Őszi virágok ültetésének menete

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Csodaszép őszi virágok – Mikor és hogyan ültessük őket?

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus

Sokan nem tudják, hogy mikor jön el az ideje az őszi virágok ültetésének, vannak, akik túl későn, de olyanok is, akik túl korán végzik el az őszi virágok ültetését. Éppen ezért hoztam el most nektek írásomat, mindent elmondok az őszi virágok ültetéséről! 

Ültessünk őszi virágokat

Az ősz sokak szemében az év legszínesebb évszaka. A fák levelei ilyenkor veszik fel jellegzetesen meleg, fáradt színüket, mielőtt a földre hullva befejeznék pályafutásukat. Azonban egy őszi kert vagy udvar nem csak a fák és bokrok jóvoltából lehet színes, hanem a különféle díszes virágok is besegíthetnek ebben. Mesés fotókon mutatjuk be nektek az őszi virágokat, nincs más dolgotok, mint a nagy képre kattintani és végig lapozni a galériát! 

Ha még több színt szeretnél vinni őszi kertedbe, akkor évelő és egynyári virágokat is ültethetsz házad köré. Habár az egynyáriakat általában a tavasszal szokás elültetni, őszre is a talajba kerülhetnek, ahol általában az első fagyig gyönyörűen tündökölnek majd.

hirdetes

Ehhez persze legkésőbb augusztusban el kell ültetned őket. Az őszi virágok kerted vagy udvarod csodálatos kiegészítői lehetnek, ha pedig nincsenek fák és bokrok kertedben, akkor ez csak még egy ok, amiért érdemes virágokat ültetned az őszi színekért. Lássuk tehát, hogy mi mindent érdemes tudnod az őszi virágokról!

Őszi virágok ültetése - Mikor érdemes beszerezni és elültetni az őszi virágokat?

Ha ősszel szeretnél virágokat ültetni kertedbe, akkor fontos, hogy már ősz előtt beszerezd őket (hacsak nem élsz melegebb éghajlaton). Ha túl későn ülteted el őket, akkor rövidebb ideig gyönyörködhetsz majd bennük. Viszont túl korán sem szabad, hogy a talajba kerüljenek, és nagy része augusztus is túl forró lehet számukra. Rövid tehát az az optimális időszak, amiben érdemes elültetned őszi virágaidat, főleg, hogy az évszakok manapság hajlamosak akár heteket is tolódni.

hirdetes

Nincs igazán más választásod, mint az előrejelzésekre bíznod magad. Ha például augusztus vége esősnek ígérkezik, akkor az idő lehűl majd, és ez ideális körülményeket kínál majd, hogy elültesd őszi virágaidat.

Gyakran még a szeptember első napjai is bőven nyárinak érződnek, így általában érdemes megvárni, míg ezek csillapodni kezdenek. Persze a vásárlás idejét az is befolyásolja majd, hogy mikor kaphatók az adott virágok a környéken. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


Nógrád Megyei Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Salgótarján Rákóczi út 180. 3100 Magyarország Telefon:... Tovább

bélcsavarodás

a vékonybélben (->beleső) hosszú bélfodorral rendelkező állatokban (pl. lóban) gyakori,... Tovább

Tovább a lexikonra
virág