Törökparadicsom, magyar kedvenc

Hirdetés

Törökparadicsom, magyar kedvenc

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az ősz legkedveltebb zöldsége, a padlizsán, népies nevén tojásgyümölcs vagy törökparadicsom. Érdemes most bevásárolni, és megsütve vagy krémnek elkészítve, üvegben vagy mélyhűtőben eltenni, hogy a szűkösebb téli hónapokban is renelkezésre álljon.

A padlizsán, népies nevén tojásgyümölcs vagy törökparadicsom

Jó tanácsok:

  • A jó padlizsán héja feszes, semmi esetre sem puha vagy ráncos.
  • Jól beérett, ha héja fényes  sötétlila, húsa ujjunk enyhe benyomására "visszarúg".
  • Az érett termést ne tároljuk sokáig, hasznljuk fel mielőbb. A kevésbé érett példányok szobahőmérsékleten utóérnek. Az éretlen, részben vagy egészben zöldes színű padlizsánokat ne együk meg, mert a paradicsomhoz, vagy burgonyához hasonlóan mérgező anyagot: szolanint tartalmaz.
  • Hirdetés
  • Ne hámozzuk meg! Héja rendkívül értékes vitaminokat és aromaanyagot tartalmaz. Sokkal többet, mint a termés húsa.

Forrás: Biokosar.com

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hibrid

legalább egy tulajdonságban eltérő szülők keresztezéséből származó utód. (fajhibrid, fajtahibrid) Tovább

csapófészek

olyan, a baromfitartás telepein használt tojófészek, amelynek a bebújónyílására egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.