a célra. 


Figyelj oda, hogy növényeidet, amennyiben ilyen módszerrel ülteted el, ne érje őket túlzottan sok közvetlen napfény, ugyanis az üveg képes a napnak a sugarait összegyűjteni, melynek eredménye az lehet, hogy növényeid meg fognak égni. Ezen kívül nem igényelnem majd különösebb odafigyelést, ugyanis hamar meg fogják szokni a benti minkroklímát. Öntözésével se foglalkozz túl sokat, hiszen a lakók majd a környezetükből fogják megszerezni a fejlődésükhöz szükséges vízmennyiséget, földjükből is képesek lesznek majd azt felszívni, melyet fotoszintetizálásuk során pára formájában a levegőbe juttatnak – ez fog majd a talajba visszafolyni, így kialakítva a tökéletes egyensúlyt.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-01-30

A kúszó fikusz termesztése és gondozása

A legnépszerűbb a Ficus pumila, más néven kúszó fikusz. Nemcsak könnyen termeszthetőek, de kiváló és viszonylag szívós szobanövények is, mutatjuk hogy gondozd!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vöröshagyma vegyszeres gyomirtása

a vöröshagymának gyak.-lag nincsen gyomelnyomó képessége, ezért az egész tenyészidőszak... Tovább

bogáncsos gyapjú

a legeltetés közben különféle növények horgos magtermésével szennyeződött gyapjú... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kertészet Növénytermesztés