Melyik őszibarackfajtát válasszam? - Szakértőnk segít!

Melyik őszibarackfajtát válasszam? - Szakértőnk segít!

xy, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Melyik őszibarackfajtát válasszam? - Szakértőnk segít!

Betegségnek ellenálló őszibarackfajták – Ha tudod kertedről, hogy betegségek terjengne benne, vagy a szomszéd őszibarackjai tavaly valamilyen csúnya fertőzés áldozatául estek, akkor lehet, hogy érdemes szétnézni a betegségeknek jobban ellenálló fajták között.

  • Clayton – A Clayton ellenáll a levélfodrosodásnak és a baktériumos foltosodásnak is.
  • Champion – Ez a fehérhúsú változat nagyon édes, és jól ellenáll a levélfoltosodásnak.
  • Contender – Ez a már korábban említett változat nem csak a hideget tűri jól, de a betegségek ellen is kiválóan védekezik.
  • Elberta – Egy nagyon népszerű változat, aminek teljes és törpe méretű formái is vannak. Jól ellenáll a rovaroknak és a betegségeknek is. 

Hidegtűrő őszibarackfajták – Ezek az őszibarackok ideálisak az 5-ös USDA zónákba (a szívósabbak még a 4-esben is elvannak).

  • Canadian Harmony – Ez a változat nagy, sárga gyümölcsöket terem, amelyek húsát könnyű eltávolítani a magtól (tehát freestone típusúak). A termések augusztus közepére érnek be, és tökéletesek fagyasztásra.
  • Glohaven – A Glohaven freestone őszibarackok sárgás-pirosak és nincs rajtuk szőr. Szintén augusztus elején illetve közepén érnek be.
  • Reliance – A Reliance fák aranysárga, közepes méretű őszibarackokkal ajándékozzák meg gazdájukat, és nem foglalnak túl sok helyet a kertben. A gyümölcsök július közepére érnek be. 
  • Contender – A contender egy szívós őszibarackfajta, ami jól védett a betegségekkel szemben, és közepes vagy nagyobb méretű gyümölcsöket terem (valamikor augusztus közepén).
  • Madison – Ez a változat mély citromsárga hússal rendelkezik, amelyet világospiros bőr fed. Egy szívós, és életerős termő, aminek gyümölcsei augusztus végére „készülnek el”.
  • Redhaven – A Redhaven őszibarackok szinte teljesen szőrtelenek, és rendkívül finomak. Jól ellenállnak a különböző betegségeknek, ráadásul megfelelő gondozással bőséges termést is hozhatnak.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hajós esőztető öntözőberendezés

a —>felületi öntözés és az —>esőszerű öntözés egyik módja. Jellegzetessége,... Tovább

megtérülési időtartam

a beruházásokat megalapozó döntések egyik legfontosabb mutatója, amelva gazdaságosság... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert