Őszi virágok ültetésének menete - tudj meg róla most mindent Te is

Csodaszép őszi virágok – Mikor és hogyan ültessük őket?

Szélesi Ferenc Főkertész, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sokan nem tudják, hogy mikor jön el az ideje az őszi virágok ültetésének, vannak, akik túl későn, de olyanok is, akik túl korán végzik el az őszi virágok ültetését. Éppen ezért hoztam el most nektek írásomat, mindent elmondok az őszi virágok ültetéséről! 

Ültessünk őszi virágokat

Az ősz sokak szemében az év legszínesebb évszaka. A fák levelei ilyenkor veszik fel jellegzetesen meleg, fáradt színüket, mielőtt a földre hullva befejeznék pályafutásukat. Azonban egy őszi kert vagy udvar nem csak a fák és bokrok jóvoltából lehet színes, hanem a különféle díszes virágok is besegíthetnek ebben. Mesés fotókon mutatjuk be nektek az őszi virágokat, nincs más dolgotok, mint a nagy képre kattintani és végig lapozni a galériát! 

Ha még több színt szeretnél vinni őszi kertedbe, akkor évelő és egynyári virágokat is ültethetsz házad köré. Habár az egynyáriakat általában a tavasszal szokás elültetni, őszre is a talajba kerülhetnek, ahol általában az első fagyig gyönyörűen tündökölnek majd.

Ehhez persze legkésőbb augusztusban el kell ültetned őket. Az őszi virágok kerted vagy udvarod csodálatos kiegészítői lehetnek, ha pedig nincsenek fák és bokrok kertedben, akkor ez csak még egy ok, amiért érdemes virágokat ültetned az őszi színekért. Lássuk tehát, hogy mi mindent érdemes tudnod az őszi virágokról!

Őszi virágok ültetése - Mikor érdemes beszerezni és elültetni az őszi virágokat?

Ha ősszel szeretnél virágokat ültetni kertedbe, akkor fontos, hogy már ősz előtt beszerezd őket (hacsak nem élsz melegebb éghajlaton). Ha túl későn ülteted el őket, akkor rövidebb ideig gyönyörködhetsz majd bennük. Viszont túl korán sem szabad, hogy a talajba kerüljenek, és nagy része augusztus is túl forró lehet számukra. Rövid tehát az az optimális időszak, amiben érdemes elültetned őszi virágaidat, főleg, hogy az évszakok manapság hajlamosak akár heteket is tolódni.

Nincs igazán más választásod, mint az előrejelzésekre bíznod magad. Ha például augusztus vége esősnek ígérkezik, akkor az idő lehűl majd, és ez ideális körülményeket kínál majd, hogy elültesd őszi virágaidat.

Gyakran még a szeptember első napjai is bőven nyárinak érződnek, így általában érdemes megvárni, míg ezek csillapodni kezdenek. Persze a vásárlás idejét az is befolyásolja majd, hogy mikor kaphatók az adott virágok a környéken. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fejés

a ->tejnyerés technológiai láncolata. A —>tejleadást idegingeri hatásra termelődő... Tovább

Agrárgazdasági Kutató Intézet

Kutatóintézet Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelenleg hazánk legjelentõsebb... Tovább

Tovább a lexikonra
virág