Az őszibarack gondozása, az őszibarack nevelése, az őszibarack termesztése

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A legkedveltebb magyar gyümölcs – Az őszibarack (Termesztési kisokos)

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Az őszibarack bemutatása

Az őszibarack kártevői és betegségei

Az őszibarackokat sajnos nagyon sok kártevő veszi célba a termőidőszak során. Erősen ajánlott sűrűn ellenőrizni a fákat, és azonnal cselekedni, ha valamilyen problémát veszel észre rajtuk. Azokat az ágak, amiket kártevők szállnak meg érdemes egy az egyben eltávolítani, megakadályozva ezzel, hogy más ágakra vagy fákra is átterjedjenek. A bogarakat és a levéltetveket általában le lehet rázni a fáról – a lepotyogó hulladékot mindig szedd össze és távolítsd el, és ne bánj túl durván fáiddal!

Baktériumos levélfoltosodás

Ezt a betegséget egy olyan baktérium okozza, ami a gyümölcsöket és a leveleket támadja meg, és hegeket, illetve lyukakat hagy azokon. Ha nagyon tartasz tőle, válassz olyan változatot, ami jól ellenáll ennek a fertőzésnek.

hirdetes

Baktériumos gyökérgolyva

Ez a betegség csomós golyvákat okoz a növények szárának alsó részein, általában a gyökér közelében. Ezek a golyvák megakadályozzák, hogy a növény elegendő tápanyagot szerezzen a talajból. Ügyelj rá, hogy ne sebesítsd meg növényeidet a kerti munkálatok közben. 

hirdetes

Varosodás

Az őszibarack varosodását egy Cladosporium carpophilum nevű baktérium okozza, ami szeplőszerű, sötét foltokat okoz a gyümölcsökön. Figyelj oda barackfáid rendszeres metszésére, és a virágzási szezonban használj kéthetente gombaölő szereket.

Moníliás barna rothadás

A barna rothadás az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb fertőzés, ami a virágok és gyümölcsök rothadását okozza, és nagyon gyorsan terjed. A betegség megfékezése érdekében szedd össze és semmisítsd meg az összes fertőzött növényrészt, továbbá alkalmazz gombaölő szereket kétheti rendszerességgel a virágzási időszak alatt.

Rozsda

Az őszibarack rozsdásodását egy melegebb éghajlatokon elterjedt gomba okozza, ami a levegőben spórák formájában tejed. Ügyelj a növények metszésére és arra, hogy öntözés közben a leveleket és ágakat ne érje víz. A gombaölő szerek szintén segíthetnek a megfékezésében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


vérvizelés (hematuria,haematuria)

Vér megjelenése a vizeletben,amely a vizeletet barnavörösre festi.Súlyos... Tovább

kromoszóma

a sejt életciklusának egyes szakaszaiban jól elkülöníthető, jellegzetesen festődő tömör... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs